MATERİAL SİYAHISI:
1 kq kiçik tikə toyuq
1 kasa əkin soğan
1 kasa gilas pomidor
1 çimdik biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı
PLOV ÜÇÜN:
3 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su
LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:
Mini sarı balqabaq
Mini yaşıl balqabaq
Mini badımcan
Duz
Zeytun yağı
İstiot
İÇİ:
Ləvazimatları üçün, mini balqabaqları, və badımcanları halqa doğrayırıq. Qarışdırma qabına alırıq. Duz, istiot və zeytun yağını tökürük. Hamısını qarışdırırıq və soba xonçasına yağlı kağız etdiririk. Tərəvəz qarışığını qoyuruq və əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk. Tavaya zeytun yağı tökürük və quşbaşı doğranmış toyuğu qoyub xirdaliyiriq. Toyuq əti, suyunu qoyub çəkəndə soyulmuş əkin soğanları əlavə edirik və bişirməyə davam edirik.
Biberiye yarpaqlarını qoyuruq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Son olaraq ikiyə kəsilmiş balaca pomidorları iştirak edirik. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Plov qazanına zeytun yağı və kərə yağı qoyuruq. Düyü əlavə edib qovururuq. Duzunu atırıq. Yaxşıca çəkdikdən sonra isti suyunu tökürük və qapağını örtərək zəif odda bişiririk. Zəmini olmayan tort çevrəni boşqaba qoyuruq. İçinə plovu doldururuq. Üstünü qaşıqla qarişdiririq. Bişən tərəvəz ləvazimatlarını də üstünə tökürük. Tort çevrəni çıxarırıq və xidmət edirik.
Tarix: 24.03.2015 / 20:15 Müəllif: Nurana Baxılıb: 332 Bölmə: Plovlar