Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerDovğa)

Tərkibi:
Yarım stəkan gecədən islağa qoyulmuş quru noxud
2 stəkan doğranmış keşniş
2 stəkan doğranmış şüyüd
½ stəkan doğranmış ispanaq
½ stəkan doğranmış təzə sarımsaq (yalnız yarpaqları)
½ stəkan doğranmış nanə
½ stəkan stəkan doğranmış cəfəri
3 stəkan qatıq
4 stəkan su (qatıq qatıdırsa daha çox su əlavə etmək olar, durudursa, daha az)
1 xörək qaşığı un
1 ədəd yumurta
Bir stəkanın üçdə biri qədər yuyulmuş yumru düyü
Zövgə görə duz
İstiot, bəzək üçün (zəruri deyil)

Harızlanması:
Noxudu yumuşalanadək bişirib, kənara qoyun.
Doğranmış göyərtini aşsüzənə qoyub yuyun ki, yaşılı getsin. Əlinizlə sıxmayın. Aşsüzəni kənara qoyun.Qazanda qatıq, sü, un və yumurtanı qarışdırın. Düyünü əlavə edin. Taxta qaşıqla dəyanmadan qarışdıra-qarışdıra (vacibdir – yoxsa doğva çürüyər) orta odda qaynadın. Bu proses Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSaxsı qabda mal əti şorbası

Tərkibi:
500 qr mal əti
500 qr quru lobya
400 qr arpa yarması
2 ədəd soğan
3 ədəd kök
2 ədəd pomidor

Hazırlanması:
Yeməyi bu şəkildəki kimi saxsı qablarda hazırlayırıq.
Qaba bir az yağ, doğramış soğan, mal əti və bir qədər su əlavə edib (ətlərin üzərini örtəcək qədər), sobada 180 dərəcədə 30 dəq bişiririk.
Bundan sonra bişmiş ərzaqların üzərinə lobya, arpa yarması, doğranmış pomidor, doğranmış kök əlavə edib, zövqə görə duz istiot vururuq. Qabın demək olar ki, ağzına qədər su əlavə edib, yenə də sobada 50-60 dəq bişiririk.
60 dəq sonra ətin bişib birməməsini yoxlayın, bu vaxt ərzində bişmiş olmalıdır.
Saxsı qabda bişirilən mal əti şorbamız hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu şorba resepti

Tərkibi:
350 q noxud
1 iri baş soğan
150 ml zeytun yağı (yaxud başqa bitki yağı)
2 x.q. un
cəfəri
0,5 limon
duz
istiot
Noxudu gecədən suda isladın

Hazırlanması:
Səhəri gün suyu süzün, noxudu bir neçə dəfə soyuq axar suyun altında yuyun. Aşsüzənə qoyub azca qurudun. Soğanı xırda doğrayıb dərin tavada zeytun yağında qızılı rəng alanadək qovurun. Noxudu əlavə edin, birlikdə bir neçə dəqiqə qovurun, qoz iyi gələndə ocaqdan götürün.

Noxudu qazana tökün, üstünə 2 barmaq çıxana qədər su tökün, qaynara düşəndə qazanın qapağını örtün, vam odda 1-1,2 saat bişirin (noxud yumşalanadək).
Bişənə yaxın limonun yarısının şirəsini sıxın (bütöv limondan da istifadə etmək olar), 2 x.q. unla eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Noxudun bir hissəsini qazandan Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəz şorbası (Uşaqlar üçün)

Vəsaitlər:
Düyü
Yaşıl mərci
Brokoli
Kərəviz
Kök
Kartof
İspanaq
Qırmızı mərci
Balqabaq
1 yemək qaşığı tamat
Az duz, nanə, bolca su

Hazırlanması:
Bir qazanda soğan qırmızı rəng alana qədər qovrulur. Ardından tamat əlavə edin. Yuyulmuş, doğranmış bütün tərəvəzlər də əlavə olunur. Qarışdırılır və qazanınızın bişirmə xüsusiyyətinə görə su əlavə olunar. Qaynadıqdan sonra 45 dəqiqə zəif qazda bişirilir.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKremli Göbələk Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 pk. Göbələk
1 pk. Krem
3 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Göbələkləri doğrayırıq və tavaya duru yağ qoyub göbələkləri qovururuq. Duzunu atırıq və bişiririk. Xörək qazanında kərə yağını əridirik. Unu, qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq ət suyu tökərək çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq və konsistensiyanı açırıq. İsti su əlavə edərək konsistensiyanı açırıq. Şorbanın suyu qaynayanda içinə kremi da əlavə edirik və qarışdırırıq. Kreminin bir azını üzərinə tökmək üçün ayırırıq. Bir daha qaynayanda göbələyini qoyuruq. Duzunu tənzimləyirik və bişməyə qoyuruq. Servis edərkən üzərinə tökürük. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli qarox şorbası

Tərkibi :

1 ədəd soğan

2 ədəd kartof

2 ədəd bibər (yaşıl və sarı)

2 ədəd kök

2 ədəd soyulmuş pomidoru

1 ədəd yaşıl noxud konservi

1,5 litr bulyon və ya galina blanca

1 dəstə şüyüd

1 dəstə cəfəri

narın xörək duzu

Hazırlanması:

Əvvəlcə soğan xırda-xırda dogranılır
Bibər uzun-uzun dogranılır

Kökü sürtgəcdən keçiririk.
Pomidor və kartof iri kvadrat səkilində doğranılır

Daha sonra sıra ilə qazana soğan,bibər,kök,pomidor,kartof,sarıkök,duz əlavə olunur

Bir az qızarıldıqdan sonra bulyonu əlavə edirik

Qaynara düşən kimi qarox əlavə olunur

20-25 dəqiqə qaynadıqdan sonar hazır olana yaxın göyərti əlavə olunur

Zovqə görə hazır ədviyyat qarışımları da əlave edə bilərsiniz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu köbələk şorbası

Toyuqlu köbələk şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 toyuq sinəsi
1 şorba kasası göbələk
1 soğan
1 dəstə cəfəri
2 xörək qaşığı un
1 su stəkanı süd
Duz
Su
Kərə yağı
Duru yağ

İÇİ:

Toyuq döşünü qaynadırıq. İncə nazik doğrayırıq. Göbələkləri doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Bir tavaya duru yağ tökürük. Əvvəlcə soğanı qovururuq və sonra göbələyi əlavə edib qovurmağa davam edirik.

Şorba qazanına kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Unun qızardılmış qoxusu çıxanda soyuq südü tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Üzərinə qaynar su tökürük, beləliklə, şorbanın suyu və konsistensiya ortaya çıxır. Doğranmış toyuğu əlavə edirik. Tavada qovurduğmuz materialları qazana əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Düyü Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 şorba qaşığı süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiotu, yerkökü və sarımsaqları balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına duru yağ və bir az kərə yağı qoyuruq. Sarımsağı, yerkökü və qırmızı istiotu qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk, ət suyunu axıdırıq. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Düyünu yuyub süzürük qazana əlavə edirik.

Tərbiyəsi üçün, süzmə qatiqı, unu və limon suyunu bir kasaya alırıq. Çırpma Ardı »