Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərFındıqlı südlü kadayafı şirnisi

Fındıqlı südlü kadayafı şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

500 q tel kadayıf
100 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı fındıq

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

3 su stəkanı şəkər
2 su stəkanı su
2 su stəkanı süd

İÇİ:

Kadayıf-ları əlimizlə havaya qaldırıb sim sim ayıraraq qarışdırma qabına alırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qapını yağlayırıq və kadayıf-ın yarısını səpərək qoyuruq. Üzərinə çəkilmiş fındıq səpirik. Üstünə də kadayıf-ın qalan yarısını səpərək qoyuruq. Əlimizlə yüngül yatırırıq, kənarlarını düzəldirik. Kərə yağını əridirik və duru yağla qarışdırırıq. Kadayıf-ın üzərinə yağ qarışığını gəzdirərək tökürük. Yağı çəkməsi üçün bir az gözləyirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Ardı »

DesertlərKremli çiyələk şirnisi

Kremli çiyələk şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı su

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Çiyələk
1 çay stəkanı su
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 şirin qaşığı qarğıdalı nişasta

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Suyu töküb təkrar qarışdırırıq. Kakao, qabartma tozunu və unu da qoyub son dəfə Ardı »

DesertlərKremli kadayif deserti

Kremli kadayif deserti

MATERİAL SİYAHISI:

300 q tel kadayıf
1 çay stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı qoz
1 şirin qaşığı darçın

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil
1 xörək qaşığı kərə yağı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Gilas şirniyyat

İÇİ:

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-mağa başlayanda kərə yağını qoyuruq və qarışdırırıq. Qaynayanda altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Kadayıf-ı incə nazik doğrayırıq. Əlimizlə Ardı »

DesertlərKaramelli desert

Karamelli desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Düyü unu
1 pk. Vanil

BAZA ÜÇÜN:

1 paket pişik dili biskvit
1 su b. Süd

KARAMELİ ÜÇÜN:

1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

İÇİ:

Pişik dili biskvitləri kuba stəkanların zəmininə bir bir qıraraq qoyuruq. Üzərilərinə südü kaşıkla tökərək isladırıq. Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, düyü ununu və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Kreminin konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kuba stəkanların içinə kremi tökürük və Ardı »

DesertlərŞokaladli biskivit

Şokaladli biskivit

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 paket petibör biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 paket labne pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 su stəkanı krem
160 q şokolad

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremin altını yumanda labne pendirini əlavə edirik və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq.

Şüşə düzbucaq soba qapının zəmininə 1 zaman biskvit düzürük. Üzərinə kreminin yarısını tökürük. Üzərinə təkrar biskvit düzürük və qalan kremi töküb düzəldirik. Ən Ardı »

DesertlərStəkanda şirin loxum

Stəkanda şirin loxum

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çırtma duz
İsti su

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
1 dilim limon

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və yaş maya qoyuruq. Unun üzərinə duzu və şəkər tozu səpirik. Ortaya, mayanın üstünə qaynar su tökürük. Əllərimizlə maya əridirik. Kənarlardan bir az un alaraq ortada bir duru məhlul hazırlayırıq. Sıyığın üzərini unla bağlayırıq. Üzərindəki unlar çatlamağa başlayana qədər bu şəkildə saxlayırıq. Streçlə üzərini bağlayırıq. Un çatlamağa Ardı »

DesertlərKrem brüle

Krem brüle

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su b. Krem
2 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əsmər şəkər tozu

İÇİ:

Südü və qaymağı qazana tökürük. Şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Qazın üstünə alırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qaynamağa başlayanda 2 dəqiqə qaynadıb ocaqdan alırıq. Soyumağa qoyuruq. Soyuyanda yumurtaları qazana sınırıq və qarışdırırıq. Çini krem brüle qablarına bölüşdürürük.

Qabları soba xonçasına düzürük. Məcməyi də soyuq su tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada 35 dəqiqə benmari üsulu bişiririk. Üzərilərinə əsmər şəkər tökürük və ı qazlı alətlə şəkəri yandıraraq karameldə edirik. Ardı »

DesertlərKemalpaşa pudinqi

Kemalpaşa pudinqi

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil
1 yumurta sarısı

FONU ÜÇÜN:

Yarım paket kamal paşa
2 su stəkanı toz şəkər
3 su stəkanı su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Hindistan qozu

İÇİ:

Şərbət üçün, şəkər tozu və suyu qazana qoyub bişiririk. İçinə kemalpaşa şirniyyatlarını atırıq və şirniyyatlar inadı keçənə qədər qaynadırıq. Şirnimizin çox şərbətini süzüb, şüşə soba qabına tökürük.

Pudinq üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, düyü ununu, vanili və Ardı »