MATERİAL SİYAHISI:
500 q quzu əti
1 soğan
3 yerkökü
2 kartof
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su
PLOV ÜÇÜN:
3 su stəkanı düyü
3 su stəkanı pörtmüş noxud
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İÇİ:
Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Kiçik tikə əti qoyub xırdalıamağa başlayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Kökləri və kartofları soyuruq, kub şəklində doğrayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə soğanı əlavə edirik və qarışdırırıq. Soğan da yumşalıb ətlərin üzərini 3 barmaq keçəcək qədər isti su qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Quzu əti bişirməyə yaxın içinə yerkökü və kartofu əlavə edirik. Qapağını bağlayırıq və tərəvəzlər bişirənə qədər bişiririk.
Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Plov qazanına bir az duru yağ tökürük, düyü əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Pörtmüş noxudu əlavə edirik. Duzunu atırıq. İstiləşəndən sonra ocaqdan alırıq. Şüşə soba qabına qovrulmuş noxudlu plov qoyub yayırıq. Üstünə də quzu ətli xərci suyla birlikdə plovun üstünə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 24.03.2015 / 19:06 Müəllif: Nurana Baxılıb: 121 Bölmə: Plovlar