MATERİAL SİYAHISI:
2,5 paket petibör biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 paket labne pendiri
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 su stəkanı krem
160 q şokolad
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremin altını yumanda labne pendirini əlavə edirik və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq.
Şüşə düzbucaq soba qapının zəmininə 1 zaman biskvit düzürük. Üzərinə kreminin yarısını tökürük. Üzərinə təkrar biskvit düzürük və qalan kremi töküb düzəldirik. Ən üstə bir sıra daha biskvit düzürük. Soyumağa qoyuruq. Kremi kiçik bir qazanda qaynadırıq, içinə sındırdığımız şokoladları qoyub qarışdırırıq. Soyuyan şirininin üzərinə soyuyan şokolad sousunu gəzdirərək tökürük. Mümkünsə bir az soyuducusunda ayrılırıq və sonra xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 18:17 Müəllif: Nurana Baxılıb: 133 Bölmə: Desertlər