Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PlovlarZərdaçali toyuqlu plov

Zərdaçali toyuqlu plov

MATERİAL SİYAHISI:

12 toyuq baket
1 çimdik biberiye
2 diş sarımsaq
İstiot
Duz
Zeytun yağı

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı iri bolqar
1 soğan
100 q kərə yağı
1 şirin qaşığı zerdeçal
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl istiot

İÇİ:

Toyuq baket sümük hissələrini bıçaqla tamamilə soyuyoruz. Geniş bir qaba alırıq. Zeytun yağı, duz, istiot tökürük. Biberiye yarpaqları və doğranmış sarımsaq əlavə edirik. Toyuqları qarışdırırıq. Yuvarlaq soba xonçasına yağlı kağız qoyuruq .Toyuqları boşqaba düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Plov üçün, soğanı yeməli doğrayırıq. Plov qazanına zeytun yağını tökürük və soğanı Ardı »

PlovlarToyuq ətindən fisincan

Bölünmüş toyuq

Baş soğan – 2 d.

Qoz – 600 gr.

Limon turşusu

Duz, istiot

Ərinmiş yağ
[bg=#9690ea][/bg]


Baş soğan xırda doğranılır. Yumuşalanadək yağda qovurun. Toyuq tikələrini təxminən 15 dəq. bişirin. Bulyonu tullamayın. Toyuğu soğanla qızardın, qoyun kənara.

Qozu (təhminən 600 gr.) xırdalayın. Fincanda 1 ç.q. limon turşusu, 1 ç.q. duzun üstünə qaynar su töküb, əridin.

Çuqun tavanı odun üstünə qoyub hazırlanmış məhlulu ora tökün. Qaynayan kimi qozu üstünə töküb qarışdırın. Məhlul qoza hopandan sonra əgər gördünüz ki qozlu kütlə susuz qurudur, onda yenə məhlul düzəldin, amma limon turşusu və duz az olmalıdır.

Bir az dadın, əgər turşluğu azdırsa, onda limon turşusu əlavə edin. Əsl çuqun tavada qoz kütləsinin rəngi Ardı »

PlovlarƏtli pərdəli plov

Ətli pərdəli plov

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı düyü
300 q bonfile
1 çay stəkanı badam
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot

XƏMİRİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı un
2 yumurta
100 q kərə yağı
2 xörək qaşığı qatıq
Duz

İÇİ:

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına kərə və duru yağ qoyuruq. Düyü əlavə edib qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Soğanları yeməli doğrayırıq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və ətləri qoyub qovurmaya başlayırıq. Yüksək temperaturda suyunu buraxmadan qovururuq. Əgər suyunu Ardı »

PlovlarKüftəli plov qülləsi

Küftəli plov qülləsi

İÇİ:

Qiyməyi qarışdırma qabına alırıq və üzərinə soğanı rəndələyirik. Cəfəri incə incə qıyıb əlavə edirik. Yumurtasını qırırıq. Konsistensiyanı bağlamaq üçün qalet unu səpirik. Duzunu, istiotu atırıq və yoğururuq.

Yaxşıca yetişdirdiyimiz küftə ətindan topadan bir az daha böyük parçalar qoparıb yuvarlayırıq. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana bir az duru yağ tökürük və düyü qoyaraq qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və bir neçə dəqiqə daha qovururuq. Üzərinə ət suyunu və isti su tökürük.

Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Böyük bir tavaya duru yağ tökürük və üstünə yüngül un vurduğumuz küftələri tavaya alıb qızardırıq. Küftələr qızarmağa Ardı »

PlovlarQırğız plovu

Qırğız plovu

MATERİAL SİYAHISI:

4,5 su s.Yasmin düyü
400 q. Quzu əti
2 soğan
1 baş sarımsaq
3 yerkökü
2 şorba q.Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Düyü suda ısla-yırıq. Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanları və kökləri kibrit kimi doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, ətləri qoyub qovururuq.Ətlər suyunu qoyub çəkəndə kərə yağını əlavə edirik və ətlər qızarana qədər bişiririk.

Sonra soğan və yerkökü əlavə edirik və qovururuq. Düyü süzürük qazana əlavə edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq. Sarımsağı bütün olaraq ortaya batırırıq və qapağını örtərək zəif odda bişiririk. Ardı »

PlovlarToyuqlu badimcanlı plov

Toyuqlu badimcanlı plov

MATERİAL SİYAHISI:

10 toyuq baket
2 diş sarımsaq
Bibər tomatı
Təzə tortdur
Duz
İstiot
Duru yağ

PLOV ÜÇÜN:

3 su s.Düyü
2 şorba q. Kərə yağı
2 badımcan
3 qırmızı istiot
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Toyuq baket bir kasaya alırıq. Sarımsağı üzərinə rəndələyirik. Təzə kekslər, duz, istiot və duru yağ töküb qarışdırırıq. İstiot abqora-sını qoyuruq və toyuqları yaxşıca sousa tapırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk.

Toyuq baket boşqaba diziyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Plov üçün, düyü süzgəcə tökürük və yaxşıca yuyub süzürük. Qazana bir az duru yağ tökürük. Düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə Ardı »

PlovlarMeyvə plov

Düyü – 150q,

ərinmiş yağ – 50q,

kişmiş – 30q,

ərik qurusu – 25q,

qaysı – 20q,

qara gavalı qurusu25q,

un – 10q,

yumurta – 1,6 əd.,

duz.


Südlü plov kimi hazırlanır, lakin düyü suda bişirilir. Dəmə yağda bişirilmiş meyvə ilə birlikdə qoyulur. Süfrəyə verildikdə plovun üstünə yağda bişirilmiş meyvə və qazmaq qoyulur, yağ tökülür. Ardı »

PlovlarQiymə plov

[c]Qoyun əti – 221q,

düyü – 100q,

ərinmiş yağ – 50q,

kişmiş – 30q,

zoğal axtası – 20q,

baş soğan – 40q,

şabalıd – 30q,

zəfəran – 0,1q,

un - 6q,

yumurta - 1/8 əd.,

darçın – 0,2q,

istiot – 0,1q,

duz.
[/c

Qoyun əti qiyməsi tavada qızardılır, şabalıd təmizlənib xırda doğranır, kişviş və zoğal axtası ilə birlikdə yağda qovrulur və onların hamısı ətə qatılıb hazır olana qıdır bişirilir. Süfrəyə verdikdə ayrıca bişirilmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə qazmaq və qiymə qoyulur, yağ tökülür və darçın səpilir. Ardı »