Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DesertlərDamla sakkızlı desert

Damla sakkızlı desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd soğanı
1 su b. Toz şəkər
4 şorba k. Düyü unu
1 pk. Damla saqqızı

BAZA ÜÇÜN:

1 poşet pişik dili biskvit
1 su b. Süd
2 şorba k. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Köpükləndirilmiş şəndi
Meşə meyvəli sos
Nanə

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozu, düyü ununu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Damla saqqızını havasında döyüb toz halına gətiririk. Krem bişməsinə yaxın damla saqqızını əlavə edirik. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Digər tərəfdə kiçik bir qazana 1 su b. Südü və 2 şorba k. Şəkər tozu töküb qarışdırırıq. Şəkər Ardı »

DesertlərMoruq qatlı şirni

Moruq qatlı şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
1 paket yulaf biskvit

Moruq ÜÇÜN:

1 kasa moruq
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı su

İÇİ:

Südü qazana tökürük, şəkər tozu, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə sürətli qarışdırıb ocağa alırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə davam edirik. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq.

Morugu doğrayıcıya qoyuruq. Nişasta və suyu qarışdırıb əlavə edirik. Toz şəkəri də tökürük və doğrayıcıdan Ardı »

DesertlərTiramisu (italyan mətbəxi)

Tərkibi:

4 yumurta
100 q şəkər tozu
500 q maskarpone pendiri
250 q savoyardi (təxminən 34 ədəd)
350 ml qəhvə (əriyən və ya bişirilmiş)
kakao
2-3 x.q. şərab (“Marsala”, yaxud rom, likör, brendi, konyak – istəyə görə)


Krem üçün: Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalın. Maskarpone əlavə edib qaşıqla qarışdırın. Yumurtanın ağını qatı köpük alınana qədər çalın. Bunu yumurta sarısına əlavə edib səliqəylə qarışdırın.

Savoyardiləri (hazırlanma qaydası burada) soyuq qəhvəyə batırın. Bunu çox cəld etmək lazımdır ki, peçenyelər çox islanmasın. Qəhvəni istəyinizə görə hazırlaya bilərsiniz, məsələn, 350 ml suya 4 ç.q. qəhvə tökə bilərsiniz. İstəyə görə qəhvəyə şərab, rom, likör, Ardı »

DesertlərMədinə şirnisi

Mədinə şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
2 şorba k. Düyü unu
1 şorba k. Nişasta
400 q. Xurma
1 kasa qoz
Darçın

İÇİ:

Xurmaları suya qoyuruq və yumşalması üçün gözləyirik. Yumşalan tumlarını çıxarırıq və suda saxlamağa davam edirik. Südü qazana qoyuruq. Düyü ununu və nişasta qoyuruq. Yumşalmış olan xurmaları uzç doğrayıcıdan keçiririk və qazana əlavə edirik.

Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq və servis kasasına tökürük. Üzərini, xurma, qoz və darçınla bəzəyərək xidmət edirik. Ardı »

DesertlərÇiyələk souslu rəvani

Çiyələk souslu rəvani

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı üyüdülmüş un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
3 xörək qaşığı un

SOSU ÜÇÜN:

500 q çiyələk
1 su stəkanı su
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı toz şəkər
2,5 su stəkanı su
Yarım limon

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Üyüdülmüş unu, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Spatula-la köpüyünü endirmədən havaya qaldıraraq qarışdırırıq. Yağlanmış şüşə soba qabına xərci tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik Ardı »

DesertlərVişnəli üyüdülmüş un keksi

Vişnəli üyüdülmüş un keksi

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı süd
6 xörək qaşığı üyüdülmüş un
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı şəkər

ALBALILI SOSU ÜÇÜN:

500 q albalı
2 su stəkanı su
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta

İÇİ:

Albalı sosu üçün, albalı tumlarını çıxarırıq və doğrayıcıdan püre halına gətiririk. Albalı püresini, suyu, şəkər tozu və nişasta bir qazana qoyuruq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Ürək şəklindəki qəlibi duru yağla yağlayırıq. Albalı sousunu qəlibə tökürük və soyumağa qoyuruq.

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Üyüdülmüş unu, nişasta və şəkər tozu əlavə Ardı »

Desertlərİki rəngli pudinq

Ərzaqlar

Bir kilo süd,
Üç fincan şəkər,
İki fincan un,
Bir qaşıq kərə yağı,

Kakolu sous üçün:

Bir stəkan süd ya da su damak zövqünüzə bağlıdır,
Üç qaşıq kakao,
Bir su stəkanından bir az az şəkər,
Bir qaşıq nişasta,


Hazırlanışı

Süd şəkər və unla pudinq bişirək.Qaşıqla davamlı qarışdıraq. Qaynayınca kərə yağı əlavə edib ocaqdan götürək.Servis qablarımıza üstlərində iki barmaq qalacaq şəklidə paylaşdıraq.

Şokoladlı sous üçün ərzaqları birləşdirib qarışdıraraq qaynadaq. Pudinqlərimizin üstünə əlavə edək. Bu sous üçün hazır şokoladlı sous istifadə edilə bilərsiniz. Ardı »

DesertlərÜyüdülmüş unlu gul

Üyüdülmüş unlu gul

MATERİAL SİYAHISI:

6 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
10 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 paket vanil
2 xörək qaşığı toz badam
2 xörək qaşığı nişasta
Qırmızı qida boyası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, vanili, toz badamı və nişasta əlavə edirik. Çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Ocaqa alaraq bişiririk. Bişirəndə də yumaq əmələ gəlməməsi üçün davamlı çırpma teliylə qarışdırırıq. Əmələ gələn konsistensiya koyulaş-ınca ərzaq boyasını tökürük. Sürətli qarışdırırıq. Qaynayanda altını bağlayırıq.

Su içdiyimiz gül şəklində silisium qəlibə şirini tökürük və soyumağa qoyuruq. Otaq temperaturuna gəlincə soyuducuya qoyuruq. Ardı »