Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PlovlarKüftəli paxlalı plov

Küftəli paxlalı plov

MATERİAL SİYAHISI:

3 su s. Düyü
Yarım kq daxili paxla
2 şorba q. Kərə yağı
1 dəstə şüyüd
Duru yağ
Duz
Su

KOTLETİ ÜÇÜN:

450 q. Qiymə
1 dəstə cəfəri
1 soğan
1 yumurta
Qalet unu
Duz
İstiot

İÇİ:

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana duru yağ töküb, düyü əlavə edirik və qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və yaxşı qovururuq. Duzunu atırıq. Paxla əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Ət suyunu axıdırıq. Sonra isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Küftə üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq.

Cəfəri xırda doğrayıb əlavə edirik. Ardı »

PlovlarPlovlu çedar pendirli küftə

Plovlu çedar pendirli küftə

İÇİ:

Qiyməni qarışdırma qabına alırıq. Soğanı doğrayırıq. Yumurta qırırıq. İncə doğranmış cəfəri, bir az qalet unu, duz, istiot və kəklikotu qatıb yoğururuq. Küftə xərcindən qoz böyüklüyündə parçalar qoparıb bürüdükdən sonra yastılayırıq

Plov üçün, kərə yağını əridirik. Yuyulmuş düyüləri əlavə edib qovururuq. Quş üzümü və rəndələnmiş yerkökü iştirak edirik. Ət suyunu axıdırıq. Bir az daha qovurub üzərini bir az keçəcək qədər isti su tökürük. Duzunu əlavə edib qarışdırırıq. Qapağını bağlayıb suyunu çəkənə qədər bişiririk. Küftələri bir az duru yağ qoyduğumuz bir tavada nəzərli arxalı qızardırıq.

Kųftələri soba qabına alırıq. Üzərinə dilim-dilim kəsilmiş çedar pendiri qoyub əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə Ardı »

PlovlarQuzu ətindan bulqur plovu

Quzu ətindan bulqur plovu

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Su

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və əti qoyub qovurmaya başlayırıq. Et, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Soğanı əlavə edib qovurmaya davam edirik. Soğan yumşalanda tomatları və dəfnə yarpağını qoyub qovururuq. İsti su əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq.

Bolqar plov üçün, soğanı yeməli Ardı »

PlovlarToyuqla Parça-Döşəmə Plov

[s]TOYUQLA PARÇA-DÖŞƏMƏ PLOV

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

3 stəkan uzun düyü
4 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı
1 stəkan təmizlənmiş şabalıd*
½ stəkan quru ərik
1 stəkan quru gavalı (çəkirdəyini çıxarda bilərsinizsə, məsləhətdir)
½ cup quru İran xurması (çəkirdəyini çıxarda bilərsinizsə, məsləhətdir)
½ stəkan ağ kişmiş
1 kilo kiçik parçalara bölünmüş sümüksüz toyuq əti (istəyə görə sümüklü də ola bilər)
1 ədəd baş soğan – nazik yarımhalqalar şəklində doğrayın
1/3 çay qaşığı zəfəran teli – döyülmüş və 3 xörək qaşığı qaynar suda həll olunmuş
duz
istiot


1. Düyünü təmizləyin, və ilıq suyun altında tez-tez süzə-süzə yaxşıca yuyun. Bu proses zəruridir, çünki su düyüdəkı nişastanı yuyub Ardı »

PlovlarQovurmalı plov

Qovurmalı plov

İÇİ:

Plov üçün, qazana az duru yağ tökürük. Yaxşıca yuyulmuş və süzülmüş düyü qazana alırıq və qovurmaya başlayırıq. Bir az istiləşəndən sonra kərə yağını qoyuruq, duzunu atırıq və qovurmaya davam edirik. Ət suyunu qoyaraq qarışdırırıq. İsti suyunu veririk.

Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Saxsı qabına ya da yayvan bir qazana az duru yağ tökürük. Küp doğranmış ətləri də qazana alırıq və qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını qoyuruq.

Göbələkləri ikiyə kəsirik. Soğanları iri küp küp doğrayırıq. Etlər suyunu buraxıb çəkdikdən sonra soğanı əlavə edirik. Birlikdə bir az istiləşəndən sonra göbələyi əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri Ardı »

PlovlarTaclı plov resepti

Ləvazimatlar

Quzu əti – 1 kq

Düyü – 400 q

Kərə yağı – 300 q

Zirinc, kişmiş

Duru yağ

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Quzunun səbət hissəsi (antrekot) tən ortadan iki hissəyə bölünür, ət içəri hissədən sümüklərdən yarıya qədər ayrılır, duz və istiot vurulur.
2.Ətin sümük hissələri folqaya bükülür və bölünmüş ət “tac” formasında birləşdirilir.
3.Soba listinə folqa salınır, duru yağ çəkilir.
4.”Səbət” listə yerləşdirilib öncədən 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 30 dəq. hazırlanır.
5.Adi qaydada düyü bişirilib süzülür, üzərinə kərə yağı gəzdirilir, zirinclə qarışdırılıb dəmə qoyulur. Ayrıca kərə yağında kişmiş qovrulur.
6.Bişmiş ətin sümükləri folqadan təmizlənir, dəmlənmiş aş “tac”ın mərkəz hissəsinə yerləşdirilir, üzərinə kərə yağı gəzdirilir və qovrulmuş Ardı »

PlovlarYarmalı quzu ətli plov

Yarmalı quzu ətli plov

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
2 soğan
1,5 su stəkanı pörtmüş noxud
3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq və qaynadırıq. Plov qazanına zeytun yağı tökürük. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Ayrı bir qazana doğranmiş soğanları qoyuruq. Kərə yağını da qoyub xırdalırıyıq. Pörtmüş quzu ətini əlavə edib qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Plov bişəndə boşqaba tökürük. Üzərinə xırdalanmiş soğanlı əti qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

PlovlarToyuq plovu

Bütöv toyuq

100 gr. kişmiş

bir orta baş soğan

Yağ (olar bitki)


Toyuqu yuyub qazana qoyun və üstünə su tökün (su toyuqu tam örtməməlidir). Duz əlavə edin. Güclü odun üstünə qoyun, qaynayan kimi, odu azaldın. Kəfi yığın, qapağı qoyub toyuqu yarımçıq bişirin. Bu an çox vacibdir – toyuq tam bişməməlidir, əks halda sonra toyuq “dağılar”.

Soğanı kiçik kvadratlarla kəsib, duz əlavə edin və qızılı qovurun.

Kişmişi qaynar suda 2 dəq. isladın. Sonra kişmişi qurudun. Böyük bıçaqla kişmişi xırdalayın.

Xırdalanmış kişmişi qovrulmuş soğanla qarışdırın.

Bişib soyumuş toyuqun bud və qanadlarının uclarını kəsin, bu elementlərlə toyuq estetik qörünmür. Kişmiş və soğanla toyuqun qarnını doldurun. Toyuqu bir tənzifə bükün (düyü toyuqa Ardı »