MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su bardağı üyüdülmüş un
2,5 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı süd
1 su stəkan portağal suyu
100 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
6 portağal
İÇİ:
Yayvan polad qazana duru yağ tökürük və üyüdülmüş unu əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi koyulaş-ana qədər qovururuq. İçinə portağal qabığını rəndələyirik. Bir az qarışdırıb şəkər tozu tökürük və qarışdırmağa davam edirik. Portağal suyunu və südü soyuq olaraq tökürük və qarışdırırıq. Sousunu tamamilə verənə qədər ara ara qarışdırırıq. Sousunu çəkəndə qazı və qapağını bağlayıb dincəlməyə qoyuruq.
Xidmət qabının zəmininə portağalları dilim düzürük. Dondurma qaşığını soyuq suya batırırıq və üyüdülmüş un halvadan götürüb portağal dilimi üzərinə qoyuruq. Bu şəkildə xidmət edirik.
Tarix: 12.06.2015 / 23:44 Müəllif: Nurana Baxılıb: 56 Bölmə: Desertlər