MATERİAL SİYAHISI:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil
1 yumurta sarısı
FONU ÜÇÜN:
Yarım paket kamal paşa
2 su stəkanı toz şəkər
3 su stəkanı su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Hindistan qozu
İÇİ:
Şərbət üçün, şəkər tozu və suyu qazana qoyub bişiririk. İçinə kemalpaşa şirniyyatlarını atırıq və şirniyyatlar inadı keçənə qədər qaynadırıq. Şirnimizin çox şərbətini süzüb, şüşə soba qabına tökürük.
Pudinq üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, düyü ununu, vanili və yumurta sarısını qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kemalpaşa şirininin üzərinə pudinqi tökürük. Soyumağa qoyuruq. Soyuyanda üzərini kremşantiyle örtürük, hindistan qozu səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 11.06.2015 / 23:31 Müəllif: Nurana Baxılıb: 65 Bölmə: Desertlər