MATERİAL SİYAHISI:
1 böyük kərəviz
1 soğan
1 kartof
1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
1 limon
Duz
İstiot
Su
İÇİ:
Soğanları yeməli doğrayırıq. Kərəvizi və kartofu kub şəklində doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ tökürük. Soğanı, kartofu və kərəvizi qoyub qovururuq. İsti suyunu qoyuruq, duzunu atıb bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, qatığı qarışdırma qabına alırıq. Unu əlavə edirik.
Limon suyunu sıxırıq. Soyuq su qoyub çalırıq. Bir az da isti su əlavə edirik, bir yandan da qarışdırırıq. Tərbiyə də bişmiş olan tərəvəzlərin qazanını qarışdırırıq və bir az da bişiririk. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Servis edərkən kərə yağını əridirik. İçinə nanə atırıq və şorbanın üstünə tökürük.
Tarix: 23.01.2015 / 16:21 Müəllif: Aziza Baxılıb: 37 Bölmə: Şorbalar ve Helimler