Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DesertlərBöyürtkən souslu desert

Böyürtkən souslu desert

MATERİAL SİYAHISI:

7 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
10 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 su stəkanı toz yaşıl fıstıq

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa böyürtkən
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 xörək qaşığı nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda toz yaşıl fıstığı əlavə edirik. Sürətli qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq. İstəyə görə üzəri üçün bir az yaşıl fıstıq ayırmaq olar. Ürəyimizi alma şəklindəki qəlibin içinə tökürük və Ardı »

DesertlərKrem brüle

Krem brüle

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su b. Krem
2 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əsmər şəkər tozu

İÇİ:

Südü və qaymağı qazana tökürük. Şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Qazın üstünə alırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qaynamağa başlayanda 2 dəqiqə qaynadıb ocaqdan alırıq. Soyumağa qoyuruq. Soyuyanda yumurtaları qazana sınırıq və qarışdırırıq. Çini krem brüle qablarına bölüşdürürük.

Qabları soba xonçasına düzürük. Məcməyi də soyuq su tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada 35 dəqiqə benmari üsulu bişiririk. Üzərilərinə əsmər şəkər tökürük və ı qazlı alətlə şəkəri yandıraraq karameldə edirik. Ardı »

DesertlərKeşkül

Keşkül

MATERİAL SİYAHISI:

7,5 su b. Süd
1,5 su b. Toz şəkər
3 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 su b. Toz badam
1 su b. Hindistan qozu
1 yumurta sarısı
Toz yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozu, düyü ununu, nişasta əlavə edirik. Yumurta sarısını əlavə edirik. Hind qozundan və toz badam 2 qaşıq qədər qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda servis qabına ya da kasalara dilənçi çanağı tökürük. Soyumağa qoyuruq. Üzərini, yaşıl fıstıq, hindistan qozu və toz badamla bəzəyirik. Ardı »

DesertlərÇiyələkli çörək şirnisi

Çiyələkli çörək şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

12 ədəd qızarmış duzsuz çörək
1 su stəkanı toz şəkər
1,5 su stəkanı su

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
3 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÇİYƏLƏK SOUSU ÜÇÜN:

600 q çiyələk
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 su stəkanı su

İÇİ:

Qızarmış duzsuz çörəkləri düzbucaqlı şüşə soba qabına düzürük. Toz şəkəri polad tavaya qoyuruq və zəif odda əridirik. Şəkər karameldə olanda suyunu veririk və qarışdırırıq. Çörəklərin üzərinə karamel sousu tökməklə isladırıq.

Ardı »

DesertlərQaragilə deserti

Qaragilə deserti

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil

FONU ÜÇÜN:

Yulaf biskvit

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa qaragilə
1 çay stəkanı toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Krem şəndi

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kuba stəkanların zəmininə bir ədəd biskviti sındırıb qoyuruq. Krem-imiz istisində kuba stəkanlara bölüşdürürük.

Sosu üçün,qaragilə və şəkər tozu kiçik bir qazana qoyuruq və Ardı »

DesertlərBananlı karamelli şirni

Bananlı karamelli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

FONU ÜÇÜN:

1 paket yulaf biskvit
2 banan

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 paket krem
1 su stəkanı şəkər
1 banan

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu və vanili da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda, içinə köpükləndirilmiş şantiyi qoyuruq və mikserlə çalırıq. Kuba qədəhlərimizi zəmininə biskvitlər sındırıb qoyuruq. Bananları dilimdir və bananı da bölüşdürürük.

Üstünə Ardı »

DesertlərFıstıqlı pudinq

Fıstıqlı pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 lt. Süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı nişasta
Yarım su stəkanı düyü unu
1 paket vanil
1 kasa yaşıl fıstıq

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Nar dənələri

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, vanili, nişasta və düyü ununu əlavə edirik. Qaza almadan əvvəl çırpma teliylə qarışdırırıq. Daha sonra ocaq üstünə alırıq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda içinə iri qırılmış yaşıl fıstıq iştirak edirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq. Şüşə soba qabına pudinqi tökürük və üzərini spatula-la düzəldirik. Soyumağa qoyuruq. Bir gecə soyuducusunda sakitləşdiririk. Dilimləyib və üzərinə nar dənələri səpərək Ardı »

DesertlərVişnəli iki rəngli desert

Vişnəli iki rəngli desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa albalı
1 çay stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
2,5 xörək qaşığı nişasta

Üyüdülmüş Unlu PUDİNQİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı üyüdülmüş un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 çay stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Albalıları kiçik bir qazana qoyuruq. Suyunu tökürük və bişməyə qoyuruq. Albalı bişəndə bir kasaya suyu tökürük, qaşıqla də albalıları əzirik. Bu keçdiyimiz albalı suyunu yenə də kiçik bir qazana tökürük. Şəkər tozunu veririk və bişiririk. Qaynayanda, nişasta suyla əzirik və qazana tökürük. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Silikon muffin qəliblərini isladırıq. Hamısının Ardı »