vəsaitlər:
1 su stəkanı qırmızı mərcimək
1 qəhvə fincanı yarma ( türk qəhvəsi fincanı )
Yarım qəhvə fincanı düyü
1 ədəd orta boy soğan
2 diş sarımsaq
2-3 yemək qaşığı marqarin ya da kərə yağı
7 su stəkanı su
duz
Meyanesi üçün :
2 yemək qaşığı un
1 yemək qaşığı tamat
1 şirin qaşığı nanə
1 şirin qaşığı qırmızı bibər
2 yemək qaşığı duru yağ
2 su stəkanı su
Hazırlanması:
Soğan və sarımsağı kiçik kiçik yeyinti doğrayın. Marqarini qazana alıb qızdır. Soğan və sarımsağı əlavə yüngülcə pembeleşinceye qədər qovurun .
Bənövşələşən soğanlara mərcimək, bugur və düyünü əlavə 1 dəqiqə daha qovurun .
Duz və 7 su stəkanı su əlavə edərək orta atəşdə qaynamağa buraxın.
Daha böyük bir qazana duru yağ alın. Üzərinə unu əlavə qovurun . Kavurduğunuz una tamat əlavə edin və 1 dəqiqə daha qovurun .
Ədviyyatları əlavə qarışdırın və 2 su stəkanı qədər isti suyu əlavə topak qalmaması üçün qarışdırmağa davam edin.
Bişib yumuşayayan digər tenceredeki bakliyatlar suyu ilə birlikdə hazırladığınız unlu suya əlavə edin və qarışdırın.
1 daşam qaynadıb ocaqdan alın. İstəyə görə kavrulmış yağ və pul bibər ilə xidmət edir.
Tarix: 29.11.2014 / 12:23 Müəllif: Aziza Baxılıb: 48 Bölmə: Şorbalar ve Helimler