Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerReyhanlı İstiot Şorbası

İÇİ:

Qazana kərə yağını qoyub əritdikdən sonra unu qoyub qovururuq. İstiot abqora-sını əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu töküb qarışdırırıq. Konsistensiyanı açmaq üçün soyuq su töküb qarışdırırıq. Doğranılmış sarımsağı və közlenmiş biberi də qazana əlavə edirik. Qaynamağa başlayanda isti su əlavə edirik. Reyhanı doğrayıb onu da qazana qoyuruq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Qaynayanda əl blendırından keçiririk. Dəyirmandan istiotu üyüdürük və bir az da bişirib altını bağlayırıq.

REYHANLI İSTİOT ŞORBASI

6 közlenmiş istiot
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
1 şorba q. Bibər tomatı
2 diş sarımsaq
1 su s. Toyuq suyu
1 dəstə reyhan
Duz
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Yaşıl Mərci Şorbası..

MATERİAL LİSTEİ:

1 su s. Yaşıl mərci
1 çay s. Arpa əriştə
1 soğan
1 şorba q. Pomidor tomatı
1 şorba q. Bibər tomatı
2 şorba q. Un
1 su b. Toyuq suyu
2 şorba q. Kərə yağı
Quru nanə
Duz
Su

İÇİ:

Yaşıl mərcini qaynadırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağı qoyuruq, soğanı əlavə edib qovururuq. Unu əlavə edib qoxusu çıxana qədər qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qarışdırırıq. Arpa əriştəni əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq toyuq suyu və soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. İsti su veririk. Duzunu da atırıq və bişməyə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Sim Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş noxud
2 şorba q. Pomidor tomatı
1 şirin q. Bibər tomatı
1 çay s. Sim əriştə
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Ət suyu

İÇİ:

Qazana duru yağı və kərə yağını qoyuruq və əridirik.Unu əlavə edirik və qovururuq. Tomatları qoyub qarışdırırıq. Ət suyu və su ilə konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik. Duzunu atırıq. Qaynayıb bişməsinə yaxın tel əriştəni tökürük. Əriştə bişəndə də xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu Tərəvəz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 toyuq budu
1 balqabaq
1 yerkökü
1 qırmızı istiot
2 kartof
2 şorba q. Kərə yağı
Toyuq suyu
Su
Duz

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

İÇİ:

Toyuğu qaynadırıq. Balqabağı, yerkökü, qırmızı bibəri və kartofları xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və doğranmış tərəvəzləri qoyub qovururuq. Qaynadilmiş toyuğun suyunu axıdırıq. Bir kasaya qatiqı, unu və limon suyunu qoyuruq və çırpma teliylə qarışdırırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdırarkən isti suyunu da yavaş-yavaş veririk. Qazandakı tərəvəzlər pörtəndə tərbiyəni qazana tökürük, bir tərəfdən də qarışdırırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli Quzu Sinə Şorbası

İÇİ:

Quzu sinəsini qaynadırıq. Suyunu süzürük və şorba üçün ayırırıq. Kartofu və yerkökünü doğrayırıq. Ət suyunu qazanda qaynadırıq. Kartofu və yerkökünü ataraq qaynadırıq. Tərbiyəsi üçün, qatığı, unu bir qaba qoyuruq.

Limon suyunu sıxırıq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazanda qaynayan sudan bir az alırıq və tərbiyəyə qoyub bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni yavaş-yavaş şorbaya əlavə edirik və qarışdırırıq. Pörtmüş və didiklen-miş əti də qazana əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq.

Kərə yağını əridirik. Üstünə təzə nanə səpirik. Şorbanın üzərinə bu qarışığı tökərək servis edirik.

TƏRBİYƏLİ QUZU SİNƏ ŞORBASI

1 quzu sinə
1 kartof
1 yerkökü
1 Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaq Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI

1 dəstə ispanaq
2 yerkökü
1 soğan
1 kartof
1 su s. Ət suyu
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
Su
Duz

İÇİ:

Yerkökü, soğanı və kartofu xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Arxasınca yerkökü, kartofu əlavə edirik və qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. İsti suyunu veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Ayrı bir qazana kərə yağını və unu qoyub un qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq suyla və bulyonla konsistensiyanı açırıq.

Digər qazanda qaynayan tərəvəzləri suyla birlikdə meyane qazanına çatdırırıq. Qarışdırırıq və bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBorş

BORŞ

6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti
5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ
1 baş soğan
1 ədəd orta boy çuğundur (300 g)
2 ədəd yerkökü (300 g)
2 xörək qaşığı tomat
3-4 dəfnə yarpağı (rusca: lavroviy list)
1 ədəd orda boy kələm (700 g)
3 ədər kartof
2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri
zövgə görə duz
zövgə görə istiot


1. İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin (ətin sərtliyindən asılı olaraq, ət 40 dəqiqəyə qədər bişə bilər). Ətin suyunu süzün ki, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərəli Tarhana şorbası

Düşbərəli Tarhana şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 şorba k. Tarhan
1 su b. Kiçik düşbərə
2 kənd istiotu
2 şorba k. Kərə yağı
1 şorba k. Tomat
Duz
Su

İÇİ:

Kənd bibər xırda doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və biberi qovururuq. Tomatını qoyuruq və bir az daha qovururuq. Tarhana-sını qoyuruq. Soyuq su tökərək konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Duzunu atırıq və suyu az gəlsə isti su qoyuruq. Şorba bişməsinə yaxın mantı atırıq. Düşbərəni pörtərək altını bağlayırıq. Ardı »