MATERİAL SİYAHISI:
1 kq dana əti
2 su stəkanı iri bulgu-r
2 su stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot
Kəklikotu
Su
İÇİ:
Dana ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana əti qoyub sotelemeye başlayırıq. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Et, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Ət suyunu çəkəndə bir az da isti su veririk və qapağı örtülü bişirməyə davam edirik. Et bişməsinə yaxın içinə bir az zeytun yağı bir az da kərə yağı qoyub bir az bişiririk.
Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qırmızı istiotu və soğanı doğrayırıq. Plov qazanına bir az duru yağ qoyub soğanı qovurmaya başlayırıq. Sonra qırmızı istiotu əlavə edib bir az daha qarışdırırıq. Düyü qoyub qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Bolqarı da qoyub qovurmaya davam edirik. İsti suyunu və duzunu qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Plov bişəndə bir dəfə qarışdırıb boşqaba tökürük. Tam ortasına qovurmanı tökürük. Üzərinə istiot və kəklikotu səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 24.03.2015 / 19:45 Müəllif: Nurana Baxılıb: 161 Bölmə: Plovlar