Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DesertlərÜyüdülmüş unlu çörəkli şirni

Üyüdülmüş unlu çörəkli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 pk. Duzsuz qızarmış çörək
1 su b. Toz şəkər
2,5 su b. Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
7 şorba k. Üyüdülmüş un
1 şorba k. Qarğıdalı nişastası
1 pk. Vanil
1 su b. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Karamel sos

İÇİ:

Qızarmış çörəkləri düzbucaq soba qabına düzürük. Toz şəkəri polad tavada, zəif odda əridirik .Yanmamasına
diqqət göstəririk. Taxta qaşıqla qarışdırmaq. Maye hala gəlib qaynayanda isti su tökürük. İlk su verəndə sıx bir qaynama yaranacaqdır, tökərkən diqqətli olmalıyıq. Taxta qaşıqla qarışdırırıq. Karamel tamamilə əriyib qaynayanda çörəklərin üstünə tökürük.

Ardı »

DesertlərSüdlü fındıqlı Kadayıf şirnisi

Südlü fındıqlı Kadayıf şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
300 q tel kadayıf
1 su stəkanı fındıq
125 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

3 su stəkanı toz şəkər
4 su stəkanı süd

İÇİ:

Sim kadayıf-ı bıçaqla incə nazik doğrayırıq. Dəzgaha kadayıf-ları xırda-xırda-yırıq və yaymırıq. Dəzgaha yuxa etdiririk və ortadan ikiyə kəsirik. Yarım yuxa geniş hissəsinə uzununa kadayıf qoyuruq. Fındığı iri qırılmış hala gətiririk və kadayıf-ın üstünə səpirik. Yuxan iki uzun kənarını kadayıf-ın üzərinə qatlayırıq və sıx bir rulon şəklində bükürük. Əldə etdiyimiz rulonu 1 barmaq qalınlığında dilimdir. Kərə yağını əridirik və duru yağla qarışdırırıq. Yağlı kağız Ardı »

DesertlərÇərxifələk kremli desert

Çərxifələk kremli desert

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kakao
2 xörək qaşığı su
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 xörək qaşığı un

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Burulğanlaşma (ehtiras meyvəsi)

İÇİ:

Keksi üçün; Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Suyunu qoyub qarışdırırıq. Kakao, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Çırpma teliylə bir daha qarışdırırıq. Girdə şüşə soba qabına Ardı »

DesertlərÜyüdülmüş unlu qaşıq şirnisi

Üyüdülmüş unlu qaşıq şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 paket vanil
2 xörək qaşığı toz şəndi

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Krem ılıyınca içinə toz şəndi qoyuruq və qarışdırırıq.

Krem tamamilə soyuyanda iki dənə qaşığı suya batırırıq, kremdən hissələr alıb kaşıkla formalaşdırırıq. Hindistan qozuna batırırıq. Üzərinə bütün yaşıl fıstıq batıraraq xidmət edirik. Ardı »

DesertlərVafli

Vafli

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su stəkanı süd
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
4 xörək qaşığı şəkər tozu
8 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Banan
Kivi
Yaşıl fıstıq
Qaragilə
Sürülə şokolad

İÇİ:

Yumurtaları qırırıq, şəkəri əlavə edib çırpma teliylə çalırıq. Südü, duru yağı, əridilmiş kərə yağını töküb qarışdırırıq. Qabartma tozunu və vanili da əlavə edirik. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, yaxşıca qarışdırırıq.

Waffle aparatını taxıb istiləşməsini gözləyirik. Duru yağla aparatının üst və alt hissəsini yağlayırıq. Waffle xərcindən qaşıqla cihaza tökürük. Qapağını Ardı »

DesertlərŞokaladli biskivit

Şokaladli biskivit

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 paket petibör biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 paket labne pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 su stəkanı krem
160 q şokolad

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremin altını yumanda labne pendirini əlavə edirik və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq.

Şüşə düzbucaq soba qapının zəmininə 1 zaman biskvit düzürük. Üzərinə kreminin yarısını tökürük. Üzərinə təkrar biskvit düzürük və qalan kremi töküb düzəldirik. Ən Ardı »

DesertlərŞokaladlı pudinq

Şokaladlı pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
2 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı düyü unu
1 su stəkanı krem
1 su stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
80 q. Bitter şokolad
80 q. Südlü şokolad

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Biskvit

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Nişasta, unu, düyü unu, vanili və şəkər tozu əlavə edirik. Ocaq üzərində alırıq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kiçik bir polad qazana kremi tökürük. Qaynayanda içinə bitter şokoladı və südlü şokoladı qıraraq atırıq.

Altını bağlayırıq və şokoladı əriməyə buraxırıq, qarışdırırıq. Bişən kremi stəkanlara və Ardı »

DesertlərBiskivitli desett

Biskivitli desett

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su stəkanı toz şəkər
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 paket vanil
2 paket kakaolu biskvit

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Süd, şəkər, üyüdülmüş un və vanili qazana qoyub ocağın üzərinə alırıq. Çıprma simi ilə daim qarışdırıb tünd bir konsistensiya alana qədər bişiririk. Krem-imiz bişəndən sonra orta boy bir borcama yarısını tökürük. Kreminin üstünə kakaolu biskvitləri diziyoruz. Onun üzərinə kreminin digər yarısını tökürük. Soyuması üçün saxlayırıq. Soyuduqdan sonra üzərinə köpükləndirilmiş şəndi qovub hindistan qozu və yaşıl fıstıq səpirik. Dilim xidmət edirik. Ardı »