Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Parça döşəmə plovu

Qoyun əti (hər adama bir böyük tikə)

İran xurması

Şabalıd

Kişmiş

Kuraqa

Düyü

Ərinmiş yağ

Duz

Zəfəran
[bg=#173bd3][/bg]


Zəfəranı axşamdan dəmləyin. Əti yarıbişmiş hazırlayın. Quru meyvəni yuyub iki dəq. qaynar su üstünə tökün. Şabalıdı əvvəlcədən hazırlayın, eyniliklə düyünü.

Qazanın dibinə yağ töküb qazmaq üçün xəmir qoyun. Xəmirin üstünə 1-2 sm yarıbişmiş düyü tökün, onun üstünə ət tikələrini və meyvə şabalıd qarışığı yerləşdirin.Bunların üstünü tənziflə örtün, quru meyvə düyüylə qarışmamaq üçün. Onların üstünə qalan düyü tökülür. Düyünün üstünə ¼ stəkan su və əridilmiş yağ tökülür. Deşiğ edib tənzifə və ya dəsmala bükülmüş qapağı qoyun. Zəif odun üstünə dəmə qoyun (mənda bu 3-4 saat vaxt apardı, çünki qazanın dibinə ət döşənmişdi). 5-10 dəq. sonra qapağı açıb zəfəranı düyünün üstünə töküb və yenə qapaqla örtün.

Düyünü iri boşqaba (bljuda) çəkib qazmaqla bəzəyin.

Ət və quru meyvə ayrı boşqablara yığılır.


Tarix: 13.12.2012 / 11:28 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 302 Bölmə: Plovlar
loading...