MATERİAL SİYAHISI:
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 yumurta sarısı
2 şorba k. Kakao
2 şorba k. Un
1 pk. Bitter şokolad
1 şorba k. Kərə yağı
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
KEKSİ ÜÇÜN:
2 yumurta
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Su
1 pk. Qabartma tozu
2 şorba k. Un
1 şorba k. Kakao
İÇİ:
Süd, şəkər, yumurta sarısı, kakao və unu qazana qoyub ocağın üzərinə alırıq. Çırpma teli ilə qarışdırırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanadək qədər bişiririk. Dibi tutmaması üçün tez-tez qarışdırırıq. Bişəndən sonra altını bağlayırıq. Kərə yağı və şokoladı içinə əlavə edib tam çatana qədər qarışdırırıq. Qarışdıqdan sonra soyumağa qoyuruq.
Keksi üçün; Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Suyu tökürük və təkrar çalırıq. Qabartma tozunu, unu və kakao əlavə edirik və qarışdırırıq.
Kiçik şüşə soba qabına yağlı kağız etdiririk və tort xərcini tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Bişən keksi sobadan çıxarıb soyumağa qoyuruq. Soğayan tortu kiçik kvadratlar formasında dilimdir. Soyuyan krem 2-3 xörək qaşığı köpükləndirilmiş şəndi əlavə edib mikserlə qarışdırırıq. Axıcı bir konsistensiya olması üçün (əgər konsistensiya axıcı olmazsa soyuq süd əlavə edə). Tort parçalarını kuba stəkanlarının zəmininə bölüşdürürük. Tortun miqdarın stəkanınız dərinliyinə görə nizamlaya. Üzərində axıcı bişmiş kremi töküb kuba-lara bölüşdürürük. Soyuducuda ən azı 1 saat istirahət etdirdikdən sonra üzərinə köpükləndirilmiş şəndi sıxıb xidmət edirik. İsteynize görə fındıq, fıstıq və ya rəngli şəkərlə bəzəyə.
Tarix: 14.06.2015 / 15:31 Müəllif: Nurana Baxılıb: 152 Bölmə: Desertlər