MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı şəkər kirşanı
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
KREMİ ÜÇÜN:
2 su stəkanı süd
7 xörək qaşığı şəkər tozu
2 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
6 kivi
İÇİ:
Xəmiri hazırlamaq üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və vanili qoyub qarışdırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edib, yumurta üstündə qırırıq. Xəmiri yoğururuq və bir kənara alırıq. Bu zaman südü qazana alırıq. Şəkəri, unu, vanili qoyuruq və qarışdıraraq bişiririk.
Krem koyulaş-ıb göz göz olanda altını bağlayırıq. Xəmiri yavaşca unla pərlə açırıq. Yağlanmış dart qabaritinin üzərində xəmiri etdiririk. Kənarlarından sallanan tullantılarını kəsirik. Xəmirə çəngəl batıraraq bişərkən qalxmasını mane oluruq. Üzərini streç filmlə bağlayırıq və soyuducuda sakitləşdiririk. Soyuducudan qaldırdığımız kimi əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadanı çıxarırıq. Kremin içinə köpükləndirilmiş şantiyi iştirak edirik və mikserlə çalırıq. Hazırladığımız xəmirin içinə kremi tökürük və spatula-la düzle-yirik. Üzərini kivi kəsikləri bəzəyirik.
Tarix: 11.06.2015 / 17:28 Müəllif: Nurana Baxılıb: 165 Bölmə: Desertlər