Əriştə plov
Düyü 2,5 stəkan
Əriştə (150 gr) – 1,5 stəkan
Yağ
Duz
Əriştəni yağsız tavada qızılı rəngədək qovurun. Buna 5-10 dəq vaxt gedəcək. Düyünü yarımhazır bişirin, amma düyünü qazın üstündən 2-3 dəq qalmış gətirməkdın öncə (süzmək üçün) qovrulmuş əriştəni düyü ilə suda qaynadın. Düyü və əriştəni süzün.
Sonra plovda olduğu kimi: qazanın dibinə qazmaq və düyü ilə əriştəni tökürsünüz. Üstünə yağ və tənzifə bükülmüş qapaqla bağlayırsız.
Əriştə plovu hər bir şeylə yemək olar, hətta yoqurtla.
Tarix: 13.12.2012 / 11:23 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 526 Bölmə: Plovlar
loading...