Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərBananlı karamelli desert

Bananlı karamelli desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

QAT ARALARI ÜÇÜN:

1 paket yulaf biskvit
3 banan

KARAMEL SOUSU ÜÇÜN:

1 paket krem
1 su stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Ocaq üzərində görürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Soyumağa qoyuruq.

Digər tərəfdən karamel sousu üçün, kiçik polad qazana şəkər tozu tökürük. Toz şəkəri zəif odda əridirik. Kremini tökürük və taxta qaşıqla Ardı »

Desertlərİki rəngli pudinq

Ərzaqlar

Bir kilo süd,
Üç fincan şəkər,
İki fincan un,
Bir qaşıq kərə yağı,

Kakolu sous üçün:

Bir stəkan süd ya da su damak zövqünüzə bağlıdır,
Üç qaşıq kakao,
Bir su stəkanından bir az az şəkər,
Bir qaşıq nişasta,


Hazırlanışı

Süd şəkər və unla pudinq bişirək.Qaşıqla davamlı qarışdıraq. Qaynayınca kərə yağı əlavə edib ocaqdan götürək.Servis qablarımıza üstlərində iki barmaq qalacaq şəklidə paylaşdıraq.

Şokoladlı sous üçün ərzaqları birləşdirib qarışdıraraq qaynadaq. Pudinqlərimizin üstünə əlavə edək. Bu sous üçün hazır şokoladlı sous istifadə edilə bilərsiniz. Ardı »

DesertlərBananlı karamelli şirni

Bananlı karamelli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

FONU ÜÇÜN:

1 paket yulaf biskvit
2 banan

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 paket krem
1 su stəkanı şəkər
1 banan

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu və vanili da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda, içinə köpükləndirilmiş şantiyi qoyuruq və mikserlə çalırıq. Kuba qədəhlərimizi zəmininə biskvitlər sındırıb qoyuruq. Bananları dilimdir və bananı da bölüşdürürük.

Üstünə Ardı »

DesertlərStakanda manqo

Stakanda manqo

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı ilə un
4 xörək qaşığı ilə nişasta
3 manqo

İÇİ:

Südü qazana tökürük, şəkər tozu, unu və nişasta qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. 2 dənə manqonu soyuruq və nüvəni ayırırıq. Doğrayıcıdan keçirərək püre halına gətiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda içinə manqo püresini əlavə edirik. Qaynayanda altını bağlayırıq. Stəkanlara kremini bölüşdürürük. Soyumağa qoyuruq. Manqo kremi qablara bölüşdürərkən bir az maye gələ bilər amma soyuduqca bərkiyəcək. Qalan manqonu soyuruq və küp doğrayırıq. Kuba ilə bölüşdürərək xidmət edirik. Ardı »

DesertlərKivili piroq

Kivili piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı şəkər kirşanı
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil

KREMİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
7 xörək qaşığı şəkər tozu
2 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

6 kivi

İÇİ:

Xəmiri hazırlamaq üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və vanili qoyub qarışdırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edib, yumurta üstündə qırırıq. Xəmiri yoğururuq və bir kənara alırıq. Bu zaman südü qazana alırıq. Şəkəri, unu, vanili qoyuruq və qarışdıraraq bişiririk.
Ardı »

DesertlərSobada vanilli südlü aş

Sobada vanilli südlü aş

MATERİAL SİYAHISI:

2 lt. Süd
2 su b. Toz şəkər
7 şorba k. Düyü
2 pk. Vanil
2 yumurta sarısı
3 şorba k. Nişasta

İÇİ:

Südü və toz şəkəri böyük bir polad qazana tökürük və zəif odda bişiririk. Ara ara çırpma teliylə qarışdırırıq. Düyü dağıdırıq və ayrı bir qazanda qaynadırıq. Şəkəri çatanda südün içinə vanili qoyuruq. Bir daşım qaynayanda, yaxşıca suyunu çəkmiş olan pörtmüş düyü də qoyuruq. Qarışdıraraq qaynamağa qoyuruq. Bir kasaya yumurta sarılarını ayırırıq.

Üzərinə nişasta qoyuruq. Bir az da su əlavə edərək çırpma teliylə qarışdırırıq. Ayran konsistensiya gətiririk. Bu qarışığı yavaş-yavaş qazana tökərkən bir tərəfdən Ardı »

DesertlərKremli yerkökülü desert

Kremli yerkökülü desert

MATERİAL SİYAHISI:

5 yerkökü
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın
1 çay b. Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Un
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Kökləri soyuruq və geniş bir qaba rəndələyirik. Tavaya zeytun yağı tökürük və yerkökü qovururuq. Şəkər tozunu də tökürük və yerkökü inadı keçənə qədər bişiririk. Konsistensiya tünd olmaması üçün suyu tökürük. Biskvitləri əlimizlə mümkün qırırıq. Biskvitləri də yerkökü tavaya əlavə edirik və qarışdırıb Ardı »

Desertlərkıbrıs şirnisi

kıbrıs şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı qalet unu
1 su stəkanı hindistan qozu
1 su stəkanı qoz
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı duru yağ
1 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı su
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 dilim limon

KREMİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Keksi üçün, yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu Ardı »