MATERİAL SİYAHISI:
1 paket yulaf biskvit
Yarım kq çiyələk
KREMİ ÜÇÜN:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
İÇİ:
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda köpükləndirilmiş krem şantiden iştirak edib mikserlə qarışdırırıq. Krem şantiden üzəri üçün də ayırırıq. Biskvitləri bir kasa içində xırda-xırda-yırıq. Şirin stəkanlarının zəmininə biskvit qoyuruq. Kremi krem şəndi torbasına doldururuq. Stəkanların içinə krem sıkıyoruz.
Çiyələkləri balaca kub şəklində doğrayırıq və kreminin üzərinə çiyələk qoyuruq. Bir dəfə krem sıxırıq. Bu şəkildə 3 dəfə krem, 2 dəfə doğranmış çiyələk qoyuruq. Ən üstünə biskvit qoyuruq. Bütün stəkanları bu şəkildə doldururuq. Ayırdığımız krem şantiyi, diş-diş edilməli uc qoyduğumuz şəndi torbasına qoyuruq. Ürəyinin üstünə top şəklində sıxırıq çiyələyi ucundan ortasına qədər incə incə doğrayıb yelpik edirik və şirniyyatların ən üstünə qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 17:13 Müəllif: Nurana Baxılıb: 25 Bölmə: Desertlər