Vəsaitlər:
1 su stəkanı qatıq
1 çay stəkanı düyü
1/2 su stəkanı süd
1,5 yemək qaşığı un (təpələmə)
1 şirin qaşığı kərəyağ
1 şirin qaşığı nanə
1 çay qaşığı pul bibər
1 şirin qaşığı tuzot (istəyə görə) Mən ləzzət qatdığını düşünürəm.
1 çay qaşığı təpələmə duz
5,5 su stəkanı su
Qazanın içinə yuyunmuş düyünü, südü, qatığı qoyuruq. Çırpma teliylə ya da çəngəllə yaxşıca qarışdırırıq. Ocağın altını yandırırıq
5 su stəkanı suyu, unu və tuzotu əlavə edirik. Qarışdırmağa davam edirik. . Şorba bişənə qədər başından ayrılmırıq. Qarışdırırıq.
Kiçik bir tavada 1çay qaşığı kərəyağını əridib içinə nanə və pul bibəri qoyuruq Yüngülcə atəşdə qarışdırırıq. Yağı yandırmırıq.
Şorba qatılaşmağa
başlayır. Qaynadıqca daha qatılaşacaq.Qaynamağa başladığında ocaqda ən az atəşə alın. Bir qaşıq köməyiylə şorbanın içindən bir qaşıqla düyü çıxarıb dadına baxırıq. Düyü bişmişsə şorba bişmişdir. İçinə tavada nanə və bibərlə etdiyimiz sousu tökürük.
Sousla qarışdırıb 2-3 dəqiqə daha qaynadırıq. Xidmətə hazır
Nuş olsun.
Xidmət Təklifi:
1- Arzu edilsə xidmət edərkən kərəyağlı sousdan yenidən tökülə bilər.
2- Limonun yaraşdığını söyləyənlər var.
Tarix: 18.12.2012 / 21:02 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 242 Bölmə: Şorbalar ve Helimler