Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerGüllü Mantı Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa pörtmüş yaşıl mərci
1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Mandi
1 şorba q. Tomat
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Qazanda kərə yağını əridib unu qovururuq. Unun qoxusu çıxanda abqora əlavə edirik. Bir az qovururuq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. İsti suyunu da qoyuruq. Pörtmüş noxudla mərci əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda mantı əlavə edirik. Duzunu atırıq və qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu-buğdalı şorba

6 nəfərlik Bişmə müddəti 20 dəqiqə

İçindəkilər:
1 stəkan aşurəlik buğda
1 stəkan noxud
1 yemək qaşığı
duru yağ
1 yemək qaşığı
Kərə yağı
1 ədəd pomidor
1 ədəd yaşıl bibər
1 ədəd soğan
1 çay qaşığı duz
1 yəmək qaşığı
tomat
1 çay qaşığı qırmızı pul bibər qara bibər, quru reyhan
yetərincə ət suyu və ya su


Hazırlanması:
Buğda və noxudu bir gecə öncədən isladın. Yeməyi hazırlamağa başlamadan öncə buğda və noxudu bişirib süzün.
Soğan, pomidor və bibəri doğrayın. Sonra soğanı kərə yağı və duru yağla birlikdə 1-2 dəqiqə qarışdıraraq qovurun. Bunun üzərinə doğradığınız bibəri əlavə edin və bir az daha qovurun.
Daha Ardı »

Şorbalar ve Helimler+++++++++++Şüyüd Şorbası

Lazım olan vəsaitlər:

2 dəstə şüyüd
2 diş sarımsaq
Yarım çay stəkanı düyü
4-5 su stəkanı toyuq suyu
Yarım çay qaşığı rəndələnilmiş təzə zəncəfil
34 dəstə təzə kəklikotu
Duz, istiot
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 yemək qaşığı günəbaxan yağı

Üstü üçün:
1 qırmızı bibər

Hazırlanması:

Zəncəfilli və düyülü şüyüd supu: Kərə yağı və günəbaxan yağını qazanda qızdırın. Üzərinə incə doğradığınız şüyüd və zəncəfili əlavə edib yumşalana qədər qarışdırın. Yuduğunuz düyünü də əlavə edib qarışdırın və 3-4 dəqiqə sonra duzu, istiotu və 4 su stəkanı toyuq suyunu əlavə edib qaynamağa qoyun. Qaynadıqdan sonra zeif qazda yumşalana qədər bişirin. Supu kasalara tökün. Üzərinə kiçik küp şəklində doğradığınız qırmızı bibəri səpib süfrəyə qoyun.
Zəncəfilli və düyülü Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu paxla şorbası

Tərkibi:
*Yarım kilo paxla
*1 ədəd kiçik boyda quru soğan
*2 xörək qaşığı un
*1 xörək qaşığı qatıq
*1 xörək qaşığı limon suyu
*1 xörək qaşığı incə doğranmış şüyüd
*1 parça toyuq döş əti
*1 çay qaşığı şəkər tozu
*Zövqünüzə görə duz
*1 litr su

Hazırlanması:
*Paxlaları ayırd edib təmizləyin və şorba qazanına əlavə edin.
*Toz şəkər, duz, bir litr su və bir yemək qaşığı un əlavə edib yumuşalan qədər bişirin.
*Ayrı bir qazanda toyuq ətini yumuşayana qədər qaynadın.
*Qaynadılan toyuğu kiçik parçalara bölüb şorba qazanına əlavə edin.
*Qatıq, limon suyu və bir yemək qaşığı unu qarışdırıb şorbaya əlavə edin.
*Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bir azca qaynadın.
*Şüyüd və duzunu əlavə edib şorbanı ocaqdan endirin və blenderle çəkin.
*Kasada pay edib Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMakaronlu küftəli şorba resepti

Tərkibi:
200 qr qiymə
1 ədəd kartof
1 ədəd soğan
yarım stəkan makaron
qaynar su
yarım ç/q tomat pastası
yarım ç/q bibər pastası
kərə yağı
keşniş
şüyüd
duz

Hazırlanması:
Soğan xırda doğranılır və yağda qızardılır.
Soğan bir az qızardıqda tomat pastası və blbər pastası əlavə olub qarışdırılır.
Qiymədən balaca küftələr hazırlanır soğanlı qarışığa əlavə edilib biraz qızardılır.
Soğanlı küftəli qazana 2 litr qaynar su tökülür və qaynaması gözlənilir. Qaynadıqda xırda kub çəklində doğranmış kartof, duz və makaron əlavə olunub 2-3 dəqiqə qarışdırılır.
Şorbanın kartofu və makaronu bişdikdə yemık qazdan götürülür. Üzərinə doğranmış keşniş, şüyüd səpilir.


Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerVermişelli toyuq şorbası resepti

Tərkibi:
3 tikə toyuq əti
100 qr vermişel
1 ədəd soğan
1 ədəd kartof
yarım ç/q tomat pastası
kərə yağı
1 lt su
duz

Hazırlanması:
1. Soğan xırda, kub şəklində doğranılır və yağda qızardılır.


2. Soğan biraz qızardıqdan sonra toyuq əlavə olunur.


3. Toyuq biraz pörtləndikdən sonra üzərinə tomat pastası əlavə olunur.


4. Tomat pastasl ilə biraz bişirildikdən sonra qaynar su əlavə olunub duz vurulur və vermişel əlavə edilir.


5. Kartof təmizlənir kub şəklində doğranılıb şorbaya əlavə edilir.

6. Kartof tam bişdikdə yemək qazdan götürülür.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı düşbərəli şorba

Qarğıdalılı düşbərəli şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı pörtmüş noxud
1 kasa düşbərə
1 çay stəkanı dənə qarğıdalı
2 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı ət suyu
Nanə
Duz
Su

İÇİ:

Şorba qazanına kərə yağı və unu qoyub qovururuq. Unun qızartma qoxusu çıxanda abqora qoyuruq və qovurmaya davam edirik. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Daha sonra isti suyunu verərək şorbanın konsistensiyanı tənzimləyirik. Düşbərə əlavə edib bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq. Bişməyə yaxın qarğıdalı əlavə edirik. Nanəni də qoyub xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUşaqlarınız Üçün Asan Hazırlanan Yemek

Lazım olanlar:

Yarım çay stəkanı düyü

1 çay stəkanı toyuq suyu

bir parça qaynadılmış toyuq əti

6-7 ədəd qaynadılmış noxud

1 şorba qaşığı un (tam buğda unum vardı, onu istifadə etdim)

1 yemək qaşığı kərəyağı

1 yemək qaşığı maye yağ

1 şirin qaşığı pomidor sousu (yazda rəndələnilmiş pomidor istifadə etmənizi tövsiyə edərəm.)

Hazırlanması:

Düyülərin üzərinə su əlavə edib qaynadın, bişməyə yaxın toyuq sununu və az duz əlavə edin. Qaynadılmış toyuq ətini qıyma edər kimi bıçaqla ezin. Qaynadılmış noxudların da qabığını soyub onları da bıçaqla sahilin. Noxudları və toyuqları da qaynayan şorbaya əlavə edin. Ayrı bir tavada kərəyağını və maye yağı Ardı »