MATERİAL SİYAHISI:
1 çay stəkanı buğda
1 böyük kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su stəkanı toyuq suyu
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 dəstə cəfəri
2 xörək qaşığı kərə yağı
İÇİ:
Buğda isti suyla ısla-yırıq və 1-2 saat saxlayırıq. Daha sonra taxılın suyunu süzürük və dağıdırıq. Buğdani qazana qoyuruq, suyunu qoyuruq və qaynadırıq. Buğda pörtən qazanı, suyla birlikdə soyumağa qoyuruq. Ayrı bir qazana unu, qatigi, yumurta sarısını və toyuq suyunu qoyuruq. Bir az da soyuq su əlavə edərək çırpma teliylə qarışdırırıq və ocaq üzərində göturürük.
Buğda suyla birlikdə qazana çatdırırıq. Bir az da su tökürük və şorba bişməyə qoyuruq. Kərə yağını tavada əridirik. Cəfəri doğrayırıq və kərə yağı çatınca içinə qatırıq. Cəfərini kərə yağında çeviririk. Xörəyimiz qaynayıb konsistensiya ortaya çıxanda xidmətə alırıq. Üzərinə cəfəri kərə yağını tökərək servis edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 12:55 Müəllif: Aziza Baxılıb: 53 Bölmə: Şorbalar ve Helimler