MATERİAL SİYAHISI:
1 litr süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı düyü
1 paket krem
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanil
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Qovrulmuş fındıq
İÇİ:
Düyü dağıdırıq və tavaya alırıq. Suyunu əlavə edib, düyü filips olacaq kimi görürük. Südünü və şəkər tozunu tökürük və qarışdırırıq. Vanili, yumurta sarısını və kremi əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Qsrğıdalı nişastanı su ilə qarışdırırıq. Qazandakı qarışıq çıxmadan əvvəl nişasta tökürük və qarışdırırıq. Konsistensiya ortaya çıxıb, qaynayanda kiçik saxsı qablarına qaşıqla bölüşdürürük. Bir az dərin bir soba xonçasına saxsı qablarını düzürük. Saxsı qablarının yarısına gələcək şəkildə, boşqaba soyuq su tökürük. Əvvəldən isidilmiş 240 dərəcəlik sobada yalnız yüksək əyarını açıb, üzəri qızarana qədər bişiririk. Bütün fındıqları soba xonçasına tökürük və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada qovururuq. Fındığı dəyirmandan keçiririk, ya da başqa bir üsulla iri qırırıq. Südlü aşıi servis edərkən üzərinə qovrulmuş fındıq səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 14.06.2015 / 09:58 Müəllif: Nurana Baxılıb: 69 Bölmə: Desertlər