Düyü
Ağ lobya
Yağ
Duz
Qarnir kimi duzlu quru balıq – xəşəm və ya kütüm
Düyü və lobya gecədən suda islandırın. Lobya bişirilərkən bir az duz əlavə edin. Sudan lobyanı boşaldıb kınara qoyun.
Düyünü qaynadıb yarıbişmiş vəziyyətə çatdırın. Qazanın dibinə yağ töküb bir qədər lobya və düyü töküb qarışdırın, kütlə dibdə bərabər bölüşdürülməlidir.
Sonra düyünün bir hissəsini, sonra lobyani, yenə düyünü və beləcə lay-lay qazanda bölüşdürün. Üst layda düyü olmalıdır. Bir az su və yağ töküb dəsmala börülmüş qabağla bağlayın.
Plov hazır olarkən elə qazanın içində düyüylə lobyani qarışdırıb süfrəyə verin.
Quru balığı getirin, hissələrə bölüb yuyun. Düyü bişənədək balığı ayrı bir qaba qoyub üstünə su tökün və təxminən 15 dəq. bişirin. Çalışın ki plov və balıq eyni vaxtda hazır olsun. Onlar ikisi də isti masaya verilir.
Tarix: 13.12.2012 / 11:30 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 506 Bölmə: Plovlar