MATERİAL SİYAHISI:
5 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı toz fındıq
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı un
ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:
4 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı krem
ÇİYƏLƏK SOUSU ÜÇÜN:
500 q çiyələk
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 xörək qaşığı nişasta
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 4-5 dəqiqə çalırıq. Toz fındığı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Spatula-la köpüyü söndürmədən qarışdırırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qabına yağlı kağız etdiririk və duru yağla da yağlayırıq. Keks qarışığını qəlibə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada bişiririk.
Şərbəti üçün, südü, şəkər tozu və kremi qazana tökürük, qaynayanda altını bağlayırıq. Şərbəti soyumağa qoyuruq.
Bəzək üçün orta boy çiyələklərdən bir kasa ayırırıq. Sosu üçün, çiyələkləri, şəkər tozu, suyu və nişasta doğrayıcıya qoyub püre halına gətiririk. Süzgəcdən keçirərək kiçik bir qazana qoyuruq. Yanvarda bişiririk. Sos-umuz qaynayanda ocaqdan götürüb soyuduruq. Tort bişirəndə soyuduruq və romb kvadrat dilimdir. Üstünə soyumuş şərbəti tökürük. Tamamilə soyumağa qoyuruq. Soyuyanda üzərinə krem şantiyi sürürük. Üstünə də çiyələk sousu tökməklə xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 14:47 Müəllif: Nurana Baxılıb: 50 Bölmə: Desertlər