MATERİAL SİYAHISI:
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Un
1 pk. Vanil
BAZA ÜÇÜN:
900 q. Balqabaq
1 çay b. Toz şəkər
Yarım çay b. Su
1 pk. Petibör biskvit
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Köpükləndirilmiş şəndi
Hindistan qozu
Qoz
İÇİ:
Balqabağı xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana qoyuruq, şəkər tozunu əlavə edirik. Yarım çay stəkanı su əlavə edirik və zəif odda 45 dəqiqə bişiririk. Bişən balqabağı süzürük və bir qaba alırıq. İlk temperaturu çıxanda içinə biskvitləri qırırıq. Balqabaq xərci qarışdırırıq. Balqabağı da biskviti də tamamilə əzmirik. Tort çevrəni yağlayırıq, zəmini olmadan boşqaba qoyuruq. İçinə balqabaq biskvitli xərci qoyuruq və üzərini spatula-la düzəldirik.
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Şəkər tozu, düyü ununu, nişasta, unu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Krem-imiz bişəndə isti balqabaq xərcin üstünə tökürük və bu şəkildə soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyuyanda ilə köpükləndirilmiş şəndi sürürük. Üzərinə hindistan qozu səpirik. Bütün qoz ləpəsi batırırıq. Qandallı çevrədən çıxarırıq və dilimləyib xidmət edirik.
Tarix: 14.06.2015 / 12:27 Müəllif: Nurana Baxılıb: 74 Bölmə: Desertlər