MATERİAL SİYAHISI:
1 paket kedidil-i biskvit
1 su stəkanı süd
KREMİ ÜÇÜN:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
SOSU ÜÇÜN:
400 q albalı
5 xörək qaşığı şəkər tozu
2 xörək qaşığı nişasta
2 su stəkanı su
İÇİ:
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq.
Düzbucaqlı şüşə soba qabına kedidil-i biskvitləri düzürük. Üstünə qaşıqla soyuq süd tökərək isladırıq. Üzərinə tökürük və soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda ilə köpükləndirilmiş şantiyi qoyub üzərini spatula-la düzəldirik. Albalı tumlarını çıxarırıq. Kiçik bir qazana albalı, şəkər tozu və su qoyuruq. Bişirməyə başlayırıq. Qaynamağa başlayanda nişasta su töküb qazana tökürük. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Sosu soyumağa qoyuruq. Sos-umuz soyuyanda şirininin üstünə tökürük. Dilimləyib xidmət edirik.
Tarix: 12.06.2015 / 11:39 Müəllif: Nurana Baxılıb: 26 Bölmə: Desertlər