Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Mərci Şorbası..

İÇİ:

Kartofları, balqabaqları, pomidorları və soğanı soyuruq. Qazana duru yağ qoyuruq soğanı qovururuq. Kartofu əlavə edirik. Kərə yağını qoyuruq və qarışdırırıq. Balqabağı qoyub qovurmaya davam edirik. Abqora və pomidoru əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu atırıq. Kifayət qədər su verdikdən sonra qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bişirdikdən sonra əl blendırından keçiririk. Şorbanın üzərinə cəfəri səpərək süfrəyə veririk.

TƏRƏVƏZLİ MƏRCİ ŞORBASI

1 su s. Qırmızı mərci
2 kartof
2 qabaq
2 pomidor
1 soğan
1 şorba q. Tomat
1 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Cəfəri Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBalqabaq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 dilim balqabağı
1 soğan
1 su s. Süd
2 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 soğan
1 dəstə şüyüd
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Balqabağı balaca kub şəklində doğrayırıq. Qazana duru yağı töküb soğanı qovururuq. Balqabağı əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Suyunu veririk və qapağını örtərək qaynamağa qoyuruq.

Bişəndə əl blendırından keçiririk. Ayrı bir qazanda kərə yağını əridirik. Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxanda südü əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdırırıq. Şorba qazanına çatdıraraq qarışdırırıq. Duzunu atırıq. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Servis edərkən üzərinə doğranmış şüyüd Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı sim əriştə
1 böyük yerkökü
1 soğan
Duz
Zeytun yağı
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
1 dəstə cəfəri

İÇİ:

Soğanı doğrayıb zeytun yağı ilə qazanda qovururuq. Yerkökü rəndələyib soğanla bir az istiləşəndən sonra üzərinə qaynar su tökürük. Yerkökü yaxşıca pörtmək üçün buraxırıq. Tərbiyəsi üçün, qatıqi geniş bir kasaya qoyub içinə un, yarım limon suyu və bir az ilıq su götürüb çırpma teli ilə qarışdırırıq.

Şorbanın bulyondan bir az isti su əlavə edib bir az daha Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöz İstiot Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 qırmızı istiot
2 şorba k. Kərə yağı
2 şorba k. Un
2 dəfnə yarpağı
1 soğan
1 şorba k. Pomidor tomatı
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı bibərləri közleyirik. Soyuduruq və ikiyə kəsib tumlarını təmizləyirik. Qazana kərə yağını qoyuruq. Dəfnə yarpaqlarını və yeməli doğranmış soğanı qovururuq. Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Abqorasını əlavə edirik, qovurmaya davam edirik. Köz bibərləri də doğrayıb əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz konsistensiyanı alıb bişəndə dəfnə yarpaqlarını içindən çıxarırıq və şorba əl blendırından keçirərək xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏtli əriştə

Ləvazimatlar

Can əti – 300 q

Baş soğan – 2 ədəd

Un – 100 q

Alça – 3-4 ədəd

Kərə yağı – 150 q

Zəfəran – 2-3 q

Duz, istiot

Hazırlanma qaydası


1.Tikələrə bölünmüş ət bir baş soğanla ətçəkən maşınından keçirilir.
2.Ət qarışığına duz, istiot və 50 q un əlavə edilib qarışdırılır.
3.Ət farşı kiçik porsiyalara bölünüb una batırılır və samanvari formaya salınır.
4.Duz əlavə olunmuş su qazanda qaynadılır.
5.Baş soğan sürtgəcdən keçirilir və 100 q yağda qızardılır, zəfəran əlavə olunur.
6.Qaynayan suya ət küftəcikləri və qızarmış zəfəranlı soğan əlavə edilir.
7.Ət bişənə yaxın alça, duz və istiot əlavə olunur.
8.Hazır şorbanın üzərinə quru nanə səpilir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUn şorbası

Ərzaqlar:
Bir qədər un
1 su stəkanı süt
Istənilən qədər kərə yağı
istənilən qədər duru yağ
5 stəkan su
1-2 tel dərə otu
Duz(zövqə görə)

Hazırlanması:
Əvvəlcə qazanı qaza qoyub kərə yağı və duru yağ qazana qoyuruq.Üzərinə un əlavə edib qarışdırırıq .Azca qovururuq .Sonra üzərinə 1 su stəkanı süd töküb yenə azca qovururuq. 5 su stəkanı su əlavə edib qaynayana qədər qarışdırırıq (qarışdırmanı dayandırsaq şorbada düyünlər yaranar).5 dəqiqə qarışdırırıq sonra qazdan götürürük . Daha sonra istəyə görə duz və dərə otu qoyuruq

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMisli Kərəviz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay s. Düyü
2 kərəviz
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

3 şorba q. Qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Kərəviz soyuruq və xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Kərəvizi qovururuq. Düyünu dağıdırıq və qazanda qaynadırıq. Qaynatdigimiz düyünun qazanina qovrulmus kərəvizi də elave edirik. İsti suyunu veririk və bişiririk. Tərbiyəsi üçün, qatiqı, unu bir qabda çalırıq. Limonun suyunu sixiriq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Kərəvizi bişirən isti sudan da tərbiyəyə bir az elave edirik və sürətli qarışdırırıq. Hazırladığımız tərbiyəni də yavaş-yavaş şorba Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBibər şorbası

Tərkibi:

2 x.q. zeytun yağı
1 orta boy soğan
1 razyana kökü
3 diş sarımsaq
6 qırmızı bolqar bibəri
3 st. toyuq bulyonu
1 avokado
0,5 st. xama
1 x.q. laym sedrası

Hazırlanması :

Sobanı maksimum temperaturunadək qızdırın. Bibərləri yuyun, ortadan uzunasına bölüb toxumlarını təmizləyin. Dəmir şəbəkənin üstünə düzüb sobada 15-20 dəqiqə, üstü közlənənədək bişirin. Sobadan çıxarıb dərhal polietilen paketə yığın. Ağzını bağlayıb 15 dəqiqə saxlayın.
Sonra bibəri paketdən çıxarıb qabığını soyun.
Soğanı, sarımsağı və razyana kökünü xırdalayın.
Qazanda yağ qızdırın, soğanı və razyana kökünü əlavə edin. Yumşalanadək bişirin, təxminən 7-8 dəqiqə. Sarımsağı əlavə edib daha 2 dəqiqə bişirin. Bibəri doğrayın, qazana əlavə edin, toyuq bulyonu tökün. Ardı »