Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerMantılı Qatıq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 su s. Kiçik mantı
1 su s. Pörtmüş noxud
1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
Yarım limon
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq. Noxudu və mantıni əlavə edib qaynamağa qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, qatiqı kasaya alırıq. Unu qoyuruq, limon suyunu sıxiriq. Bir az soyuq su götürüb çırpma teliylə çalırıq. İsti suyunu verərkən də sürətli sürətli çalırıq. Noxud və mantı pörtende, tərbiyəni yavaş-yavaş tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq.

Konsistensiya acilanda lazım gələrsə isti su əlavə edirik. Konsistensiya ortaya çıxıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını əridirik. Nanə atırıq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli Quzu Sinə Şorbası

İÇİ:

Quzu sinəsini qaynadırıq. Suyunu süzürük və şorba üçün ayırırıq. Kartofu və yerkökünü doğrayırıq. Ət suyunu qazanda qaynadırıq. Kartofu və yerkökünü ataraq qaynadırıq. Tərbiyəsi üçün, qatığı, unu bir qaba qoyuruq.

Limon suyunu sıxırıq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazanda qaynayan sudan bir az alırıq və tərbiyəyə qoyub bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni yavaş-yavaş şorbaya əlavə edirik və qarışdırırıq. Pörtmüş və didiklen-miş əti də qazana əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq.

Kərə yağını əridirik. Üstünə təzə nanə səpirik. Şorbanın üzərinə bu qarışığı tökərək servis edirik.

TƏRBİYƏLİ QUZU SİNƏ ŞORBASI

1 quzu sinə
1 kartof
1 yerkökü
1 Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaşxəngəli resepti

Tərkibi:
1 ədəd soğan
2 ədəd pomidor (və ya 2 ç/q tomat)
1 ədəd (1 diş) sarımsaq
100 qram kərə yağı
1 stəkan (1 kündəlik) un
2 ədəd kartof
1.5 litr su

Hazırlanması:
1. İlk olaraq bir baş soğanı narın-narın doğrayaraq 100 qram yağda qızardana yaxın, 2 ədəd pomidoru xırda-xırda doğrayıb soğana əlavə etməliyik.

2. Pomidor qızarana yaxın litr yarım su əlavə edirik.

3. Su qaynayana yaxın, kartofu xırda-xırda kvadrat şəklində doğrayıb suya əlavə etməliyik.

4. Kartof bişənə yaxın, kündəni 1 santimetr qalınlığında yayıb, xırda-xırda kvadratlarla doğrayıb qazana əlavə etməliyik.

5. Xəmiri əlavə edib duz və istiotu zövgə görə tökəndən sonra, 5 dəqiqə qaynadıb qazı söndürüb zövqə görə göyərti əlavə edirik.

6. Yeməkdən əlavə olaraq, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaymaqlı tomat şorbası

Ləvazimatlar

Tomat pastası – 150 q

Un – 50 q

Dəfnə yarpağı – 2-3 ədəd

Duru yağ – 80 q

Parmezan pendiri

Qaymaq

Suxarı

Pul bibər, duz və istiot


Hazırlanma qaydası


1. Yağda qovrulmuş unun və tomat pastasının üzərinə su əlavə edilib zəif odda qaynamağa qoyulur.

2. Qaynayan şorbaya dəfnə yarpağı, pul bibər, duz və istiot əlavə edilir.

3. Hazır şorbanın üzərinə qaymaq, suxarı əlavə olunur, sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri səpilir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKeşkək şorbası

İçindəkilər:

2 stəkan buğda
5 xörək qaşığı noxud
2 xörək qaşığı qalın bulqur
500-750 qr quşbaşı quzu əti
14 stekan su
2 çay qaşığı duz

Üzəri üçün:

50 qr kərə yağı
4 çay qaşığı qırmızı pul bibər

6-8 nəfərlik bişmə müddəti 15-20 dəqiqə


Hazırlanması:
Buğda və noxudu bir gecə öncədən ayrı-ayrı qablarda bol soyuq suyla islağa qoyun. Ertəsi gün hər ikisini yuyub süzün və böyük bir qazana qoyun.

Bulquru da yuyub üzərinə əlavə edin. Ətləri də bir əl sudan keçirdikdən sonra qazana tökün. 14 stəkan suyu da əlavə edib orta dərəcəli yanan ocaqda bişirməyə başlayın. Sıx-sıx qarışdıraraq üzərində əmələ gələn köpüyü alın. Qaynamağa başlayınca ocağın Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOqtay Ustadan gicitkən şorbası resepti

Türkiyənin mətbəx kültüründə gicitkən otunun özünəməxsus yeri var. Bu bitki daha çox şorbalarda istifadə edilir. Sizə Oqtay Ustanın dadlı reseptlərindən biri olan gicitkən otu şorbasını təqdim edirik:

Tərkibi:
500 qr gicitkən otu
1 baş soğan
2 xörək qaşığı qaynadılmış buğda ( vəya iri bulqur)
1 stəkan qatıq
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı un
1 çay qaşığı duz
5 stəkan ət suyu və ya su
1 yumurta
3 xörək qaşığı kərə yağı

Hazırlanması:
Gicitkəni bol suyla yuyub, incə-incə doğrayın. Qazana 2 xörək qaşığı kərə yağını, doğradığınız soğanı, sarımsaq və gicitkən otunu əlavə edib qovurun.

Daha sonra qaynadılmış buğdanı əlavə edib qarışdırın. (Bulquru isə qaynatmağa gərək yoxdur. Birbaşa əlavə edə bilərsiniz).

5 stəkan ət suyunu əlavə edib, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli düyü şorbası

Tərəvəzli düyü şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 şorba qaşığı süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiotu, yerkökü və sarımsaqları balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına duru yağ və bir az kərə yağı qoyuruq. Sarımsakğı, yerkökü və qırmızı istiotu qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk, ət suyunu axıdırıq. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Düyü yuyub süzürük qazana əlavə edirik.

Sousu üçün, süzmə qatqı, unu və limon suyunu bir kasaya alırıq. Çırpma Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToy Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

250 q. Quzu əti
1 kasa qatıq
Yarım limon
3 şorba q. Un
Duz
Ət suyu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Bütün quzu ətini qaynadırıq. Suyunu şorbaya qoymaq ucun ayırırıq. Əti xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana ət suyunu axıdırıq. Əti əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq. Qatiqı, unu qarışdırma qabına alırıq. Limon suyunu sıxırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da şorbanın şirəsindən qoyuruq və qarışdırırıq.

Tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Duzunu atırıq və qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını tavada əridirik. Ardı »