Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PlovlarƏtli pərdəli plov

Ətli pərdəli plov

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı düyü
300 q bonfile
1 çay stəkanı badam
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot

XƏMİRİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı un
2 yumurta
100 q kərə yağı
2 xörək qaşığı qatıq
Duz

İÇİ:

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına kərə və duru yağ qoyuruq. Düyü əlavə edib qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Soğanları yeməli doğrayırıq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və ətləri qoyub qovurmaya başlayırıq. Yüksək temperaturda suyunu buraxmadan qovururuq. Əgər suyunu Ardı »

PlovlarToyuqlu Özbək plovu

Toyuqlu Özbək plovu

İÇİ:

Toyuqları qapaqlı bir soba qabına düzürük İçinə çox az su qoyaraq ocaq üstündə bir az qızardırıq. Daha sonra 180 dərəcəlik sobada bişirməyə davam edirik. Əvvəl qapağı örtülü bişiririk ki toyuqlar kurumasın deyə. Sonra qapağını açaraq toyuqların qızarmasını təmin edirik. Kökləri doğrayırıq. Soğanı da doğrayırıq.

Geniş bir qazana duru yağ tökürük və soğanı qovururuq. Üzərinə yerkökü əlavə edirik. Düyünü qazana alırıq, kərə yağını da əlavə edirik və qovururuq. Duzunu, istiotu atırıq.

Suyunu da əlavə edib qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Plov bişəndə sobadan qaldırdığımız toyuqları üzərinə düzərək xidmət edirik.

Bir TOYUQ ÖZBƏK PLOVU

3 su s. Düyü
Ardı »

PlovlarJasmin plov

Jasmin plov

İÇİ:

Düyü dağıdırıq və süzürük. Qazana kərə yağını və duru yağı qoyuruq. Düyü əlavə edərək qovururuq. İstiləşəndən sonra etsuyunu və isti suyu tökürük. Duzunu atırıq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

JASMİN PLOV

2 su s. Düyü
1 şorba q.Kərə yağı
1 şorba q.Duru yağ
1 su s. Ət suyu
Duz
Su Ardı »

PlovlarToyuqlu badımcanlı plov

Toyuqlu badımcanlı plov

MATERİAL SİYAHISI:

3 toyuq but
4 yaşıl istiot
3 pomidor
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

PLOV ÜÇÜN:

3 su s. Düyü
2 badımcan
2 qırmızı istiot
2 şorba q.Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Toyuq bud ətləri sümüklərindən ayırırıq və quşbaşı doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və incə doğranmış sarımsaqla toyuq ətlərini qoyuruq. Xırdalamağ başlayırıq. Pomidorları və bibərləri doğrayırıq. Toyuq əti suyunu qoyub çəkəndə istiotu əlavə edirik. Bibərlər yumşalan pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq və bişiririk. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Badımcanları alabəzək soyuyoruz. Badımcan və qırmızı bibərləri xırda kub şəklində Ardı »

Plovlar(Göy qurşağı) plovu

Ərzaqlar:

Düyü
1 banka yaşıl noxud konservi
1 banka qarğıdalı konservi
1 yerkökü
1 bolqar bibəri
1 pomidor
duz
istiot

Yerkökü təzə deyilsə, onu əvvəlcədən qaynadın ki, bərk olmasın.


Hazırlanma qaydası:

Düyünün üstünə azca su tökün. Su qaynayan kimi digər ərzaqları – noxud və qarğıdalını (mayesi ilə birlikdə), doğranmış bibəri, qarğıdalı boyda doğranmış yerkökünü, pomidoru, duz, istiot və istəyə görə digər ədviyyatı – əlavə edin. Vam odda düyü yumşalanadək bişirin.

Əgər bunu qarnir kimi deyil, ayrıca xörək kimi süfrəyə vermək niyyətiniz varsa, o zaman hazır olana yaxın içinə bişmiş ət tikələri (yaxud bişmiş toyuq) əlavə edin.

Nuş olsun! Ardı »

PlovlarToyuq plovu

Bütöv toyuq

100 gr. kişmiş

bir orta baş soğan

Yağ (olar bitki)


Toyuqu yuyub qazana qoyun və üstünə su tökün (su toyuqu tam örtməməlidir). Duz əlavə edin. Güclü odun üstünə qoyun, qaynayan kimi, odu azaldın. Kəfi yığın, qapağı qoyub toyuqu yarımçıq bişirin. Bu an çox vacibdir – toyuq tam bişməməlidir, əks halda sonra toyuq “dağılar”.

Soğanı kiçik kvadratlarla kəsib, duz əlavə edin və qızılı qovurun.

Kişmişi qaynar suda 2 dəq. isladın. Sonra kişmişi qurudun. Böyük bıçaqla kişmişi xırdalayın.

Xırdalanmış kişmişi qovrulmuş soğanla qarışdırın.

Bişib soyumuş toyuqun bud və qanadlarının uclarını kəsin, bu elementlərlə toyuq estetik qörünmür. Kişmiş və soğanla toyuqun qarnını doldurun. Toyuqu bir tənzifə bükün (düyü toyuqa Ardı »

PlovlarQuzu ətli plov

Quzu ətli plov

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
2 soğan
1,5 su stəkanı pörtmüş noxud
3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq və qaynadırıq. Plov qazanına zeytun yağı tökürük. Bulguru əlavə edib qovururuq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Ayrı bir qazana doğrayan soğanları qoyuruq. Kərə yağını da qoyub xirdaliyiriq. Pörtmüş quzu ətini əlavə edib qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Plov bişəndə boşqaba tökürük. Üzərinə dogranilmiş soğanlı əti qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

PlovlarQuzu ətli zəfəranli plov

Quzu ətli zəfəranli plov

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı düyü
1 xörək qaşığı quş üzümü
1 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
1 çimdik zəfəran
Duz
Su

ƏTİ ÜÇÜN:

1 quzu qol
1 soğan
2 yerkökü
3 dəfnə yarpağı
Dənə istiot
Duz

İÇİ:

İri doğranmış quzu qolu qazana qoyuruq və bir az qovururuq. Soğanı və kökləri iri doğrayırıq. Qazana əlavə edirik. Bir az qovururuq və isti su qoyuruq. Dəfnə yarpağı və dənə istiot atırıq. Qapağını bağlayaraq bişiririk. Bişməsinə yaxın duzunu atırıq. Düyü yaxşıca yuyub süzürük. Plov qazanına duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq.

Ardı »