MATERİAL SİYAHISI:
5 yerkökü
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın
1 çay b. Su
KREMİ ÜÇÜN:
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Un
1 pk. Vanil
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Hindistan qozu
İÇİ:
Kökləri soyuruq və geniş bir qaba rəndələyirik. Tavaya zeytun yağı tökürük və yerkökü qovururuq. Şəkər tozunu də tökürük və yerkökü inadı keçənə qədər bişiririk. Konsistensiya tünd olmaması üçün suyu tökürük. Biskvitləri əlimizlə mümkün qırırıq. Biskvitləri də yerkökü tavaya əlavə edirik və qarışdırıb dərhal girdə şüşə soba qabına tökürük.
Üstünə qaşıqla əzərək düzəldirik. Kremi üçün, südü, şəkər tozu, düyü ununu, nişasta, unu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi isti yerkökü zəminin üzərində gəzdirərək tökürük. Krem istisində üzərinə hindistan qozu səpirik və soyumağa qoyuruq. Otaq temperaturuna gəlincə buzdoabında sakitləşdiririk. Dilimləyib xidmət edirik.
Tarix: 14.06.2015 / 15:23 Müəllif: Nurana Baxılıb: 36 Bölmə: Desertlər