Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerKöbələkli yerkökülü şorba

Köbələkli yerkökülü şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket göbələk
2 yerkökü
2 xörək qaşığı kərə yağı
2,5 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı ət suyu
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şüyüd

İÇİ:

Soğanları, sarımsaqları və göbələkləri balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına kərə yağı və soğanı qoyub qarışdırırıq. Doğranmış göbələyi və rəndələnmiş yerkökü əlavə edirik. Hamısını bir qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra zeytun yağı tökürük.

Tərəvəzlər suyunu çəkəndə unu əlavə edib qovururuq. Unun qızardılmış qoxusu çıxanda soyuq süd və soyuq ət suyunu axıdırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Konsistensiya açılanda isti Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMakaronlu Kərəviz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 kərəviz
2 yerkökü
1 soğan
1 çay s. Makaron
2 diş sarımsaq
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Yerkökünü, kərəvizi, soğanı və sarımsağı kub doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və sarımsağı qovururuq. Yerkökü əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Kərəvizi əlavə edib qarışdırırıq. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək bişirməyə buraxırıq. Tərəvəzlər bişəndə ayrı bir qazanda kərə yağını əridirik.

Unu qovururuq. Makaronları əlavə edib qarışdırırıq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Bişən tərəvəzləri də suyla birlikdə əlavə edirik. Makaron pörtənə qədər bişiririk. Duzunu atırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSüdlü Mərci Şorbası.

İÇİ:

Mərci yuyuruq və süzürük. Kartofu, yerkökünü və soğanı yarım ay şəklində nazik nazik doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı və kökü qovururuq. Mərci əlavə edirik.

Kartofları qoyuruq və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, kərə yağını və unu kiçik bir qazanda qovururuq. Unun iyi çıxana qədər istiləşəndən sonra soyuq südü tökərək konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk və qaynadırıq.

Bişmiş olan xörəyimizi əl blendırından keçiririk. Hazırladığımız meyaneni şorbaya əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu nəzarət edib, lazım gələrsə, təkrar atırıq. Xörəyimiz bir az da dalğalandıqdan sonra xidmət edirik.
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKök şorbası

Kök şorbası

Vəsaitlər:
• 2-3 dənə böyük kök
• 6 stəkan su və ya ət suyu
• 2 şorba qaşığı marqarin
• 1 qəhvə fincanı kartof suyu
• 2 ədəd yumurta
• Yarım dəstə cəfəri
• 3 ədəd yaşıl bibər
• Duz

Bişirmək qaydası.
Kökləri yaxşıca soyub yuduqdan sonra kiçik kublar halında doğrayın və yaxşıca yumşalana qədər qaynadın. Suyunu saxlayıb kökləri götürüb yaxşıca əzin. Saxladığınız suyun içinə əzilmiş kökləri əlavə edin.
Digər tərəfdən bir tavada marqarini əridin. İçinə kartof suyunu tökün. Qarışdıraraq bişirin. Bişirdiyiniz kartof suyunu şorbanın üzərinə yavaş yavaş əlavə edin. Duzunu bibərini əlavə edib ağır atəşdə qaynamağa buraxın.
Süfrəyə verməzdən əvvəl yumurtaları çırpıb əlavə edin. İstəsəniz üzərinə cəfəri səpin. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMərcimək Şorbası

İçindəkilər:

5 stəkan su
1 stəkan mərcimək
1 ədəd kartof
1 ədəd yerkökü
2 baş soğan
1 stəkan ət və ya toyuq suyu
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı qırmızı pul bibər duz
limon dilimləri


Hazırlanması:

Mərciməkləri təmizləyin, bir əl sudan keçirin. Kartofu, soğan-ları, yerkökünü təmizləyib dörd yerə bölün. Mərciməyi şorbanı bişirəcəyiniz qazana qoyun və üzərinə suyu, dördə böldüyünüz digər səbzələri də əlavə edərək orta dərəcəli yanan ocağın üzərində bişirməyə başlayın. Mərcimək və səbzələr yumşalana qədər qaynadın. Qazanı ocaqdan alın və blenderlə bütün səbzələr bir-birinə qarışanadək üyüdün. Bir stəkan ət suyunu əlavə edin və qazanı təkrar ocağa qoyun (Əgər şorbanız gözlədiyinizdən daha Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTutmaç şorbası

Tərkibi:

Xəngəl:

0,5 st. su
1 yumurta
1 ç.q. duz
aldığı qədər un

Şorba üçün:

6 st.su
duz
2 st qatıq
1 yumurta

Üzərinə:

1 soğan
1 x.q. kərə yağı
nanə
pulbibər

Xəngəl:

Dərin kasada su və yumurtanı çalın. Un və duz əlavə edib bərk xəmir yoğurun. İki yerə ayırıb üzərinə nəm dəsmal çəkin. 20 dəqiqə saxlayın.

Sonra oxlovla yayın. 1 barmaq enində uzun şəridlərə doğrayın. Sonra bunları üst-üstə qoyub xırda üçbucaqlar kimi doğrayın.

6 st. suyu qazanda qaynadın. Qaynara düşündə duz vurun. 1 st. xəngəli əlavə edib qaynadın. Qatıqla yumurtanı bir qabda yaxşıca çalın. Xəngəl bişəndə qatıqlı qarışığı nazik axınla əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırın. 2 buğum qaynadıqdan sonra ocağı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏdviyyatlı Kök Şorbası

Tərkibi:

Yarım kilo kök
1 ədəd orta boy soğan
4 yemək qaşığı zeytun yağı
1 litr toyuq suyu
Yarım limonun suyu
1 çay qaşığı qara bibər
2 yemək qaşığı təzə doğranmış keşniş
Damaq dadınıza görə duz

Hazırlanması:

Soğanın qabıqlarını soyub, küp şəklində doğrayın. Qazana zeytunyağını əlavə edib, qızdırın və üzərinə soğanları əlavə edin.
Orta dərəcəli odda, soğanların rəngi dəyişənə qədər qovurun. Köklərin qabıqlarını soyub, halqa şəklində doğrayın.
Doğranmış kökləri qazana əlavə edib, qovurun. Toyuq suyu, limon suyu, qara bibər, keşniş və duzu qazana əlavə edin.
Orta dərəcəli odda qarışımı, köklər yumuşayana qədər bişirin. Şorbanı ocaqdan götürüb, blenderlə ərzaqlar xırda-xırda olana qədər əzin.
Kasalara pay edib, cəfəri ilə xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuq bulyonu resepti

Tərkibi:
1 ədəd içi təmizlənmiş toyuq
2 ədəd baş soğan
2 ədəd kərəviz özəyi
1 ədəd kök
bir neçə kəklikotu budağı
3 noxud qara istiot
1 ədəd dəfnə yarpağı
2 dəstə cəfəri

Hazırlanması:
1. İnqredientlər.
2. Təqribi 8-10 sm ölçüdə sümüklər doğranılır.
3. Sümüklər bir qazana yerləşdirilir və üzərinə soyuq su əlavə edilir.
4. Daimi köpüklər yığışdırılaraq ət qaynadılır.
5. Qaynadıqda qazın odu azaldılır və bulyona doğranmış kök, soğan, kərəviz özəyi və istiot əlavə edilir.
6. Ardınca buket kimi bağlanmış kəklik otu, cəfəri və dəfnə yarpağı əlavə edilir.
7. Qapağı bir qədər bağlanmış formada, az odda təqribi 3,5-4 saat bişirilir. Təqribən 4 saatdan sonra dolğun və ətirli bulyon hazır olur.
8. Sonra bulyon süzgəcdən keçirilir.
9. Bulyon şəffaf, dolğun Ardı »