Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerToyuq Suyunda Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s Arpa əriştə
2 şorba q. Kərə yağı
3 pomidor
1 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 limon
Toyuq suyu
Su
Duz

İÇİ:

Qazana duru yağ tökürük və arpa əriştəni qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Yerkökünu soyub xırda doğrayırıq. Pomidorları soyuruq və doğrayıcıdan keçirib püre halına gətiririk. Arpa əriştəni bişirdikdən sonra yerkökünu qoyub qovurmaya davam edirik. Pomidor püresini əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu axıdırıq, qarışdırırıq. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu da ataraq bişiririk. Lazım gəlsə yenə də isti su qoyuruq. Cəfərini incə nazik doğrayırıq. Şorbanın üzərinə cəfəri səpirik və limon sıxaraq xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerManqo sousunda toyuq

Tərkibi:
4 toyuğun döş əti
3/4 st. doğranmış qırmızı soğan
1 ədəd təzə, yetişmiş manqo
1 x.q. bitki yağı
1 st. portağal şirəsi
1 x.q. nişasta
1 x.q. su
duz
istiot
Hazırlanması :
Toyuğun döş ətini duzlayıb-istiotlayın. Tavanı qızdırın, bitki yağı əlavə edib hər iki üzünü qızardın.
Qırmızı soğan əlavə edib bir neçə dəqiqə qovurun.
Manqo çox yetişibsə, blenderdə çəkin (dənəsini çıxarmaqla), yaxud da xırda doğrayın.
Toyuğun döş ətinə portağal şirəsi əlavə edin. qaynara düşəndə manqo əlavə edib qarışdırın. Ocağı azaldıb bir neçə dəqiqə bişirin.
Nişastanı su ilə qarışdırın, tavaya əlavə edin. Sous qatılaşanda ocaqdan götürün. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu paxla şorbası resepti

Tərkibi:
Yarım kilo paxla
1 ədəd kiçik boyda quru soğan
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı qatıq
1 xörək qaşığı limon suyu
1 xörək qaşığı incə doğranmış şüyüd
1 parça toyuq döş əti
1 çay qaşığı şəkər tozu
Zövqünüzə görə duz
1 litr su

Hazırlanması:
Paxlaları ayırd edib təmizləyin və şorba qazanına əlavə edin. Toz şəkər, duz, bir litr su və bir yemək qaşığı un əlavə edib yumuşalan qədər bişirin.
Ayrı bir qazanda toyuq ətini yumuşayana qədər qaynadın. Qaynadılan toyuğu kiçik parçalara bölüb şorba qazanına əlavə edin.
Qatıq, limon suyu və bir yemək qaşığı unu qarışdırıb şorbaya əlavə edin. Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bir azca qaynadın.
Şüyüd və duzunu əlavə edib şorbanı ocaqdan endirin və blenderle Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏvəlik aşı

Lazım olanlar:
əriştə
əvəlik
soğan
lobya
yağ
istiot
qatıq (qurut)
sarımsaq
Hazırlanma qaydası:
Bir gün əvvəlcdən quru lobya bol suda isladılmaq üçün buraxılır.
Soğan doğranır, yağda yüngül qızardılır.
Bir gün əvvəlcədən islağa qoyulmuş lobyalar süzülüb yuyulur. Yağla soğana əlavə edilir və biraz su qoyularaq qaynadılır. Bu arada əvəlik doğranır və üzərinə qaynar su tökülür.
Lobya bişdikdən sonra əvəlik əlavə edilir. Biraz qaynadıqdan sonra əriştə də əlavə edilir. Az qaynadılır. Yeməyin bişməsinə az qalmış duz əlavə edilir.
Süfrəyə verilən zaman üzərinə istəyə bağlı olaraq istiot, sarımsaqlı və ya sarımsaqsız qatıq əlavə edilə bilər. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKÜFTƏ-BOZBAŞ

Qoyun əti – 163 q,

quyruq – 20 q,

düyü – 15 q,

təzə alça – 30 q,

noxud – 25 q,

kartof – 150 q,

baş soğan – 18 q,

zəfəran – 0,1 q,

quru nanə - 0,1 q,

istiot,

duz.


Küftə - bozbaş üçün sümüklərdən bulyon bişirilir. Qoyun ətinin yumşaq hissəsi baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, istiot, duz qatılıb yaxşı qarışdırılır. Hər küftənin içərisinə 2-3 ədəd yuyulmuş alça qoyulur. Noxud bulyonda bişdikdən sonra küftələr bulyona salınır və bişirilir. Həmçinin kartof və narın doğranıb qızardılmış soğan əlavə edilir. Xörəyin hazır olmasına 10-15 dəqiqə qalmış ona duz, istiot və Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaqli əriştə Şorbasi

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə ispanaq yarpağı
1 su stəkanı kvadrat əriştə
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
Yarım limon
2 xörək qaşığı un
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Tərbiyə üçün, şorba qazanina qatiqı qoyuruq. Unu və limon suyunu əlavə edirik. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Qazanı ocaq üzərində götürürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiya acilana qədər bişiririk. Konsistensiya acilib qaynayanda isti su əlavə edirik və konsistensiyanı açırıq. Şorbanın suyunu da hazırlamış oluruq. Qaynayanda içinə kvadrat doğranmış əriştə qoyuruq və bişməyə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Meyanəli Toyuq

İÇİ:

Pörtmüş toyuq budunu hissələrə ayırırıq və doğrayırıq. Qazanda kərə yağını duru yağla qarışdırıb əridirik. Unu əlavə edib qovururuq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Toyuğu gördüyümüz suyunu əlavə edirik. Qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya tünd olsa isti su ilə açmaq olar. Pörtmüş noxudu və toyuğu əlavə edirik. Duzunu atırıq. Bir daşım daha qaynadırıq. Servis edərkən üzərinə doğranmış cəfəri səpirik.



2 pörtmüş toyuq but
1,5 su s. Pörtmüş noxud
3 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 dəstə cəfəri Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSouslu buğda şorbası

Souslu buğda şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı buğda
1 kasa süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 xörək qaşığı kərə yağı
Nanə
Pulcuq istiot
Duz
Su

İÇİ:

Buğdaları isti suyla ısladırıq və gözlədirik. Daha sonra buğdanı yuyub təmiz su ilə qazana qoyuruq və qaynadırıq. Buğda suyunu tamamilə çəkəndə altını bağlayırıq.

Sous üçün, qatığı, unu və limon suyunu bir qabda qarışdırırıq. Soyuq su götürüb çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Daha sonra qaynar su tökürük və bir tərəfdən də çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Sousu qazanda qaynamağa qoyuruq. İsti su əlavə edərək şorba konsistensiya gətiririk. Buğda əlavə edirik. Duzunu Ardı »