MATERİAL SİYAHISI:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta
2 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
3 banan
FONU ÜÇÜN:
1 poşet kedidil-i biskvit
1 su stəkanı süd
KROKANI ÜÇÜN:
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı fındıq
İÇİ:
Dərin bir soba qapının zəmininə kedidil-i biskvitləri diziyoruz. 1 su stəkanı südü qaynadırıq və biskvitləri üzərində gəzdirərək tökürük. Südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi biskvit üzərinə tökürük. Soyumağa qoyuruq.
Krokanı üçün, toz şəkəri polad tavaya tökürük və əriməyə buraxırıq. Zəif odda yavaş-yavaş çatarkən arada bir taxta qaşıqla qarışdırıb yanmasını qarşısını alırıq. Şəkər tamamilə əriyib karamel olunca içinə iri qırılmış fındığı tökürük və taxta qaşıqla qarışdırırıq. Yağlanmış soba xonçasına krokanı tökürük və soyuduruq. Toxunmamağa diqqət göstəririk, çox isti olduğundan ələ yapışar.
Krokanı soyumağa qoyuruq və soyuyanda dəzgaha deyib üzərindən pərlə keçərək az qala toz halına gətiririk. Biskvit üzərinə qoyduğumuz krem soyuyub qabıq tutanda üstünə krem şantiyi qoyuruq və spatula-la düzəldirik. Üzərinə dilim-dilim kəsilmiş bananları düzürük. Ortasını boş buraxırıq. Ortaya krokanı səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 11.06.2015 / 20:43 Müəllif: Nurana Baxılıb: 46 Bölmə: Desertlər