Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PlovlarQuzu ətli şəhriyə plovu

Quzu ətli şəhriyə plovu

MATERİAL SİYAHISI:

750 q quzu quşbaşı
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 budaq dəfnə yarpağı
1 kasa pomidor
Zeytun yağı
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Su

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı arpa əriştə
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Yerkökü
Kartof

İÇİ:

Qazana zeytun yağı tökürük və quşbaşı doğranmış əti qoyub xirdalamaga başlayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə yeməli doğranmış soğanı və sarımsağı əlavə edirik. Qarışdırmağa davam edirik. Abqora və dəfnə yarpağını qoyuruq, qovururuq. İsti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə Ardı »

PlovlarMəklubə

Məklubə

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq quzu əti
5 su stəkanı düyü
2 su stəkanı iri bolqar
2 soğan
3 kartof
3 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot
Su

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Qarışıq göyərti
Yerkökü
1 qırmızı istiot
Bənövşəyi kələm
Qatıq

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük və ətləri qovururuq. Daha sonra, üzərini 3 barmaq keçəcək qədər isti su əlavə edirik və qapağını örtərək az atəşdə bişməyə qoyuruq.

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Düyü əlavə edirik və qovururuq. Duzunu atırıq. Kartofları soyuyoruz və halqa doğrayırıq. Ardı »

PlovlarŞabalıdlı çolpa qovurma

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 1 ədəd

Kərə yağı – 150 q

Şabalıd – 250 q

Baş soğan – 4 ədəd

Zoğal qurusu – 100 q

Ərik qurusu – 100 q

Sarıkök

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Çolpa parçalara bölünür, yuyulur və kərə yağı əlavə edilmiş tavada qovrulur.
2.Çolpanın üzərinə samanvari doğranılmış soğan əlavə olunub yenidən qovrulur.
3.Ərik qurusu samanvari və nazik doğranılıb qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir.
4.Zoğal qurusu bir az isti suda saxlandıqdan sonra qovurmaya əlavə olunur.
5.Şabalıd çərtilir, duzlu suda pörtlədilir, qabığı çıxarılır və qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir, sarıkök, duz, istiot vurulub yağa düşəndən sonra odun üzərindən götürülür. Ardı »

PlovlarSüfrənin tərs çevrilmiş ulduzu

Süfrənin tərs çevrilmiş ulduzu

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Kiçik bir qazana duru yağ qoyaraq qovururuq. Etlər suyunu çəkənə qədər qovururuq. Soğanı yeməli doğrayırıq və ət suyunu çəkəndə qazana əlavə edib qovururuq. Düyü yaxşıca yuyub süzürük. Kartofları soyaraq dilim doğrayırıq.

İki kartofu qızardırıq. Qazanının dibini yağlayırıq. Qızartdığı kartof kəsiklərini qazanının zəmininə düzürük. Üzərinə ətləri tökürük. Ətin üzərində baxdığımız düyü tökürük. Kərə yağını hissələrə bölərək düyün üzərinə qoyuruq. Qızarmış kartoflarıda üzərinə düzürük.

Suyunu əlavə edib, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Salatı üçün kökləri və bənövşəyi kələmi ayrı qablara rəndələyirik. Pomidorları, soğanları, kahıları, cəfəri incə nazik doğrayırıq və qarışdırırıq. Əvvəlcə bişirən plovu sininin ortasına tərsinə Ardı »

PlovlarKöbəlakli bulqur plovu

Köbəlakli bulqur plovu

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı iri bolqar
400 q istridiyə göbələyi
1 soğan
100 q kərə yağı
Zeytun yağı
Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Göbələkləri da xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və bolqarı qovururuq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı tökürük və soğanı qovururuq. Göbələyi da əlavə edib qovurmaya davam edirik. Göbələk, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Kərə yağını da əlavə edirik və qovururuq. Bolqarın qazanına göbələkli xərci da əlavə edirik və birgə qarışdırırıq. Ət suyunu axıdırıq. Duzunu atırıq. İsti suyunu da veririk və qapağını örtərək bişiririk. Ardı »

PlovlarQuzu budu pomidorlu plov

Quzu budu pomidorlu plov

İÇİ:

Budu qazana alırıq və tünd rəng suyu çıxana qədər qaynadırıq. Bu suyu tökürük və yeni su tökürük. İçinə iri doğranmış soğan, yerkökü koyuyoruz.defne yeprağı, dənə istiot və duzunu əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ətin bişməsinə yaxın qazandan çıxarıb soba xonçasına yerləşdiririk və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişirməyə davam edirik. Qazandakı suyu plovun ət suyu edirik.plov üçün, düyünü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına az duru yağ tökərək düyü qovururuq. Kərə yağını veririk. Pomidorları soyuruq və xırda doğrayırıq. Qazana abqora və pomidoru əlavə edib qarışdırırıq. Baxdığımız ət suyunu isti olaraq veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Ardı »

PlovlarParça döşəmə plovu

Qoyun əti (hər adama bir böyük tikə)

İran xurması

Şabalıd

Kişmiş

Kuraqa

Düyü

Ərinmiş yağ

Duz

Zəfəran
[bg=#173bd3][/bg]


Zəfəranı axşamdan dəmləyin. Əti yarıbişmiş hazırlayın. Quru meyvəni yuyub iki dəq. qaynar su üstünə tökün. Şabalıdı əvvəlcədən hazırlayın, eyniliklə düyünü.

Qazanın dibinə yağ töküb qazmaq üçün xəmir qoyun. Xəmirin üstünə 1-2 sm yarıbişmiş düyü tökün, onun üstünə ət tikələrini və meyvə şabalıd qarışığı yerləşdirin.Bunların üstünü tənziflə örtün, quru meyvə düyüylə qarışmamaq üçün. Onların üstünə qalan düyü tökülür. Düyünün üstünə ¼ stəkan su və əridilmiş yağ tökülür. Deşiğ edib tənzifə və ya dəsmala bükülmüş qapağı qoyun. Zəif odun üstünə dəmə qoyun (mənda bu 3-4 saat vaxt apardı, çünki qazanın dibinə ət döşənmişdi). 5-10 dəq. sonra Ardı »

PlovlarŞirin plovu

Kuraqa

Şabalıd

Sarı kişmiş

İran xurması


Bunları yuyub, qurudun. Şabalıdı çərtib 5-10 dəq. qaynar suda qaynadın. Amma şabalıd artıq qaynamamalıdır, əks halda qabığı soyulakən sınacaq. Şabalıd yarıbişmiş olmalıdır. Şabalıdın hansı vəziyyətdə olmağını yoxlamaq üçün bıçaqla çərtilmiş yerindən yoxlayın. Suda bir-iki şabalıd çıxardıb bıçaqla qabığını soyun. Orta qabıq da asanlıqla ayrılır. Amma şabalıd daimə isti suda olmalıdır, əks halda soyuyub quruyacaqlar və qabıq çətinliklə çıxacaq.

Tavaya yağ töküb şabalıları qovurun, 3 ç.q. su əlavə edib, qapaqla bağlayın. Vaxtaşırı qarışdırın. 5 dəq. sonra xurmanı əlavə edin. Əgər su buxarlanıbsa onda yenə əlavə edin. Xurma yumşalarkın kuraqanı əlavə edin (kuraqa böyükdürsə, onu 2-yə bölün). Kuraqa yumuşaldıqdan sonra kişmişi tökün. Ardı »