Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

PlovlarŞirin plovu

Kuraqa

Şabalıd

Sarı kişmiş

İran xurması


Bunları yuyub, qurudun. Şabalıdı çərtib 5-10 dəq. qaynar suda qaynadın. Amma şabalıd artıq qaynamamalıdır, əks halda qabığı soyulakən sınacaq. Şabalıd yarıbişmiş olmalıdır. Şabalıdın hansı vəziyyətdə olmağını yoxlamaq üçün bıçaqla çərtilmiş yerindən yoxlayın. Suda bir-iki şabalıd çıxardıb bıçaqla qabığını soyun. Orta qabıq da asanlıqla ayrılır. Amma şabalıd daimə isti suda olmalıdır, əks halda soyuyub quruyacaqlar və qabıq çətinliklə çıxacaq.

Tavaya yağ töküb şabalıları qovurun, 3 ç.q. su əlavə edib, qapaqla bağlayın. Vaxtaşırı qarışdırın. 5 dəq. sonra xurmanı əlavə edin. Əgər su buxarlanıbsa onda yenə əlavə edin. Xurma yumşalarkın kuraqanı əlavə edin (kuraqa böyükdürsə, onu 2-yə bölün). Kuraqa yumuşaldıqdan sonra kişmişi tökün. Ardı »

PlovlarQuzu ətli rəngli plov

Quzu ətli rəngli plov

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı düyü
2 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 dəstə şüyüd
3 xörək qaşığı quş üzümü
100 q kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ƏTİ ÜÇÜN:

700 q quzu əti
2 soğan
2 dəfnə yarpağı
4 diş sarımsaq
1 şirin qaşığı dənə istiot
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Qazan zeytun yağı tökürük və quzu ətini qoyub xırda xırda doğramağ başlayırıq. Soğanları və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Dəfnə yarpaqlarını və dənə istiotu də qoyuruq və qarışdırırıq. Qaynar suyunu tökürük və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxındefne Ardı »

PlovlarQuzu ətindan bulqur plovu

Quzu ətindan bulqur plovu

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Su

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və əti qoyub qovurmaya başlayırıq. Et, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Soğanı əlavə edib qovurmaya davam edirik. Soğan yumşalanda tomatları və dəfnə yarpağını qoyub qovururuq. İsti su əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq.

Bolqar plov üçün, soğanı yeməli Ardı »

PlovlarAzadlıq plovu

Azadlıq plovu

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq sinəsi
4 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı kərə yağı
4 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
1 çay stəkanı quş üzümü
3 yerkökü
Dəfnə yarpağı
Dənə istiot
Duz
Su
Duru yağ

İÇİ:

Toyuq döşləri yuyuruq və qazana alırıq. Suyunu qoyuruq. İçinə dəfnə yarpağı və dənə qara bibəri qoyuruq. Duzunu da atırıq və qapağını örtərək qaynadırıq. Toyuq bişəndə suyunu süzüb plov üçün ayırırıq. Toyuğu da soyumağa qoyuruq. Toyuq soyuyanda didiyoruz. Duz və istiotla qarışdırırıq.

Kökləri soyuyoruz və xırda kub şəklində doğrayırıq. Kiçik bir qazanda yerkökü qaynadırıq. İki kiçik tavaya duru yağ tökürük, birində quş Ardı »

PlovlarQuzu ətli plov

Quzu ətli plov

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
2 soğan
1,5 su stəkanı pörtmüş noxud
3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq və qaynadırıq. Plov qazanına zeytun yağı tökürük. Bulguru əlavə edib qovururuq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Ayrı bir qazana doğrayan soğanları qoyuruq. Kərə yağını da qoyub xirdaliyiriq. Pörtmüş quzu ətini əlavə edib qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Plov bişəndə boşqaba tökürük. Üzərinə dogranilmiş soğanlı əti qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

PlovlarToyuq ətindən fisincan

Bölünmüş toyuq

Baş soğan – 2 d.

Qoz – 600 gr.

Limon turşusu

Duz, istiot

Ərinmiş yağ
[bg=#9690ea][/bg]


Baş soğan xırda doğranılır. Yumuşalanadək yağda qovurun. Toyuq tikələrini təxminən 15 dəq. bişirin. Bulyonu tullamayın. Toyuğu soğanla qızardın, qoyun kənara.

Qozu (təhminən 600 gr.) xırdalayın. Fincanda 1 ç.q. limon turşusu, 1 ç.q. duzun üstünə qaynar su töküb, əridin.

Çuqun tavanı odun üstünə qoyub hazırlanmış məhlulu ora tökün. Qaynayan kimi qozu üstünə töküb qarışdırın. Məhlul qoza hopandan sonra əgər gördünüz ki qozlu kütlə susuz qurudur, onda yenə məhlul düzəldin, amma limon turşusu və duz az olmalıdır.

Bir az dadın, əgər turşluğu azdırsa, onda limon turşusu əlavə edin. Əsl çuqun tavada qoz kütləsinin rəngi Ardı »

PlovlarSüfrənin tərs çevrilmiş ulduzu

Süfrənin tərs çevrilmiş ulduzu

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Kiçik bir qazana duru yağ qoyaraq qovururuq. Etlər suyunu çəkənə qədər qovururuq. Soğanı yeməli doğrayırıq və ət suyunu çəkəndə qazana əlavə edib qovururuq. Düyü yaxşıca yuyub süzürük. Kartofları soyaraq dilim doğrayırıq.

İki kartofu qızardırıq. Qazanının dibini yağlayırıq. Qızartdığı kartof kəsiklərini qazanının zəmininə düzürük. Üzərinə ətləri tökürük. Ətin üzərində baxdığımız düyü tökürük. Kərə yağını hissələrə bölərək düyün üzərinə qoyuruq. Qızarmış kartoflarıda üzərinə düzürük.

Suyunu əlavə edib, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Salatı üçün kökləri və bənövşəyi kələmi ayrı qablara rəndələyirik. Pomidorları, soğanları, kahıları, cəfəri incə nazik doğrayırıq və qarışdırırıq. Əvvəlcə bişirən plovu sininin ortasına tərsinə Ardı »

PlovlarƏtli plov

Ətli plov

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq dana əti
2 su stəkanı iri bulgu-r
2 su stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot
Kəklikotu
Su

İÇİ:

Dana ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana əti qoyub sotelemeye başlayırıq. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Et, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Ət suyunu çəkəndə bir az da isti su veririk və qapağı örtülü bişirməyə davam edirik. Et bişməsinə yaxın içinə bir az zeytun yağı bir az da kərə yağı qoyub bir az bişiririk.

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qırmızı istiotu və soğanı doğrayırıq. Plov qazanına Ardı »