Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PlovlarSəbzi qovurma resepti

Göyərti (çox olmalıdır) təxminən 1-2 kg: keşniş, şuyud, kəvər, ispanaq, turşəng, tarxun, varsa goy sarımsaq

Baş soğan 6 d.

Qoyun əti – 1 kg

Yağ


Qoyun əti 4×4 sm həcmində tikələrə doğranılır, qazana qoyulur. Qazana biraz su və bir baş soğan atılır. Güclü odun üstünə qoyulur, qaynayan kimi odu azaldın, kəfi yığın. Soğan qoyun ətinin qohusunu aparır. Ət bişəndən sonra soğanı tullayın. Əti başqa bir qaba qoyub, bulyonu süzün.

Qalan baş soğan xırda-xırda doğranılır. Tavaya 2-3 x.q. yağ əlavə edib, soğanı qovurun. Əvvəlcə güclü odun üstündə, sonra “səs” salan kimi odu azaldın. Soğan şəffaf olan kimi ətlə qarışdırıb qovurun. Qovurulandan sonra bunları hündür qazanın içinə tökün.

Göyərtini Ardı »

PlovlarPlovlu çedar pendirli küftə

Plovlu çedar pendirli küftə

İÇİ:

Qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanı doğrayırıq. Yumurta qırırıq. İncə doğranmış cəfəri, bir az qalet unu, duz, istiot və kəklikotu qatıb yoğururuq. Küftə xərcindən qoz böyüklüyündə parçalar qoparıb bürüdükdən sonra yastılayırıq

Plov üçün, kərə yağını əridirik. Yuyulmuş düyüləri əlavə edib qovururuq. Quş üzümü və rəndələnmiş yerkökü iştirak edirik. Ət suyunu axıdırıq. Bir az daha qovurub üzərini bir az keçəcək qədər isti su tökürük. Duzunu əlavə edib qarışdırırıq. Qapağını bağlayıb suyunu çəkənə qədər bişiririk. Küftələri bir az duru yağ qoyduğumuz bir tavada nəzərli arxalı qızardırıq.

Kųftələri soba qabına alırıq. Üzərinə dilim-dilim kəsilmiş çedar pendiri qoyub əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə Ardı »

PlovlarQovurmalı plov

Qovurmalı plov

İÇİ:

Plov üçün, qazana az duru yağ tökürük. Yaxşıca yuyulmuş və süzülmüş düyü qazana alırıq və qovurmaya başlayırıq. Bir az istiləşəndən sonra kərə yağını qoyuruq, duzunu atırıq və qovurmaya davam edirik. Ət suyunu qoyaraq qarışdırırıq. İsti suyunu veririk.

Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Saxsı qabına ya da yayvan bir qazana az duru yağ tökürük. Küp doğranmış ətləri də qazana alırıq və qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını qoyuruq.

Göbələkləri ikiyə kəsirik. Soğanları iri küp küp doğrayırıq. Etlər suyunu buraxıb çəkdikdən sonra soğanı əlavə edirik. Birlikdə bir az istiləşəndən sonra göbələyi əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri Ardı »

PlovlarToyuq plov

Toyuq əti – 207q,

düyü - 100q,

baş soğan – 20q,

badam ləpəsi – 10q,

ərinmiş yağ – 10q,

kişmiş – 50q,

zirə – 0,1q,

zəfəran – 0,1q,

istiot – 0,1q,

duz.


Toyuq suda hazır olunca suda bişirilir. Badam və meyvə yağda qovrulur, ayrı yağda qızardılmış soğan və zirə əlavə edilir. Ayrıca bişirlmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə meyvə, toyuq ətinin tikəsi, qazmaq qoyulur və yağ tökülür. Ardı »

PlovlarDuvaxlı plov

Duvaxlı plov

MATERİAL SİYAHISI:

4 su s.Düyü
2 şorba q.. Kərə yağı
1 su b. Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

450 q. Quzu əti
2 soğan
1 çay s.Badam
1 dəstə şüyüd
Gilas pomidor
Duz
Kəklikotu

İÇİ:

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana duru yağ tökürük, düyü əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Arxasınca kərə yağını veririk və yaxşıca qovururuq. Duzunu atıb qarışdırmağa davam edirik. İsti suyu və ət suyunu birlikdə tökürük. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Quzu ətini sətirlə qiymə halına gətiririk. Soğanları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük və əti qovururuq. Ətin rəngi dəyişdikdə soğanları əlavə Ardı »

PlovlarCücə plovu

Düyü

Su

Duz

Yağ

Zəfəran

Cücə

Kuraqa

Kişmiş

Xurma
[bg=#cac8e9][/bg]


Cücəni təmizləyib 10-15 dəq. duz yaddan çıxmadan suda bişirmək. Çox vacibdir ki, cecənin bişirilməsi ötməsin, çünki düyünün altında da cücə hıələ bişəcək. Cücə soyuyan kimi qanad və budların uclarını kəsin və içini quru meyvə ilə doldurun. Sonra hər şey toyug plovda olduğu kimi.

Başqa bir üsul. Adi plov hazırlanır. Quru meyvə kiçik odun üstündə qovurulur. Cücələr tikələrə bölünür,duzlanır və istiotlanır. Bir saat qaldıqdan sonra tavada yağla qızardılır. Süfrəyə ayrıca verilr. Ardı »

PlovlarQuzu ətli rəngli plov

Quzu ətli rəngli plov

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı düyü
2 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 dəstə şüyüd
3 xörək qaşığı quş üzümü
100 q kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ƏTİ ÜÇÜN:

700 q quzu əti
2 soğan
2 dəfnə yarpağı
4 diş sarımsaq
1 şirin qaşığı dənə istiot
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Qazan zeytun yağı tökürük və quzu ətini qoyub xırda xırda doğramağ başlayırıq. Soğanları və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Dəfnə yarpaqlarını və dənə istiotu də qoyuruq və qarışdırırıq. Qaynar suyunu tökürük və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxındefne Ardı »

PlovlarToyuq ətindən fisincan

Bölünmüş toyuq

Baş soğan – 2 d.

Qoz – 600 gr.

Limon turşusu

Duz, istiot

Ərinmiş yağ
[bg=#9690ea][/bg]


Baş soğan xırda doğranılır. Yumuşalanadək yağda qovurun. Toyuq tikələrini təxminən 15 dəq. bişirin. Bulyonu tullamayın. Toyuğu soğanla qızardın, qoyun kənara.

Qozu (təhminən 600 gr.) xırdalayın. Fincanda 1 ç.q. limon turşusu, 1 ç.q. duzun üstünə qaynar su töküb, əridin.

Çuqun tavanı odun üstünə qoyub hazırlanmış məhlulu ora tökün. Qaynayan kimi qozu üstünə töküb qarışdırın. Məhlul qoza hopandan sonra əgər gördünüz ki qozlu kütlə susuz qurudur, onda yenə məhlul düzəldin, amma limon turşusu və duz az olmalıdır.

Bir az dadın, əgər turşluğu azdırsa, onda limon turşusu əlavə edin. Əsl çuqun tavada qoz kütləsinin rəngi Ardı »