İÇİ:
Plov üçün, düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana bir az duru yağ qoyuruq, düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik. Yaxşıca kavurduktansonra toyuq suyunu tökürük və qarışdırırıq. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq.
Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Pomidorları soyuruq və küp küp doğrayırıq. Bibərləri, sarımsaqları və soğanları da iri küp şəklində doğrayırıq. Geniş bir qazana duru yağ qoyuruq və toyuq ətini atıb qovururuq. Kərə yağını qoyuruq. Arxasınca soğanı, sarımsağı və biberi atırıq, qarışdırırıq. İstiotun ətiri ortaya çıxanda pomidoru əlavə edirik. Təzə kəklikotu doğrayırıq və qazana əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq və bişməyə qoyuruq.
Pomidor, təzə soğan və buruq bir salat hazırlayırıq. Duzunu, zeytun yağını əlavə edib qarışdırırıq. Xidmət qabının ortasına altı boş bir tort çevrə yerləşdiririk. İçinə plovu doldurub üzərinə basırıq. Hazırladığımız bir toyuq ibudunuda üstünə tökürük. Salatını dairənin kənarlarına qoyuruq. Çevrə aradan çıxararaq xidmət edirik.
SALAT QOVURMA PLOV
2 bütün toyuq budu
3 pomidor
5 yaşıl istiot
2 soğan
5 diş sarımsaq
2 şorba q.Kərə yağı
Duru yağ
Təzə tortdur
Duz
İstiot
PLOV ÜÇÜN:
3 su s.. Düyü
2 şorba q.. Kərə yağı
1 su s.. Toyuq suyu
Duru yağ
Duz
Su
SALATI ÜÇÜN:
Pomidor
Təzə soğan
Buruq
Tarix: 25.03.2015 / 10:48 Müəllif: Nurana Baxılıb: 177 Bölmə: Plovlar