MATERİAL SİYAHISI:
750 q quzu quşbaşı
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 budaq dəfnə yarpağı
1 kasa pomidor
Zeytun yağı
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Su
PLOV ÜÇÜN:
3 su stəkanı arpa əriştə
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su
LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:
Yerkökü
Kartof
İÇİ:
Qazana zeytun yağı tökürük və quşbaşı doğranmış əti qoyub xirdalamaga başlayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə yeməli doğranmış soğanı və sarımsağı əlavə edirik. Qarışdırmağa davam edirik. Abqora və dəfnə yarpağını qoyuruq, qovururuq. İsti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Suyunu çəkməyə başlayanda pomidor sousunu tökürük və qarışdırırıq. Et bişməsinə yaxın duzunu atırıq.
Plov üçün, yayvan bir qazana zeytun yağı və kərə yağı qoyuruq. Arpa əriştə əlavə edirik və qovururuq. Soğanı yeməli doğrayırıq və qovurmaya davam edirik. Soğan yumşalan abqora-sını qoyuruq, qovururuq. Duzunu atırıq. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək zəif odda bişiririk. Arpa əriştə plovu düyü aşna görə daha çox su çəkir buna diqqət etməliyik.
Ləvazimatları üçün, yerkökü və kartofları barmaq barmaq doğrayırıq. Qarışdırma qabına kartof və kökü qoyuruq. Duzunu, istiotu və zeytun yağını tökürük, qarışdırırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk. Kartofları və kökləri duzuruy. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 24.03.2015 / 19:37 Müəllif: Nurana Baxılıb: 128 Bölmə: Plovlar