MATERİAL SİYAHISI:
3 su bardağı üyüdülmüş un
3 su stəkanı şəkər
2 su stəkanı süd
2 su stəkanı su
2 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
150 q kərə yağı
1 çay stəkanı ayçiçek yağı
İÇİ:
Yayvan polad qazana dolmalıq fıstığı və üyüdülmüş unu qoyuruq. Duru yağı tökərək qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi tündləşənə qədər, taxta qaşıqla tez-tez qarışdırırıq. Bu zaman ayrı bir qazana südü, su və toz şəkəri qoyuruq. Şərbətini qaynamağa qoyuruq.
Üyüdülmüş un yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Qarışdırıb şərbətini çəkəndə altını bağlayırıq. Qapağını da bağlayaraq dincəlməyə qoyuruq. Halva ılıyınca qarışdırırıq. Çay fincanının içinə soyuducu poşet-i qoyub, içini halvayla doldururuq. Boşqaba tərsinə çeviririk və xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 17:06 Müəllif: Nurana Baxılıb: 61 Bölmə: Desertlər