Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Ətli pərdəli plov
Ətli pərdəli plov

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı düyü
300 q bonfile
1 çay stəkanı badam
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot

XƏMİRİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı un
2 yumurta
100 q kərə yağı
2 xörək qaşığı qatıq
Duz

İÇİ:

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına kərə və duru yağ qoyuruq. Düyü əlavə edib qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Soğanları yeməli doğrayırıq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və ətləri qoyub qovurmaya başlayırıq. Yüksək temperaturda suyunu buraxmadan qovururuq. Əgər suyunu buraxsa da suyunu verdikdən sonra soğanları əlavə edirik. O ikisini qovururuq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Kiçik polad bir tavaya duru yağı tökürük və badamları qovururuq. Badam qızaranda altını bağlayırıq. Plov bişəndə dincəlməyə qoyuruq. Digər tavada hazırladığımız soğanlı əti plova iştirak edirik. Badamları də iştirak edirik və qarışdırırıq. Xəmiri üçün, unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yumurtaları qırırıq. Qatqı və otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edirik. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Dəzgaha un səpirik. Xəmiri tökürük və xəmirə da un səpirik. Pərlə xəmiri açırıq. Dar bir qəlibi kərə yağı yağlayırıq. Xəmiri içinə yerləşdiririk. Çox hissəsini kənardan sallayırıq. İçinə plovu tökürük.

Kaşıkla üzərini düzəldirik. Xəmirin qıraqlarını ilə bağlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Servis edərkən qəlibi tərsinə çeviririk. Xəmiri dilim xidmət edirik.


Tarix: 24.03.2015 / 18:01 Müəllif: Nurana Baxılıb: 290 Bölmə: Plovlar
loading...