Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Südlü Mərci Şorbası.

İÇİ:

Mərci yuyuruq və süzürük. Kartofu, yerkökünü və soğanı yarım ay şəklində nazik nazik doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı və kökü qovururuq. Mərci əlavə edirik.

Kartofları qoyuruq və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, kərə yağını və unu kiçik bir qazanda qovururuq. Unun iyi çıxana qədər istiləşəndən sonra soyuq südü tökərək konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk və qaynadırıq.

Bişmiş olan xörəyimizi əl blendırından keçiririk. Hazırladığımız meyaneni şorbaya əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu nəzarət edib, lazım gələrsə, təkrar atırıq. Xörəyimiz bir az da dalğalandıqdan sonra xidmət edirik.

SÜDLÜ MƏRCİ ŞORBASI

2 su s. Qırmızı mərci
1 çay s. Süd
1 kartof
2 yerkökü
1 soğan
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
Duz
Zeytun yağı
Ət suyu
Su


Tarix: 24.01.2015 / 12:09 Müəllif: Aziza Baxılıb: 74 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...