Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKöz İstiot Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 qırmızı istiot
2 şorba k. Kərə yağı
2 şorba k. Un
2 dəfnə yarpağı
1 soğan
1 şorba k. Pomidor tomatı
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı bibərləri közleyirik. Soyuduruq və ikiyə kəsib tumlarını təmizləyirik. Qazana kərə yağını qoyuruq. Dəfnə yarpaqlarını və yeməli doğranmış soğanı qovururuq. Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Abqorasını əlavə edirik, qovurmaya davam edirik. Köz bibərləri də doğrayıb əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz konsistensiyanı alıb bişəndə dəfnə yarpaqlarını içindən çıxarırıq və şorba əl blendırından keçirərək xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPerlova şorbası resepti

Tərkibi:
1 stəkan perlova
1 ədəd soğan
1 ədəd kartof
50 qr kərə yağı
tomat pastası
sarıkök
duz

Hazırlanması:
1. Perlova yuyulur, üzərinı su tökülür bişənə kimi qaynadılır.

2. Soğan xırda kub şəklində doğranılır tavada qızardılır. Qızarana yaxın üzərinə tomat pastası, sarıkök əlavə olunur 3 dəqiqə biryərdə qızardılır.


3. Qızarmış soğan perlovaya əlavə olunur.


4. Kartofun qabığı təmizlənir, yuyulur, kiçik kub şəklində doğranılır və şorbaya əlavə edilir.

5. Şorbaya duz vurulur, kartofu bişdikdə qazdan götürülür.


Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu Qandal Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə qanqal yarpağı
1 kartof
1 yerkökü
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
1 limon
2 şorba q. Un
Su

İÇİ:

Kartofu və yerkökü soyuruq. Balaca kub şəklində doğrayırıq. Qazanda kərə yağını əridirik. Soğanı və yerkökünü əlavə edib qovururuq. Bir az su əlavə edərək bişiririk. Ayrı bir qazana su tökürük.

Qanqalı əlavə edərək qaynamağa qoyuruq. Pörtən qanqalı suyla birlikdə blendırdan keçirərək püre edirik. Tərbiyəsi üçün, qatığı bir qaba qoyuruq. Limon suyunu sıxırıq.Unu əlavə edib çalırıq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq, sonra bir az isti su töküb qarışdırırıq.
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Düyü Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 şorba qaşığı süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiotu, yerkökü və sarımsaqları balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına duru yağ və bir az kərə yağı qoyuruq. Sarımsağı, yerkökü və qırmızı istiotu qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk, ət suyunu axıdırıq. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Düyünu yuyub süzürük qazana əlavə edirik.

Tərbiyəsi üçün, süzmə qatiqı, unu və limon suyunu bir kasaya alırıq. Çırpma Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoyuq noxud şorbası resepti

Tərkibi:
1 kq. qatıq
1 su stəkanı qaynadılmış noxud
1 çay stəkanı yaşıl mərcimək
1 çay stəkanı düyü
Dereotu
Nane
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanması:
Prioritetlər düyü və mercimekayrı qazanlarda qaynadılar. Qaynadılmış olan mərcimək və düyü süzülərək soyuq sudan keçirilər. Yoğurd çırpılaraq bir miqdar su əlavə edilir. İçinə bir su stəkanı qaynadılmış soyuq noxudu mərcimək və düyü əlavə qarışdırılır. Duzu və yağı tökülür. Xidmət edilərkən üzərinə doğranmış şüyüd, nanə və zeytun yağı tökərək xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMilli Dovğa

[c][i][color=#b53dd2][b]Dovğa

6 pay üçün

Qeydlər

* Dovğa üçün keyfiyyətli qatıqdan (ev şəraitində hazırlanan qatıq ola bilər) və təzə göy-göyərtidən istifadə edin. Əgər qatığınız turşdursa, onda doğvanı 3 stəkan qatıq və 1 stəkan xamayla harızlayın. Və yaxud, bişmiş dovğanı kənara çəkdikdən və soyudduqdan sonra, ona bir az süd əlavə edin. Beləliklə, turşməzə dad gedəcək.

* Dovğanı bişirdiyiniz vaxt onu duzlamağa tələsməyin, yoxsa dovğa çürüyər. Dovğanı bişirilib kənara çəkdikdən və bir qədər soyutduqdan sonra ona duz əlavə edin.

* Göyərti dəstlərini yaşxı-yaxşı yuyun. Doğradıqdan sonra aşsüsənə qoyub, üstündən su gəzdirin ki, göyərtilərin yaşılı bir az getsin. Beləlilə dovğanız ağ olacaq.

* Doğvanın qatılığı zövgə görə dəyişə bilər. Qatı və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOrdubad Üsulu Maş Şorbası

Ərzaqlar

1 stəkan (230g) quru maş lobya, gecədən soyuq suya qoyulmuş
2 xörək qaşığı (30ml) ərinmiş kərə yağı
500g doğranmış sümüksüz qoyun və ya mal əti (sümüklü ətdən də istifadə edə bilərsiniz)
1 ədəd doğranmış orta boy baş soğan
2 xörək qaşığı tomat
8 stəkan su
zövqə görə duz
zövqə görə istiot
4 ədəd 2 və ya 4 yerə bölünmüş orta boy karfof
4 quru gavalı
1 xörək qaşığı quru nanə


1. Maş lobyanı süzün və su doldurulmuş qazanda 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu proses quru maşın tünd rənginin çıxması üçün edilir. Maşı süzün və yuyun. Kənara qoyun.

2. Qazanda yağı qızdırın. Əti qazana Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPaça Mədə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 quzu paçası
700 qr dana mədəsi
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 şirin qaşığı pomidor tomatı
1 şirin qaşığı istiot abqora
Sirkə
Sarımsaq
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon

İÇİ:

Quzu ətəyini və mədə yuyub dərin bir qazanda tamamilə qaynadırıq. Qaynadiqdan sonra geniş bir qaba götürüb soyumağa qoyuruq. Qaynama suyunu saxlayırıq. Paça və yara yeri soyuduqdan sonra əvvəl paça sümüklərindən tamamilə ayırırıq. Mədə və ətəyinin ətlərini incə bir şəkildə doğrayırıq.

Saxladığımız qaynama şirəni süzgəcdən keçirib başqa Ardı »