Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Düyü Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 şorba qaşığı süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiotu, yerkökü və sarımsaqları balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına duru yağ və bir az kərə yağı qoyuruq. Sarımsağı, yerkökü və qırmızı istiotu qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk, ət suyunu axıdırıq. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Düyünu yuyub süzürük qazana əlavə edirik.

Tərbiyəsi üçün, süzmə qatiqı, unu və limon suyunu bir kasaya alırıq. Çırpma Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoyuq noxud şorbası resepti

Tərkibi:
1 kq. qatıq
1 su stəkanı qaynadılmış noxud
1 çay stəkanı yaşıl mərcimək
1 çay stəkanı düyü
Dereotu
Nane
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanması:
Prioritetlər düyü və mercimekayrı qazanlarda qaynadılar. Qaynadılmış olan mərcimək və düyü süzülərək soyuq sudan keçirilər. Yoğurd çırpılaraq bir miqdar su əlavə edilir. İçinə bir su stəkanı qaynadılmış soyuq noxudu mərcimək və düyü əlavə qarışdırılır. Duzu və yağı tökülür. Xidmət edilərkən üzərinə doğranmış şüyüd, nanə və zeytun yağı tökərək xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMilli Dovğa

[c][i][color=#b53dd2][b]Dovğa

6 pay üçün

Qeydlər

* Dovğa üçün keyfiyyətli qatıqdan (ev şəraitində hazırlanan qatıq ola bilər) və təzə göy-göyərtidən istifadə edin. Əgər qatığınız turşdursa, onda doğvanı 3 stəkan qatıq və 1 stəkan xamayla harızlayın. Və yaxud, bişmiş dovğanı kənara çəkdikdən və soyudduqdan sonra, ona bir az süd əlavə edin. Beləliklə, turşməzə dad gedəcək.

* Dovğanı bişirdiyiniz vaxt onu duzlamağa tələsməyin, yoxsa dovğa çürüyər. Dovğanı bişirilib kənara çəkdikdən və bir qədər soyutduqdan sonra ona duz əlavə edin.

* Göyərti dəstlərini yaşxı-yaxşı yuyun. Doğradıqdan sonra aşsüsənə qoyub, üstündən su gəzdirin ki, göyərtilərin yaşılı bir az getsin. Beləlilə dovğanız ağ olacaq.

* Doğvanın qatılığı zövgə görə dəyişə bilər. Qatı və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOrdubad Üsulu Maş Şorbası

Ərzaqlar

1 stəkan (230g) quru maş lobya, gecədən soyuq suya qoyulmuş
2 xörək qaşığı (30ml) ərinmiş kərə yağı
500g doğranmış sümüksüz qoyun və ya mal əti (sümüklü ətdən də istifadə edə bilərsiniz)
1 ədəd doğranmış orta boy baş soğan
2 xörək qaşığı tomat
8 stəkan su
zövqə görə duz
zövqə görə istiot
4 ədəd 2 və ya 4 yerə bölünmüş orta boy karfof
4 quru gavalı
1 xörək qaşığı quru nanə


1. Maş lobyanı süzün və su doldurulmuş qazanda 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu proses quru maşın tünd rənginin çıxması üçün edilir. Maşı süzün və yuyun. Kənara qoyun.

2. Qazanda yağı qızdırın. Əti qazana Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPaça Mədə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 quzu paçası
700 qr dana mədəsi
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 şirin qaşığı pomidor tomatı
1 şirin qaşığı istiot abqora
Sirkə
Sarımsaq
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon

İÇİ:

Quzu ətəyini və mədə yuyub dərin bir qazanda tamamilə qaynadırıq. Qaynadiqdan sonra geniş bir qaba götürüb soyumağa qoyuruq. Qaynama suyunu saxlayırıq. Paça və yara yeri soyuduqdan sonra əvvəl paça sümüklərindən tamamilə ayırırıq. Mədə və ətəyinin ətlərini incə bir şəkildə doğrayırıq.

Saxladığımız qaynama şirəni süzgəcdən keçirib başqa Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSarımsaqlı toyuq şorbası resepti

Tərkibi:
1 kq sümüksüz toyuq əti
2 xörək qaşığı toyuq suyu
2 xörək qaşığı un
3 xörək qaşığı qatıq
2 diş sarımsaq
1 ədəd yumurta
1 çay qaşığı duz

Sous üçün:
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı istiot
1 çay qaşığı nanə

Hazırlanması:
Toyuq ətini qazana qoyaraq qaynadın. Bişdikdən sonra qazandan götürərək soyumasını gözləyin və toyuğu bişirdiyiniz suyu bir kənarda saxlayın. Soyuyan toyuğu rondoya qoyub yaxşıca parçalayın. Un, qatıq, yumurta, duz və toyuq suyundan iki xörək qaşığı alaraq bir qabda çırpın. Toyuğu bişirdiyiniz suya unlu qarışığı yavaş yavaş əlavə edərək qarışdırın. Sarımsaqları əzin və doğradığınız toyuqla birlikdə şorbaya əlavə edərək qaynadın. Bişən şorbanı kasalara paylayın.
İstəsəniz üzərinə sous gəzdirərək servisə təqdim edə bilərsiniz.
Sousun Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMantılı Bastırmalı Tarhan

GÜNÜN TƏSVİRİ:

5 şorba q. Tarhan
1 şorba q. Kərə yağı
1 kasa kiçik mandi
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Pastırma

İÇİ:

Kərə yağı və tarhananı qazanda qovururuq. Üzərinə 1 stəkan soyuq su ilə ət suyunu axıdırıq. Arxasınca isti su ilə mantı əlavə edirik. Mantı pörtən qədər bişiririk. Duzunu atırıq. Şorba zəif odda qaynamağa qoyuruq. Pastırmanı kub şəklində doğrayırıq. Tavaya kərə yağı qoyuruq, pastırmanı əlavə edib qovururuq. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə pastırma tökərək servis edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQiyməli əriştəli şorba

Qiyməli əriştəli şorba

MATERİAL SİYAHISI:

100 q qiymə
1 çay stəkanı əriştə
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
5 xörək qaşığı tarhan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qazana duru yağ tökürük və qiyməni qovururuq. Kərə yağını və tarhana əlavə edib qarışdırırıq. Tomatları əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Soyuq su əlavə edərək çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Xörəyimizi bişməyə qoyuruq. Şorba su qaynayanda əriştəsini qoyuruq və duzunu atırıq. Konsistensiya qatı olsa isti su qoyaraq qaynamağa qoyuruq. Əriştə bişəndə xörəyimizi xidmət edirik. Ardı »