Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərAşura şirnisi

Aşura şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq buğda
600 q. Noxud
600 q. Lobya
500 q. Kişmiş
500 q. Quru ərik
1 su stəkanı düyü
300 q. Qarışıq quru meyvə
500 q. Quru əncir
1 lt. Süd
1,5 kq toz şəkər
1 çay stəkanı gül suyu
Su

BƏZƏMƏSİ ÜÇÜN:

Fındıq
Qoz
Yaşıl fıstıq
Hindistan qozu
Gilas şirniyyat
Quru tut
Nar
Quş üzümü
Darçın

İÇİ:

Axşamdan noxudu duzlu və isti su ilə isladırıq. Lobya və buğda da ayrı kasalara qoyub soyuq suyla ısla-yırıq. Səhər lobya və noxudu süzürük və dağıdırıq. Ayrı qazanlara qoyuruq, üstlərini aşacaq şəkildə su tökürük və qaynadırıq. Ardı »

DesertlərMoruqlu şirni

Moruqlu şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
9 xörək qaşığı üyüdülmüş un
3 xörək qaşığı toz badam
1 paket vanil
1 kasa moruq
1 xörək qaşığı nişasta
Qırmızı qida boyası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Frambuaz
Təzə nanə

İÇİ:

Sütütencereye tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, toz badamı, vanili və nişasta qoyuruq.çırpmateliyle qarışdıraraq bişiririk. Moruqları doğrayıcıdan keçirərək püre halına gətiririk. Şirininin konsistensiya koyulaş-ınca moruq püresini əlavə edirik və qarışdırırıq. Rəng vermək üçün 1-2 damla da qırmızı qida boyası qoyub qarışdırırıq.

Silikon muffin qəliblərini əvvəl ısla-yırıq, sonra duru yağla yağlayırıq. Ürəyimizi qəliblərə bölüşdürürük. Soyumağa qoyuruq. Şirniyyatlar tamamilə Ardı »

Desertlərkıbrıs şirnisi

kıbrıs şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı qalet unu
1 su stəkanı hindistan qozu
1 su stəkanı qoz
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı duru yağ
1 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı su
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 dilim limon

KREMİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Keksi üçün, yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu Ardı »

DesertlərAlbalı souslu keks

Albalı souslu keks

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
9 şorba k. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Nişasta
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa albalı
1 çay b. Toz şəkər
1 su b. Su
1 şorba k. Nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Eyni zamanda, ayrı bir qazana, albalı, şəkər tozu, suyu və nişasta əlavə edirik. Yanvara alırıq və bişməyə qoyuruq. Ara ara qarışdırırıq. Qaynayanda konsistensiyanı nəzarət edirik. Əgər çox tünd konsistensiyalı olsa isti suyla sosun konsistensiyanı Ardı »

DesertlərBalqabaqlı tiramisu

Balqabaqlı tiramisu

MATERİAL SİYAHISI:

2 kq balqabağı
2 su stəkanı toz şəkər
1 paket pişik dili biskvit

İSLATMAQ ÜÇÜN:

2 xörək qaşığı kimyəvi qəhvə
1 çay stəkanı qaynar su

KREMİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
180 q labne pendiri
1 su stəkanı toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kakao

İÇİ:

Soyulmuş təmizlənmiş olan balqabaq küp küp doğrayırıq. Dağıdırıq və böyük qazana tökürük. 2 kq balqabaq 2 su stəkanı toz şəkər qoyuruq. Qapağını bağlayırıq və zəif odda bişiririk. Balqabaqları tamamilə bişəndə, kartof əzici üzərinə basaraq püre Ardı »

DesertlərBanan qızartması

Ərzaq

4 ədəd orta boy banan
1 yumurta ağı
1 şüşə soda ( qazlı su)
½ çay qaşığı duz
1 su stəkanı un
1 çay qaşığı darçın
1 yemək qaşığı pudra şəkəri
Qızartmaq üçün yağ
Üstü üçün Bal


Hazırlanışı

Yumurta ağını az duzla köpürənə qədər çırpın.
Ayrı bir yerdə un, mineral su, pudra şəkəri və darçını çırpın. İçinə yumurta ağını əlavə edib qarışdırın.
Bananları yumru dilim edin. Qarışığa bulayıp qızğın yağda üstünü altını qızarana qədər bişirin.Süfrəyə verəndə üstünə bal tökün. Nuş olsun. Ardı »

DesertlərAlbalılı güllaç

Albalılı güllaç

MATERİAL SİYAHISI:

10 yarpaq güllaç
2 lt. Süd
2 su b. Toz şəkər
1 su b. Şəkər kirşanı
1 su b. Hindistan qozu
2 pk. Vanil

PUDİNQİ ÜÇÜN:

2 su b. Süd
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
1 şorba k. Nişasta

BƏZƏMƏK ÜÇÜN:

Albalı

HAZIRLANŞI:

Qazana şəkər tozu, vanili və südü tökürük. Qazanı ocağa alırıq və südü yəni mənimdir. Boşqaba bir qaşıq süd tökürük. İlk yarpağı qoyuruq. Bir qaşıq süd tökürük. Üzərinə şəkər kirşanı səpirik. Bu şəkildə 5 yarpaq qoyuruq. Aralarına süd və şəkər kirşanı tökürük. Pudinqi üçün, qazana Ardı »

DesertlərStəkanda şirin loxum

Stəkanda şirin loxum

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çırtma duz
İsti su

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
1 dilim limon

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və yaş maya qoyuruq. Unun üzərinə duzu və şəkər tozu səpirik. Ortaya, mayanın üstünə qaynar su tökürük. Əllərimizlə maya əridirik. Kənarlardan bir az un alaraq ortada bir duru məhlul hazırlayırıq. Sıyığın üzərini unla bağlayırıq. Üzərindəki unlar çatlamağa başlayana qədər bu şəkildə saxlayırıq. Streçlə üzərini bağlayırıq. Un çatlamağa Ardı »