MATERİAL SİYAHISI:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
FONU ÜÇÜN:
1 paket yulaf biskvit
2 banan
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 paket krem
1 su stəkanı şəkər
1 banan
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu və vanili da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda, içinə köpükləndirilmiş şantiyi qoyuruq və mikserlə çalırıq. Kuba qədəhlərimizi zəmininə biskvitlər sındırıb qoyuruq. Bananları dilimdir və bananı da bölüşdürürük.
Üstünə kremi tökərək bölüşdürürük və soyumağa qoyuruq. Polad qazana şəkər tozu tökürük və zəif odda əriməyə buraxırıq. Şəkəri yandırmadan əritməyə diqqət göstəririk. Şəkər çatanda kremini tökürük və 2-3 dəqiqə qaynadırıq və qarışdırırıq. Karamel sousu soyuyanda kuba üzərinə bölüşdürürük. Bananı qabıqlı olaraq dilimdir və şirniyyatların üzərində bir dənə qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 23:40 Müəllif: Nurana Baxılıb: 37 Bölmə: Desertlər