MATERİAL SİYAHISI:
5 quzu paçası
700 qr dana mədəsi
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 şirin qaşığı pomidor tomatı
1 şirin qaşığı istiot abqora
Sirkə
Sarımsaq
Duz
Su
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
İÇİ:
Quzu ətəyini və mədə yuyub dərin bir qazanda tamamilə qaynadırıq. Qaynadiqdan sonra geniş bir qaba götürüb soyumağa qoyuruq. Qaynama suyunu saxlayırıq. Paça və yara yeri soyuduqdan sonra əvvəl paça sümüklərindən tamamilə ayırırıq. Mədə və ətəyinin ətlərini incə bir şəkildə doğrayırıq.
Saxladığımız qaynama şirəni süzgəcdən keçirib başqa bir qazana alırıq. Doğranmış içalatları içinə qoyub 10 dəqiqə daha qaynadırıq. Yaxşıca özü çıxsın deyə. Bu zaman digər böyük bir qazanda kərə yağı və unu qovururuq. Kiçik bir tavada zeytun yağı ilə birlikdə abqora qovururuq. Qovrulan tomata bir az su əlavə edib qarışdırırıq. Konsistensiyanı açırıq. Un çəkiləndə bir az isti su əlavə edib çırpma teli ilə qarışdırırıq. Paça və mədə çıxdıqdan sonra un qovuran qazana suyla birlikdə tamamilə töküb 5-7 dəqiqə daha bişiririk. Duzunu əlavə edib qarışdırırıq. Tərbiyəsi üçün geniş bir kasaya qatıq, un və limon suyunu qoyuruq. Bir az soyuq su töküb qarışdırırıq. Konsistensiyanı açdıqdan sonra içinə şorbanın şirəsindən 1 və ya 2 çömçə töküb qarışdırırıq. Tərbiyə ılıdıktan sonra şorbaya tökürük. Qarışdırıb bir daşım daha bişirdikdən sonra altını bağlayırıq. Servis kasalarına qoyduğumuz şorba tomatlı sos, rəndələnmiş sarımsaq və sirkə tökərək servis edirik. Nuw olsun.
Tarix: 23.01.2015 / 11:01 Müəllif: Aziza Baxılıb: 73 Bölmə: Şorbalar ve Helimler