Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DesertlərKivili piroq

Kivili piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı şəkər kirşanı
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil

KREMİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
7 xörək qaşığı şəkər tozu
2 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

6 kivi

İÇİ:

Xəmiri hazırlamaq üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və vanili qoyub qarışdırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edib, yumurta üstündə qırırıq. Xəmiri yoğururuq və bir kənara alırıq. Bu zaman südü qazana alırıq. Şəkəri, unu, vanili qoyuruq və qarışdıraraq bişiririk.
Ardı »

DesertlərKaramel souslu keks

Karamel souslu keks

5 şorba k. İlə un

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet toz şəndi
1,5 çay stəkanı süd

KARAMEL SOUSU ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı şəkər
1,5 su stəkanı krem

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə 3-5 dəqiqə qədər köpükləndiririk. Toz badamı, unu, qabartma tozu və vanili əlavə edirik. Mikserlə yenidən çalırıq. Yağlanmış düzbucaqlı şüşə soba qabına xərcimizi tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada 50 dəqiqə bişiririk.

Şərbəti üçün; Südü, şəkər tozu və kremi qazana tökürük. Şərbəti Ardı »

DesertlərVafli

Vafli

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su stəkanı süd
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
4 xörək qaşığı şəkər tozu
8 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Banan
Kivi
Yaşıl fıstıq
Qaragilə
Sürülə şokolad

İÇİ:

Yumurtaları qırırıq, şəkəri əlavə edib çırpma teliylə çalırıq. Südü, duru yağı, əridilmiş kərə yağını töküb qarışdırırıq. Qabartma tozunu və vanili da əlavə edirik. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, yaxşıca qarışdırırıq.

Waffle aparatını taxıb istiləşməsini gözləyirik. Duru yağla aparatının üst və alt hissəsini yağlayırıq. Waffle xərcindən qaşıqla cihaza tökürük. Qapağını Ardı »

DesertlərPortağallı halva

Portağallı halva

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su bardağı üyüdülmüş un
2,5 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı süd
1 su stəkan portağal suyu
100 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
6 portağal

İÇİ:

Yayvan polad qazana duru yağ tökürük və üyüdülmüş unu əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi koyulaş-ana qədər qovururuq. İçinə portağal qabığını rəndələyirik. Bir az qarışdırıb şəkər tozu tökürük və qarışdırmağa davam edirik. Portağal suyunu və südü soyuq olaraq tökürük və qarışdırırıq. Sousunu tamamilə verənə qədər ara ara qarışdırırıq. Sousunu çəkəndə qazı və qapağını bağlayıb dincəlməyə qoyuruq.

Xidmət Ardı »

DesertlərFındıqlı südlü kadayafı şirnisi

Fındıqlı südlü kadayafı şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

500 q tel kadayıf
100 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı fındıq

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

3 su stəkanı şəkər
2 su stəkanı su
2 su stəkanı süd

İÇİ:

Kadayıf-ları əlimizlə havaya qaldırıb sim sim ayıraraq qarışdırma qabına alırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qapını yağlayırıq və kadayıf-ın yarısını səpərək qoyuruq. Üzərinə çəkilmiş fındıq səpirik. Üstünə də kadayıf-ın qalan yarısını səpərək qoyuruq. Əlimizlə yüngül yatırırıq, kənarlarını düzəldirik. Kərə yağını əridirik və duru yağla qarışdırırıq. Kadayıf-ın üzərinə yağ qarışığını gəzdirərək tökürük. Yağı çəkməsi üçün bir az gözləyirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Ardı »

DesertlərKremli yerkökülü desert

Kremli yerkökülü desert

MATERİAL SİYAHISI:

5 yerkökü
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın
1 çay b. Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Un
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Kökləri soyuruq və geniş bir qaba rəndələyirik. Tavaya zeytun yağı tökürük və yerkökü qovururuq. Şəkər tozunu də tökürük və yerkökü inadı keçənə qədər bişiririk. Konsistensiya tünd olmaması üçün suyu tökürük. Biskvitləri əlimizlə mümkün qırırıq. Biskvitləri də yerkökü tavaya əlavə edirik və qarışdırıb Ardı »

DesertlərStəkanda şirin loxum

Stəkanda şirin loxum

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çırtma duz
İsti su

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
1 dilim limon

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və yaş maya qoyuruq. Unun üzərinə duzu və şəkər tozu səpirik. Ortaya, mayanın üstünə qaynar su tökürük. Əllərimizlə maya əridirik. Kənarlardan bir az un alaraq ortada bir duru məhlul hazırlayırıq. Sıyığın üzərini unla bağlayırıq. Üzərindəki unlar çatlamağa başlayana qədər bu şəkildə saxlayırıq. Streçlə üzərini bağlayırıq. Un çatlamağa Ardı »

DesertlərMoruqlu fındıqlı güllaç

Moruqlu fındıqlı güllaç

MATERİAL SİYAHISI:

12 güllaç yarpağı
12 su b. Süd
2 su b. Toz şəkər
2 su b. Hindistan qozu
1 su b. Şəkər kirşanı
1,5 su b. Fındıq
2 şorba k. Gül siropu

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa moruq
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Qarğıdalı nişastası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl fıstıq
Moruq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu də tökürük və qaşıqla yüngül qarışdıraraq qızdırırıq. Qızılgül şərbətini əlavə edirik, qarışdırırıq. Şəkər əriməsi üçün ilıq konsistensiya gəlməsini gözləyirik. Altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyutmamalı ilıq daha soyuq olmalıdır. Morugu şəkər tozu və qarğıdalı Ardı »