MATERİAL SİYAHISI:
Yarım paket pişik dili biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kakao
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta
İSLATMAQ ÜÇÜN:
2 xörək qaşığı şəkər
1 çay stəkanı süd
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Şokolad sos
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və kakao da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq.
İslatmaq üçün, südü və şəkər tozu kiçik bir qazana qoyub qızdırırıq. Zəmininə soyuducu poşet-i etdirdiyimiz baton keks qəlibinə üyüdülmüş unlu kakaolu kreminin 3te 1ini tökürük. 6 dənə kedidil-i biskvitləri uzununa düzürük. Biskvit üzərinə qaşıqla şəkərli süd tökərək isladırıq. Üzərində qalan kreminin yarısını tökürük. Biskvitləri südlə isladırıq. Üzərində qalan kremi tökürük. Spatula-la üzərini düzəldirik. Bu şəkildə soyumağa qoyuruq.
Soyuyanda boşqaba tərsinə çeviririk. Üzərinə şokolad sos sıxaraq xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 16:50 Müəllif: Nurana Baxılıb: 65 Bölmə: Desertlər