MATERİAL SİYAHISI:
1 pk. Pişik dili biskvit
1 su b. Süd
KREMİ ÜÇÜN:
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
2 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Un
ÜZƏRİNƏ SÜRMƏK ÜÇÜN:
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
SOSU ÜÇÜN:
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Krem (200ml).
İÇİ:
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, vanili, nişasta və unu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kedidil-i biskvitləri düzbucaqlı şüşə soba qabına diziyoruz. Üstünü 1 stəkan su ilə isladırıq.
Kremi da üzərində gəzdirərək tökürük və soyumağa qoyuruq. Karameli üçün; Toz şəkəri polad tavaya tökürük. Zəif odda əriməyə buraxırıq. Şəkər tamamilə çatanda 1 paket kremi tökürük. Qarışdırırıq və qaynayanda altını bağlayırıq. Şirininin üzərindəki krem soyuyanda, krem şantiyi üzərinə sürtürük. Qaşıqla yüngül yüngül toxunaraq zolaqlı formalar edirik. Üstünə karamel sousu qaşıqla tökürük və soyuq xidmət edirik.
Tarix: 14.06.2015 / 15:36 Müəllif: Nurana Baxılıb: 67 Bölmə: Desertlər