MATERİAL SİYAHISI:
3 su s. Düyü
Yarım kq daxili paxla
2 şorba q. Kərə yağı
1 dəstə şüyüd
Duru yağ
Duz
Su
KOTLETİ ÜÇÜN:
450 q. Qiymə
1 dəstə cəfəri
1 soğan
1 yumurta
Qalet unu
Duz
İstiot
İÇİ:
Plov üçün, düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana duru yağ töküb, düyü əlavə edirik və qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və yaxşı qovururuq. Duzunu atırıq. Paxla əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Ət suyunu axıdırıq. Sonra isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Küftə üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq.
Cəfəri xırda doğrayıb əlavə edirik. Yumurtasını qırırıq, soğanı rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri atıb yoğururuq. Qalet unu konsistensiyanı bəsləyirik. Küftə xərcindən böyük diyircək böyüklüyündə küftələr yuvarlayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və küftələri bişiririk. Paxlalı plov boşqaba tökürük, üstünə və kənarlarına da küftələri qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 24.03.2015 / 22:56 Müəllif: Nurana Baxılıb: 232 Bölmə: Plovlar