(Göy qurşağı) plovu
Ərzaqlar:
Düyü
1 banka yaşıl noxud konservi
1 banka qarğıdalı konservi
1 yerkökü
1 bolqar bibəri
1 pomidor
duz
istiot
Yerkökü təzə deyilsə, onu əvvəlcədən qaynadın ki, bərk olmasın.
Hazırlanma qaydası:
Düyünün üstünə azca su tökün. Su qaynayan kimi digər ərzaqları – noxud və qarğıdalını (mayesi ilə birlikdə), doğranmış bibəri, qarğıdalı boyda doğranmış yerkökünü, pomidoru, duz, istiot və istəyə görə digər ədviyyatı – əlavə edin. Vam odda düyü yumşalanadək bişirin.
Əgər bunu qarnir kimi deyil, ayrıca xörək kimi süfrəyə vermək niyyətiniz varsa, o zaman hazır olana yaxın içinə bişmiş ət tikələri (yaxud bişmiş toyuq) əlavə edin.
Nuş olsun!
Tarix: 12.12.2012 / 20:56 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 357 Bölmə: Plovlar
loading...