İÇİ:
Qazanda su qaynadırıq. Mantını əlavə edirik və pörtdətməyə başlayırıq. Mantının pörtmə müddəti qısa olacağı üçün, pörtmüş noxudu da əlavə edirik. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq.
Tərbiyəsi üçün, qatığı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu tökürük və limonu sıxırıq, çalırıq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Sonra mantının qaynama şirəsindən bir - iki qaşıq qədər tərbiyəyə qoyub bir tərəfdən də qarışdırırıq. Hazırladığımız tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük, bir tərəfdən də qarışdırırıq ki kəsilməsin.
Kərə yağını tavada əridirik, üstünə nanə atırıq və şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.
NOXUDLU MANTI ŞORBASI
1 kasa düşbərə
1 su s. Pörtmüş noxud
Su
Duz
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Nanə
Tarix: 24.01.2015 / 12:14 Müəllif: Aziza Baxılıb: 72 Bölmə: Şorbalar ve Helimler