Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DesertlərBöyürtkən souslu desert

Böyürtkən souslu desert

MATERİAL SİYAHISI:

7 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
10 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 su stəkanı toz yaşıl fıstıq

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa böyürtkən
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 xörək qaşığı nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda toz yaşıl fıstığı əlavə edirik. Sürətli qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq. İstəyə görə üzəri üçün bir az yaşıl fıstıq ayırmaq olar. Ürəyimizi alma şəklindəki qəlibin içinə tökürük və Ardı »

DesertlərPankek

Pankek

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
3 xörək qaşığı kərə yağı
8 xörək qaşığı un

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

3 banan
Sürülə şokolad
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Kərə yağını tavada əridirik və soyuduruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. İçinə südü və şəkər tozu tökürük. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Kərə yağını, qabartma tozunu və vanili qoyuruq. Unu əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdırırıq.

Xərcimiz, krep xərcindən bir az da tünd olmalıdır. Teflon tava, bir az yağlayırıq. Qaşıqla yavaş-yavaş balaca girdə xərc tökürük. Qaşıqla üstünü düzəldərək yayırıq. Pankeklerin Ardı »

DesertlərQuru meyvəli südlüaş

Quru meyvəli südlüaş

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı qarışıq quru meyvə
2 xörək qaşığı nişasta
2 xörək qaşığı düyü
1 yumurta sarısı

İÇİ:

Düyü dağıdırıq və süzürük. Kiçik bir qazana düyü qoyuruq, bir az su əlavə edirik və bişməyə qoyuruq. Quru meyvə qarışığını dağıdırıq və süzürük. Böyük bir qazana südü tökürük. Şəkər tozu əlavə edirik. Zəif odda çırpma teliylə qarışdırırıq. Süd qızdıranda pörtmüş düyü qoyuruq.

Nişasta bir qaba qoyuruq, üzərinə yumurta sarısını qoyuruq. Bir az soyuq su tökürük və çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir müddət sonra da nişasta-yumurta qarışığını əlavə edib çırpma teliylə Ardı »

DesertlərVişnəli iki rəngli desert

Vişnəli iki rəngli desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa albalı
1 çay stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
2,5 xörək qaşığı nişasta

Üyüdülmüş Unlu PUDİNQİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı üyüdülmüş un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 çay stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Albalıları kiçik bir qazana qoyuruq. Suyunu tökürük və bişməyə qoyuruq. Albalı bişəndə bir kasaya suyu tökürük, qaşıqla də albalıları əzirik. Bu keçdiyimiz albalı suyunu yenə də kiçik bir qazana tökürük. Şəkər tozunu veririk və bişiririk. Qaynayanda, nişasta suyla əzirik və qazana tökürük. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Silikon muffin qəliblərini isladırıq. Hamısının Ardı »

DesertlərKremli kadayıf şirnisi

Kremli kadayıf şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

300 q kadayıf
1 su stəkanı qoz
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı şəkər
2 su stəkanı su
Yarım limon

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Darçın

İÇİ:

Kadayıf-ı doğrayırıq. Yağlanmış düzbucaqlı şüşə soba qabına kadayıf-ın yarısını səpirik, qozu əl dəyirmanından keçirərək üyüdürük və üstünə səpirik. Qalan kadayıf-ı da üzərinə yağaraq tökürük və üzərinə basırıq. Kərə yağını əridib, duru Ardı »

DesertlərMoruqlu fındıqlı güllaç

Moruqlu fındıqlı güllaç

MATERİAL SİYAHISI:

12 güllaç yarpağı
12 su b. Süd
2 su b. Toz şəkər
2 su b. Hindistan qozu
1 su b. Şəkər kirşanı
1,5 su b. Fındıq
2 şorba k. Gül siropu

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa moruq
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Qarğıdalı nişastası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl fıstıq
Moruq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu də tökürük və qaşıqla yüngül qarışdıraraq qızdırırıq. Qızılgül şərbətini əlavə edirik, qarışdırırıq. Şəkər əriməsi üçün ilıq konsistensiya gəlməsini gözləyirik. Altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyutmamalı ilıq daha soyuq olmalıdır. Morugu şəkər tozu və qarğıdalı Ardı »

DesertlərKremli yerkökülü desert

Kremli yerkökülü desert

MATERİAL SİYAHISI:

5 yerkökü
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın
1 çay b. Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Un
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Kökləri soyuruq və geniş bir qaba rəndələyirik. Tavaya zeytun yağı tökürük və yerkökü qovururuq. Şəkər tozunu də tökürük və yerkökü inadı keçənə qədər bişiririk. Konsistensiya tünd olmaması üçün suyu tökürük. Biskvitləri əlimizlə mümkün qırırıq. Biskvitləri də yerkökü tavaya əlavə edirik və qarışdırıb Ardı »

DesertlərAşura şirnisi

Aşura şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq buğda
600 q. Noxud
600 q. Lobya
500 q. Kişmiş
500 q. Quru ərik
1 su stəkanı düyü
300 q. Qarışıq quru meyvə
500 q. Quru əncir
1 lt. Süd
1,5 kq toz şəkər
1 çay stəkanı gül suyu
Su

BƏZƏMƏSİ ÜÇÜN:

Fındıq
Qoz
Yaşıl fıstıq
Hindistan qozu
Gilas şirniyyat
Quru tut
Nar
Quş üzümü
Darçın

İÇİ:

Axşamdan noxudu duzlu və isti su ilə isladırıq. Lobya və buğda da ayrı kasalara qoyub soyuq suyla ısla-yırıq. Səhər lobya və noxudu süzürük və dağıdırıq. Ayrı qazanlara qoyuruq, üstlərini aşacaq şəkildə su tökürük və qaynadırıq. Ardı »