Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Gül kələmli Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Qırmızı mərci
1 dəstə gül kələmi
1 soğan
1 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
1 su b. Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Gül kələmin çiçəklərini ayırırıq. Ayrı bir qazanda su qaynadırıq, duzunu atırıq. Gül kələmi 4 dəqiqə qaynadırıq. Suyunu süzüb soyuq suya qoyuruq. Soğanı yeməli doğrayırıq.

Qazana duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Unu əlavə edib qovururuq. Qırmızı mərci əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. İsti suyunu və duzunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz bişəndə əl blendırıyla əzirik. Servis edərkən üzərinə əridilmiş kərə yağında toz bibər tökürük. Gül kələmi də üzərinə ataraq xidmət edirik.


Tarix: 23.01.2015 / 16:52 Müəllif: Aziza Baxılıb: 29 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...