Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DesertlərVişnəli üyüdülmüş un keksi

Vişnəli üyüdülmüş un keksi

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı süd
6 xörək qaşığı üyüdülmüş un
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı şəkər

ALBALILI SOSU ÜÇÜN:

500 q albalı
2 su stəkanı su
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta

İÇİ:

Albalı sosu üçün, albalı tumlarını çıxarırıq və doğrayıcıdan püre halına gətiririk. Albalı püresini, suyu, şəkər tozu və nişasta bir qazana qoyuruq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Ürək şəklindəki qəlibi duru yağla yağlayırıq. Albalı sousunu qəlibə tökürük və soyumağa qoyuruq.

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Üyüdülmüş unu, nişasta və şəkər tozu əlavə Ardı »

DesertlərBadamlı moruqlu desert

Badamlı moruqlu desert

MATERİAL SİYAHISI:

5 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
3 şorba k. Toz badam
Ustasından un ölçüsü

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

500 q. Moruq
1 çay b. Toz şəkər
1 çay b. Su
1 şorba k. Nişasta
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Toz badamı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Düzbucaqlı Ardı »

DesertlərŞokalad souslu pudinq

Şokalad souslu pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım paket pişik dili biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kakao
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta

İSLATMAQ ÜÇÜN:

2 xörək qaşığı şəkər
1 çay stəkanı süd

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şokolad sos

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və kakao da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq.

İslatmaq üçün, südü və şəkər tozu kiçik bir qazana qoyub qızdırırıq. Zəmininə soyuducu poşet-i etdirdiyimiz baton keks qəlibinə üyüdülmüş unlu kakaolu kreminin 3te 1ini tökürük. 6 dənə kedidil-i Ardı »

DesertlərÇiyələkli çörək şirnisi

Çiyələkli çörək şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

12 ədəd qızarmış duzsuz çörək
1 su stəkanı toz şəkər
1,5 su stəkanı su

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
3 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÇİYƏLƏK SOUSU ÜÇÜN:

600 q çiyələk
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 su stəkanı su

İÇİ:

Qızarmış duzsuz çörəkləri düzbucaqlı şüşə soba qabına düzürük. Toz şəkəri polad tavaya qoyuruq və zəif odda əridirik. Şəkər karameldə olanda suyunu veririk və qarışdırırıq. Çörəklərin üzərinə karamel sousu tökməklə isladırıq.

Ardı »

DesertlərMoruqlu fındıqlı güllaç

Moruqlu fındıqlı güllaç

MATERİAL SİYAHISI:

12 güllaç yarpağı
12 su b. Süd
2 su b. Toz şəkər
2 su b. Hindistan qozu
1 su b. Şəkər kirşanı
1,5 su b. Fındıq
2 şorba k. Gül siropu

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa moruq
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Qarğıdalı nişastası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl fıstıq
Moruq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu də tökürük və qaşıqla yüngül qarışdıraraq qızdırırıq. Qızılgül şərbətini əlavə edirik, qarışdırırıq. Şəkər əriməsi üçün ilıq konsistensiya gəlməsini gözləyirik. Altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyutmamalı ilıq daha soyuq olmalıdır. Morugu şəkər tozu və qarğıdalı Ardı »

DesertlərKaramelli pudinq

Karamelli pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

5 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
3 şorba k. Toz badam
5 şorba k. İlə un

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Köpükləndirilmiş şəndi
1,5 su b. Toz şəkər
1 su b. Su

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Toz badamı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qapını duru yağla yağlayırıq. Keks Ardı »

DesertlərKremli yerkökülü desert

Kremli yerkökülü desert

MATERİAL SİYAHISI:

5 yerkökü
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın
1 çay b. Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Un
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Kökləri soyuruq və geniş bir qaba rəndələyirik. Tavaya zeytun yağı tökürük və yerkökü qovururuq. Şəkər tozunu də tökürük və yerkökü inadı keçənə qədər bişiririk. Konsistensiya tünd olmaması üçün suyu tökürük. Biskvitləri əlimizlə mümkün qırırıq. Biskvitləri də yerkökü tavaya əlavə edirik və qarışdırıb Ardı »

DesertlərSüdlü fındıqlı Kadayıf şirnisi

Südlü fındıqlı Kadayıf şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
300 q tel kadayıf
1 su stəkanı fındıq
125 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

3 su stəkanı toz şəkər
4 su stəkanı süd

İÇİ:

Sim kadayıf-ı bıçaqla incə nazik doğrayırıq. Dəzgaha kadayıf-ları xırda-xırda-yırıq və yaymırıq. Dəzgaha yuxa etdiririk və ortadan ikiyə kəsirik. Yarım yuxa geniş hissəsinə uzununa kadayıf qoyuruq. Fındığı iri qırılmış hala gətiririk və kadayıf-ın üstünə səpirik. Yuxan iki uzun kənarını kadayıf-ın üzərinə qatlayırıq və sıx bir rulon şəklində bükürük. Əldə etdiyimiz rulonu 1 barmaq qalınlığında dilimdir. Kərə yağını əridirik və duru yağla qarışdırırıq. Yağlı kağız Ardı »