MATERİAL SİYAHISI:
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
9 şorba k. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Nişasta
1 pk. Vanil
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 kasa albalı
1 çay b. Toz şəkər
1 su b. Su
1 şorba k. Nişasta
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Eyni zamanda, ayrı bir qazana, albalı, şəkər tozu, suyu və nişasta əlavə edirik. Yanvara alırıq və bişməyə qoyuruq. Ara ara qarışdırırıq. Qaynayanda konsistensiyanı nəzarət edirik. Əgər çox tünd konsistensiyalı olsa isti suyla sosun konsistensiyanı açırıq.
Şirini bölüşdürəcəyik çini çay fincanlarının içlərini fırçayla yüngül isladırıq. Bişən kremi isti fincanların üçün bölüşdürürük. Kremi fincanlara bölüşdürdükdən sonra soyumağa qoyuruq. Soyumuş olan şirniyyatları boşqaba tərsinə çeviririk. Çəksək kənarlara xidmət bıçağı gəzdirmək. Üzərinə ilıq albalı sousunu gəzdiririk və soyuyanda xidmət edirik.
Tarix: 14.06.2015 / 12:29 Müəllif: Nurana Baxılıb: 98 Bölmə: Desertlər