Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerMəxməri şorba

Tərkibi:

2 qabaq
2 x.q. kərə yağı
1 baş soğan
1 diş sarımsaq
1 ç.q. karri
0,5 st. qaymaq
0,5 l toyuq bulyonu

Hazırlanması :

Qabağı dilimləyin, xırda doğranmış soğan və sarımsaqla kərə yağında tavanın qapağını örtmədən bişirin. Tərəvəzlər yumşalanda (çox qızarmamalıdır) blenderdə xırdalayın. Sonra toyuq bulyonu, qaymaq, karri tozu əlavə edib yenə blenderdə xırdalayın. Ocağın üstə qoyun. Bir buğum qaynayandan sonra götürün.

Karri əvəzinə belə bir qarışıq da götürə bilərsiniz: 2 x.q. keşniş toxumu, 1 ç.q. razyana, 1 x.q. qara xardal toxumu, 1 ç.q. qara dənəvər istiot. Bunları tərəvəzləri qovuranda əlavə etsəniz, gözəl dadı olacaq. Blenderdən keçirəndə isə 1 ç.q. sarıkök, 1 ç.q. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDovğa)

Tərkibi:
Yarım stəkan gecədən islağa qoyulmuş quru noxud
2 stəkan doğranmış keşniş
2 stəkan doğranmış şüyüd
½ stəkan doğranmış ispanaq
½ stəkan doğranmış təzə sarımsaq (yalnız yarpaqları)
½ stəkan doğranmış nanə
½ stəkan stəkan doğranmış cəfəri
3 stəkan qatıq
4 stəkan su (qatıq qatıdırsa daha çox su əlavə etmək olar, durudursa, daha az)
1 xörək qaşığı un
1 ədəd yumurta
Bir stəkanın üçdə biri qədər yuyulmuş yumru düyü
Zövgə görə duz
İstiot, bəzək üçün (zəruri deyil)

Harızlanması:
Noxudu yumuşalanadək bişirib, kənara qoyun.
Doğranmış göyərtini aşsüzənə qoyub yuyun ki, yaşılı getsin. Əlinizlə sıxmayın. Aşsüzəni kənara qoyun.Qazanda qatıq, sü, un və yumurtanı qarışdırın. Düyünü əlavə edin. Taxta qaşıqla dəyanmadan qarışdıra-qarışdıra (vacibdir – yoxsa doğva çürüyər) orta odda qaynadın. Bu proses Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏtli dovğa

Ləvazimatlar

Qatıq – 2 l

Can əti – 250 q

Baş soğan – 1 ədəd

Xama – 100 q

Yumru düyü – 50 q

Noxud – 80 q

Yumurta – 2 ədəd

Göyərti (keşniş, şüyüd, göy soğan, cəfəri, çuğundur yarpağı, təlpətöyün, turşəng, nanə, ispanaq)

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Ətçəkən maşınından keçirilmiş ət və soğan qarışığına duz və istiot əlavə olunub balaca küftələr hazırlanır.

2. Küftələr bir az duz əlavə edilmiş suda bişirilir.

3. Axşamdan noxud isladılır və bişirilir.

4. Qatığın üzərinə bir az su, xama, yumurta əlavə edilib çalınır, daha sonra axşamdan isladılmış düyü, bişmiş noxud, xırda doğranılmış göyərti əlavə olunub zəif odda bişirilir.

5. Düyünün bişməsinə az qalmış dovğaya küftələr əlavə edilir. Duz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKörili Balqabaq Şorbası

İÇİ:

Balqabaqları və qırmızı bibəri xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ tökürük və balqabaqla istiotu qoyaraq qovururuq. Tərəvəzləri istiləşəndən sonra isti su qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişirməyə buraxırıq.

Tərbiyəsi üçün, qatığı, unu və limon suyunu bir kasaya qoyub çalırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazandakı isti sudan da qoyaraq bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəmizi yavaş-yavaş qazana tökərkən bir yandan da qarışdırmağa davam edirik. Ət suyunu və körisini əlavə edirik. Duzunu atırıq.

Konsistensiyanı alana qədər bişiririk. Əgər çox tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açarıq. Kərə yağını əridirik. Üstünə doğranmış şüyüdü atırıq. Şorbanın üzərinə tökərək servis edirik.

KÖRİ-li Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu paxla şorbası

Tərkibi:
*Yarım kilo paxla
*1 ədəd kiçik boyda quru soğan
*2 xörək qaşığı un
*1 xörək qaşığı qatıq
*1 xörək qaşığı limon suyu
*1 xörək qaşığı incə doğranmış şüyüd
*1 parça toyuq döş əti
*1 çay qaşığı şəkər tozu
*Zövqünüzə görə duz
*1 litr su

Hazırlanması:
*Paxlaları ayırd edib təmizləyin və şorba qazanına əlavə edin.
*Toz şəkər, duz, bir litr su və bir yemək qaşığı un əlavə edib yumuşalan qədər bişirin.
*Ayrı bir qazanda toyuq ətini yumuşayana qədər qaynadın.
*Qaynadılan toyuğu kiçik parçalara bölüb şorba qazanına əlavə edin.
*Qatıq, limon suyu və bir yemək qaşığı unu qarışdırıb şorbaya əlavə edin.
*Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bir azca qaynadın.
*Şüyüd və duzunu əlavə edib şorbanı ocaqdan endirin və blenderle çəkin.
*Kasada pay edib Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərəli şorba

Düşbərəli şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa düşbərə
1 kasa pörtmüş noxud
1 su stəkanı ət suyu
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat
Pulcuq istiot
Nanə
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Unu, bir az zeytun yağını və kərə yağını qazana qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq unun iyi çıxana qədər qovururuq. Tomatı əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Soyuq ət suyla qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk. Noxudu və düşbərəni qoyuruq. Duzunu da ataraq bişməyə qoyuruq. Konsistensiya çox tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açarıq. Xörəyimiz tamamilə bişəndə pul bibər və nanə tökərək servis edirik. Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaqlı şorba

İspanaqlı şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı qırmızı mərci
1 kartof
1 yerkökü
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su stəkanı ət suyu
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 dəstə yabanı ispanaq yarpağı
2 xörək qaşığı kərə yağı

İÇİ:

Kartof və kökü soyuruq və kiçik kub şəklində doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı rəndələyirik. Qazana zeytun yağı tökürük və soğanı sarımsağı qovururuq. Mərci əlavə edirik və qovururuq. Kartof və kökü qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk. Duzunu atırıq, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Tərəvəzlər pörtən ət suyunu da tökürük.

Tərəvəzlər bişəndə əl blendırında keçirib hamar hala gətiririk. İsti suyla konsistensiyanı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Yaşıl Mərci Şorbası..

MATERİAL LİSTEİ:

1 su s. Yaşıl mərci
1 çay s. Arpa əriştə
1 soğan
1 şorba q. Pomidor tomatı
1 şorba q. Bibər tomatı
2 şorba q. Un
1 su b. Toyuq suyu
2 şorba q. Kərə yağı
Quru nanə
Duz
Su

İÇİ:

Yaşıl mərcini qaynadırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağı qoyuruq, soğanı əlavə edib qovururuq. Unu əlavə edib qoxusu çıxana qədər qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qarışdırırıq. Arpa əriştəni əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq toyuq suyu və soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. İsti su veririk. Duzunu da atırıq və bişməyə Ardı »