Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PlovlarŞüyüd plovu

Düyü

Yağ

Xırdalanmış (quru ya təzə) şüyüd

Təzə yaşıl böyük paxla

Duz


Plovun hazırlanması mən artıq açıqlamışam. Şüyüd plov adi plov kimi hazırlanır. Düyü hazır olan kimi suya paxlanı atıb qarışdırın. Düyü və paxlanı aşsüzənə tökün. Sonra düyü və paxlanə qazana töküb şüyüdü əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

Qapaqla bağlayıb dəmə qoyun. 10 dəq. sonra düyünün üstünə hazırlanmış zəfəranı töküb düyünün bişirilməsini davam edin. Plov onda hazırdır ki, düyülər dik olsun.

Şüyüd plova qızarılmış balıq və ya doldurulmuş bud verilir.

Nuş olsun! Ardı »

PlovlarToyuqlu badımcanlı plov

Toyuqlu badımcanlı plov

MATERİAL SİYAHISI:

3 toyuq but
4 yaşıl istiot
3 pomidor
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

PLOV ÜÇÜN:

3 su s. Düyü
2 badımcan
2 qırmızı istiot
2 şorba q.Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Toyuq bud ətləri sümüklərindən ayırırıq və quşbaşı doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və incə doğranmış sarımsaqla toyuq ətlərini qoyuruq. Xırdalamağ başlayırıq. Pomidorları və bibərləri doğrayırıq. Toyuq əti suyunu qoyub çəkəndə istiotu əlavə edirik. Bibərlər yumşalan pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq və bişiririk. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Badımcanları alabəzək soyuyoruz. Badımcan və qırmızı bibərləri xırda kub şəklində Ardı »

PlovlarFirnida səbzəli toyuq plovu

Firnida səbzəli toyuq plovu

MATERİAL SİYAHISI:

5 su b. Düyü
16 toyuq baket
3 şorba k. Kərə yağı
1 yerkökü
1 su b. Yaşıl noxud
1 su s.qarğıdalı
2 pomidor
1 çay b. Zeytun yağı
Duz
İstiot
Toyuq suyu

İÇİ:

Toyuq baket qazana alırıq, suyunu qoyuruq və pörtməyə başlayırıq. Toyuğun tünd rəng suyu çıxanda suyunu axıdırıq. Toyuqları sudan keçiririk və təkrar qazana alırıq. Təmiz su tökürük. Duzunu, dənə istiotu, dəfnə yarpaqlarını qoyuruq. Təkrar qazana alaraq qaynadırıq. Düyü yaxşıca yuyuruq və nişastasından təmizləyirik. Düyü süzürük. Qazana zeytun yağı tökürük və düyü qovurmaya başlayırıq.

Kərə yağını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Noxudu Ardı »

PlovlarQuzu budu pomidorlu plov

Quzu budu pomidorlu plov

İÇİ:

Budu qazana alırıq və tünd rəng suyu çıxana qədər qaynadırıq. Bu suyu tökürük və yeni su tökürük. İçinə iri doğranmış soğan, yerkökü koyuyoruz.defne yeprağı, dənə istiot və duzunu əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ətin bişməsinə yaxın qazandan çıxarıb soba xonçasına yerləşdiririk və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişirməyə davam edirik. Qazandakı suyu plovun ət suyu edirik.plov üçün, düyünü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına az duru yağ tökərək düyü qovururuq. Kərə yağını veririk. Pomidorları soyuruq və xırda doğrayırıq. Qazana abqora və pomidoru əlavə edib qarışdırırıq. Baxdığımız ət suyunu isti olaraq veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Ardı »

PlovlarQuzu ətli zəfəranli plov

Quzu ətli zəfəranli plov

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı düyü
1 xörək qaşığı quş üzümü
1 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
1 çimdik zəfəran
Duz
Su

ƏTİ ÜÇÜN:

1 quzu qol
1 soğan
2 yerkökü
3 dəfnə yarpağı
Dənə istiot
Duz

İÇİ:

İri doğranmış quzu qolu qazana qoyuruq və bir az qovururuq. Soğanı və kökləri iri doğrayırıq. Qazana əlavə edirik. Bir az qovururuq və isti su qoyuruq. Dəfnə yarpağı və dənə istiot atırıq. Qapağını bağlayaraq bişiririk. Bişməsinə yaxın duzunu atırıq. Düyü yaxşıca yuyub süzürük. Plov qazanına duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq.

Ardı »

PlovlarQuzu ətli plov

Quzu ətli plov

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
2 soğan
1,5 su stəkanı pörtmüş noxud
3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq və qaynadırıq. Plov qazanına zeytun yağı tökürük. Bulguru əlavə edib qovururuq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Ayrı bir qazana doğrayan soğanları qoyuruq. Kərə yağını da qoyub xirdaliyiriq. Pörtmüş quzu ətini əlavə edib qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Plov bişəndə boşqaba tökürük. Üzərinə dogranilmiş soğanlı əti qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

PlovlarCücə plovu

Düyü

Su

Duz

Yağ

Zəfəran

Cücə

Kuraqa

Kişmiş

Xurma
[bg=#cac8e9][/bg]


Cücəni təmizləyib 10-15 dəq. duz yaddan çıxmadan suda bişirmək. Çox vacibdir ki, cecənin bişirilməsi ötməsin, çünki düyünün altında da cücə hıələ bişəcək. Cücə soyuyan kimi qanad və budların uclarını kəsin və içini quru meyvə ilə doldurun. Sonra hər şey toyug plovda olduğu kimi.

Başqa bir üsul. Adi plov hazırlanır. Quru meyvə kiçik odun üstündə qovurulur. Cücələr tikələrə bölünür,duzlanır və istiotlanır. Bir saat qaldıqdan sonra tavada yağla qızardılır. Süfrəyə ayrıca verilr. Ardı »

PlovlarQiyməli badımcan plovu

Ərzaqlar:

Quzu əti – 500 q

Kərə yağı – 300 q

Duru yağ – 200 q

Düyü – 500 q

Badımcan – 4 ədəd

Baş soğan – 2 ədəd

Zəfəran

Zirinc – 100 q

Duz


Hazırlanma qaydası

1. Quzu əti və baş soğan xırda doğranılır və kərə yağında qovrulur.

2. Badımcan qabığı soyulmadan uzunsov kəsilib duzlu suda 10 dəq. saxlanılır, acısı çıxarılır və duru yağda qızardılır.

3. Zəfəranın üzərinə qaynar su əlavə olunur və dəmə qoyulur.

4. Düyü 2 saat duzlu suda isladıldıqdan sonra süzülür. Duzlu su qaynadılır, düyü həmin suda bişirilir, süzülür və üzərinə zəfəran dəmləməsi gəzdirilib zirinclə qarışdırılır.

5. Yağlanmış istiyədavamlı formanın qıraqlarına badımcanlar yelpik şəklində yığılır.

6. Formanın dibinə düyünün bir hissəsi, ət Ardı »