MATERİAL SİYAHISI:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı qarışıq quru meyvə
2 xörək qaşığı nişasta
2 xörək qaşığı düyü
1 yumurta sarısı
İÇİ:
Düyü dağıdırıq və süzürük. Kiçik bir qazana düyü qoyuruq, bir az su əlavə edirik və bişməyə qoyuruq. Quru meyvə qarışığını dağıdırıq və süzürük. Böyük bir qazana südü tökürük. Şəkər tozu əlavə edirik. Zəif odda çırpma teliylə qarışdırırıq. Süd qızdıranda pörtmüş düyü qoyuruq.
Nişasta bir qaba qoyuruq, üzərinə yumurta sarısını qoyuruq. Bir az soyuq su tökürük və çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir müddət sonra da nişasta-yumurta qarışığını əlavə edib çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Qaynayanda dərhal quru meyvələrini veririk və qarışdırırıq. Soba budaqlarının həris qablarına və istiliyə davamlı çay fincanlarına budaqlarının hərisi bölüşdürürük. Məcməyinin yarısına qədər soyuq su tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada üzəri qızarana bişiririk.
Tarix: 12.06.2015 / 14:59 Müəllif: Nurana Baxılıb: 45 Bölmə: Desertlər