Saray lokumu
MATERİAL SİYAHISI:
1 litr süd
5 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı toz şəkər
MANTOLAMAK ÜÇÜN:
Hindistan qozu
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Rəngli şəkərlər
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda kərə yağını qoyuruq. Mikserlə qarışdırırıq.
Kremi soyumağa qoyuruq. Soyuyan kremdən 2 dənə yemək qaşığı köməyi ilə parçalar qoparıb hindistan qozuna tamamilə tapırıq. Əlimizlə yuvarlayırıq. Boşqaba düzürük. Ortasına barmağımızla basıb rəngli şəkərlər batırıq. Fındıq və ya qoz də istifadə edə bilərik. Nuş olsun.
Tarix: 11.06.2015 / 17:20 Müəllif: Nurana Baxılıb: 54 Bölmə: Desertlər
loading...