Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerBuğdalı qış şorbası

Vəsaitlər:

1 su stəkanı buğda
1 su stəkanı noxud
200 qr brokoli
1 kök
1 soğan
2 salçalıq qırmızıbiber
1 yemək qaşığı tomat pastas
ı1 yemək qaşığı kərə yağ
ı1 yemək qaşığı günəbaxan yağı
Yarım limonun suyu
3 diş əzilmiş sarımsaq
3-4 su stəkanı isti toyuq suyu və ya su
duz
istiot

Hazırlanması:

Noxudu bir gecə əvvəldən suda gözlədin.Sabahısı gün suyunu dəyişdirib yumuşayana qədər qaynadın.Buğdanı yuyub 1 gecə əvvəldən soyuq suda gözlədin.Sabahısı gün suyunu süzüb qazana alın və üzərinə 2 su stəkanı isti su əlavə edərək qaynadın.Ayrı bir qazanda kərə yağı və günəbaxan yağını istilədin.Doğradığınız soğanı əlavə edib bişirin.Soğan bir az yumuşalandan sonra nərd zəri böyüklüyündə doğradığınız kökü və qırmızı bibəri əlavə edin.2-3 dəqiqə sonra tamat da Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTatar şorbası resepti

Tərkibi (4 pay):
4 x.q. marqarin
1 x.q. tomat pastası
2 x.q. un
1 x.q. nanə qurusu
2 x.q. qatıq
8 su st. toyuq bulyonu
duz
qara istiot

Mantı:
1 su st. un
1 yumurta
aldığı qədər su
100 q quzu qiyməsi
1,5 x.q. sürtgəcdən keçirilmiş soğan
3-4 budaq xırda doğranmış cəfəri
duz
qara istiot

Hazırlanması:
Mantı üçün: bir qaba un qoyub üzərinə yumurta və duz əlavə edin, az-az su əlavə edib bir qədər bərk xəmir yoğurun. Üzərinə nəm dəsmal çəkib bir müddət saxlayın.

Bir qabda qiymə, sürtgəcdən keçirilmiş soğan, xırda doğranmış cəfəri, duz və qara istiotu qarışdırın.

Xəmiri yayın. Qiymədən bərabər məsafədə ara qoymaqla üzərinə düzün. Digər yuxanı üzərinə örtüb xırda kvadratlar kəsin.

Mantıları duzlu suda bişirin.

Marqarini tavada əridin, üzərinə unu əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBulqurlu mazı şorbası

6 nəfərlik Bişmə müddəti 15 dəqiqə

İçindəkilər:

2 çay stəkanı incə bulqur
1 ədəd orta ölçülü quru soğan
5 xörək qaşığı zeytun yağı və ya
2 çay qaşığı kərə yağı
4-5 ədəd yaşıl,
uzun bibər
2 ədəd orta ölçülü
pomidor
5 stəkan isti ət və ya toyuq suyu yarım çay qaşığı duz, qara bibər 1 çay qaşığı qırmızı pul bibər.


Hazırlanması:
Yağı orta ölçülü bir qazanda əridin. İncə-incə doğradığınız soğanları əlavə edib orta dərəcəli ocaqda qarışdıraraq 1 dəqiqə qovurun.
Halqa şəklində incə doğradığınız yaşıl bibərləri də əlavə edib 1-2 dəqiqə daha qovurun.
Qabıqlarını soyduğunuz pomidorları da kub şəklində doğrayıb əlavə edin və 2-3 dəqiqə da-ha qovurun. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQızarmış Çörəkli Leblebi Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

8 şorba q. Leblebi unu
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
Su
Duru yağ
Duz

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

4 dilim tost çörəyi
Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Qazanda kərə yağını əridirik və leblebi ununu qoyaraq qovururuq. Soyuq ət suyu və su əlavə edirik. Çırpma teliylə davamlı qarışdıraraq xörəyimizi bişiririk. Duzunu atırıq. Üzəri üçün, tost çörəklərini küp küp doğrayırıq. Soba xonçasına qoyuruq və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada qızarana qədər bişiririk.

Şorbanın konsistensiya görə lazım gəlsə isti su əlavə edirik. Qaynadırıq və boşqaba tökürük. Ortaya qızarmış çörəkləri atırıq. Qızartdığımız kərə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGüllü Kəvərli Zəncəfilli Şorba

İÇİ:

Mərcini qazana alırıq. İsti suyunu veririk və qaynamağa qoyuruq. Kəvəri nazik doğrayırıq, yerkökünü rəndələyirik. Mərci qaynamağa başlayanda kəvəri və yerkökünü əlavə edirik, birlikdə bişməyə qoyuruq.

Ayrı bir qazanda doğranılmış sarımsağı qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Unu əlavə edirik və qovururuq. Un qoxusu çıxana qədər qovururuq. Ət suyunu tökürük və konsistensiyanı açırıq. Soyuq su tökürük. Digər qazanda pörtən materialları da suyla birlikdə digər qazana alırıq. İçinə zəncəfil rəndələyirik. Duzunu atırıq və isti su əlavə edirik. Cəfərini incə nazik doğrayırıq. Bişən şorba boşqaba aldıqdan sonra üzərinə cəfəri səpərək süfrəyə veririk.

GÜLLÜ KƏVƏR ZƏNCƏFİLLİ XÖRƏK

1 çay s. Qırmızı Ardı »

Şorbalar ve Helimler+++++++++++Şüyüd Şorbası

Lazım olan vəsaitlər:

2 dəstə şüyüd
2 diş sarımsaq
Yarım çay stəkanı düyü
4-5 su stəkanı toyuq suyu
Yarım çay qaşığı rəndələnilmiş təzə zəncəfil
34 dəstə təzə kəklikotu
Duz, istiot
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 yemək qaşığı günəbaxan yağı

Üstü üçün:
1 qırmızı bibər

Hazırlanması:

Zəncəfilli və düyülü şüyüd supu: Kərə yağı və günəbaxan yağını qazanda qızdırın. Üzərinə incə doğradığınız şüyüd və zəncəfili əlavə edib yumşalana qədər qarışdırın. Yuduğunuz düyünü də əlavə edib qarışdırın və 3-4 dəqiqə sonra duzu, istiotu və 4 su stəkanı toyuq suyunu əlavə edib qaynamağa qoyun. Qaynadıqdan sonra zeif qazda yumşalana qədər bişirin. Supu kasalara tökün. Üzərinə kiçik küp şəklində doğradığınız qırmızı bibəri səpib süfrəyə qoyun.
Zəncəfilli və düyülü Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUşaq üçün şorba

Toyuğ əti və düyüdən hazirlanmiş xirda küftə qaynadılır, kəfi çıxana kimi. Sonra bu suyu süzüb küftə təmiz suyun altında yaxşıca yuyulur. Qazana təmiz suyun içinə yuyulmuş küftə, yaşıl bibər, kök, kartof, gül kələmi, xirda soğan əlavə olunur. Allergiyasi yoxdursa pomidor da əlavə etmək olar. Hər bir tərəvəzin qabığı öncədən temizlənməlidir. Qaynadılır, axırda bir cimdik duz(usağa yod lazimdır) və 1 xörək gaşığı zeytun yağı. Soyudulur, blenderdən keçirilir.
Bu cür supları başqa tərəvəzlərdə etmək olar. Bir gün toyuq, bir gün mal əti, bir gün qara ciyərli, bir gün balığ filesi ile suplar bişirmək olar.
Supa yaşıl lobya, kabaçki, balqabaq, ve s. ile hazırlamaq olar. Düyülü, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGüllü Mantı Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa pörtmüş yaşıl mərci
1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Mandi
1 şorba q. Tomat
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Qazanda kərə yağını əridib unu qovururuq. Unun qoxusu çıxanda abqora əlavə edirik. Bir az qovururuq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. İsti suyunu da qoyuruq. Pörtmüş noxudla mərci əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda mantı əlavə edirik. Duzunu atırıq və qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Ardı »