Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerQiyməli Tarhan Şorbası

İÇİ:

Kərə yağını qazana alırıq. Arxasınca abqora və tarhana qoyuruq. Son olaraq qovrulmuş qiymə əlavə edirik. Hamısını qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Arxasınca qaynar su tökürük və 10-15 dəqiqə qədər qaynadırıq.

Duzunu qoyuruq. Konsistensiyaya baxırıq, çox tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açırıq. Zəif odda bir az daha bişirdikdən sonra xidmət edirik.

QİYMƏ TARHAN ŞORBASI

7 şorba q. Tarhan
100 q. Qovrulmuş qiymə
1 şorba q. Tomat
2 şorba q. Kərə yağı
Su
Duz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKök şorbası

Kök şorbası

Vəsaitlər:
• 2-3 dənə böyük kök
• 6 stəkan su və ya ət suyu
• 2 şorba qaşığı marqarin
• 1 qəhvə fincanı kartof suyu
• 2 ədəd yumurta
• Yarım dəstə cəfəri
• 3 ədəd yaşıl bibər
• Duz

Bişirmək qaydası.
Kökləri yaxşıca soyub yuduqdan sonra kiçik kublar halında doğrayın və yaxşıca yumşalana qədər qaynadın. Suyunu saxlayıb kökləri götürüb yaxşıca əzin. Saxladığınız suyun içinə əzilmiş kökləri əlavə edin.
Digər tərəfdən bir tavada marqarini əridin. İçinə kartof suyunu tökün. Qarışdıraraq bişirin. Bişirdiyiniz kartof suyunu şorbanın üzərinə yavaş yavaş əlavə edin. Duzunu bibərini əlavə edib ağır atəşdə qaynamağa buraxın.
Süfrəyə verməzdən əvvəl yumurtaları çırpıb əlavə edin. İstəsəniz üzərinə cəfəri səpin. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOqtay Ustadan gicitkən şorbası resepti

Türkiyənin mətbəx kültüründə gicitkən otunun özünəməxsus yeri var. Bu bitki daha çox şorbalarda istifadə edilir. Sizə Oqtay Ustanın dadlı reseptlərindən biri olan gicitkən otu şorbasını təqdim edirik:

Tərkibi:
500 qr gicitkən otu
1 baş soğan
2 xörək qaşığı qaynadılmış buğda ( vəya iri bulqur)
1 stəkan qatıq
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı un
1 çay qaşığı duz
5 stəkan ət suyu və ya su
1 yumurta
3 xörək qaşığı kərə yağı

Hazırlanması:
Gicitkəni bol suyla yuyub, incə-incə doğrayın. Qazana 2 xörək qaşığı kərə yağını, doğradığınız soğanı, sarımsaq və gicitkən otunu əlavə edib qovurun.

Daha sonra qaynadılmış buğdanı əlavə edib qarışdırın. (Bulquru isə qaynatmağa gərək yoxdur. Birbaşa əlavə edə bilərsiniz).

5 stəkan ət suyunu əlavə edib, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu ispanaqlı şorba

Kartoflu ispanaqlı şorba

MATERİAL SİYAHISI:

3 kartof
2 xörək qaşığı un
1 dəstə ispanaq yarpağı
1 soğan
2 diş sarımsaq
2 xörək qaşığı qatıq
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Kartofları soyuruq və küp doğrayırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq. Sonra kartofu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk və kartofu bişiririk. Duzunu atırıq. Kartof bişəndə əl blendırından keçirərək püre halına gətiririk. Ayrı bir kasaya qatıq və unu qoyuruq. Soyuq su da qoyuruq, çırpma teliylə qarışdırırıq. İsti suyu yavaş-yavaş əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerÇorbası Köfteli Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə semizot-u
250 q. Qiymə
Yarım soğan
1 su s. Noxud
Su
Duz
İstiot

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı

İÇİ:

Qiymeni qarışdırma qabına alırıq. İçinə sagani rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Kotlet xərcimizi yaxşıca yoğururuq. Kotlet xərcindən diyircək qədər kotletlər yuvarlayırıq. Qatiqı qazana tökürük. Unu və yumurta sarısını əlavə edirik. Soyuq suyunu tökürük və çırpma teliylə yaxşıca qarışdıraraq ocağın altını aciriq. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Lazım gələrsə konsistensiyanı açmaq üçün su əlavə etmək olar.

Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUşaqlar üçün kabak şorbası resepti

Tərkibi:
Kabak 1 əd.
Kök 1 əd.
Soğan 1 baş
Qarğıdalı unu 1 yemək qaşığı
Kərə yağı 2 yemək qaşığı
Duz, Qaynar su

Hazırlanması:
Soğan, kök və kabakları doğrayıb kərə yağında bir az pörtlədin.
Digər ərzaqları əlavə edərək qaynadın. Hazır olduqdan sonra blenderlə çəkin. Vitaminlə zəngin şorbanız hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMantılı Bastırmalı Tarhan

GÜNÜN TƏSVİRİ:

5 şorba q. Tarhan
1 şorba q. Kərə yağı
1 kasa kiçik mandi
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Pastırma

İÇİ:

Kərə yağı və tarhananı qazanda qovururuq. Üzərinə 1 stəkan soyuq su ilə ət suyunu axıdırıq. Arxasınca isti su ilə mantı əlavə edirik. Mantı pörtən qədər bişiririk. Duzunu atırıq. Şorba zəif odda qaynamağa qoyuruq. Pastırmanı kub şəklində doğrayırıq. Tavaya kərə yağı qoyuruq, pastırmanı əlavə edib qovururuq. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə pastırma tökərək servis edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏzmə Yerkökü Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 yerkökü
1 soğan
1 su s. Süd
1 su s. Ət suyu
1 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Ev əriştəsi
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Kökləri rəndələyirik. Soğanları piyazlıq doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və yerkökü əlavə edərək qovururuq. İsti suyunu veririk və bişməyə qoyuruq. Ayrı bir qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Soyuq südlə konsistensiyanı açırıq. Köklər bişəndə südlü tərbiyəni də əlavə edib sürətli çalırıq. Ət suyunu əlavə edirik. Lazım gəlsə yenə qaynar su tökürük. Əriştə atırıq. Duzunu atırıq və əriştə pörtənə qədər bişiririk. Ardı »