MATERİAL SİYAHISI:
10 toyuq baket
2 diş sarımsaq
Bibər tomatı
Təzə tortdur
Duz
İstiot
Duru yağ
PLOV ÜÇÜN:
3 su s.Düyü
2 şorba q. Kərə yağı
2 badımcan
3 qırmızı istiot
Duru yağ
Duz
Su
İÇİ:
Toyuq baket bir kasaya alırıq. Sarımsağı üzərinə rəndələyirik. Təzə kekslər, duz, istiot və duru yağ töküb qarışdırırıq. İstiot abqora-sını qoyuruq və toyuqları yaxşıca sousa tapırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk.
Toyuq baket boşqaba diziyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Plov üçün, düyü süzgəcə tökürük və yaxşıca yuyub süzürük. Qazana bir az duru yağ tökürük. Düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik. Yaxşıca çəkdikdən sonra isti su tökürük. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq.
Lazım gəlsə yenə isti su əlavə etmək olar. Badımcanları alabəzək soyuyoruz və xırda kub şəklində doğrayırıq. Badımcanları və küp doğranmış bibərləri duru yağda qızardırıq. Süzdükdən sonra, plovun içinə qatıb qarışdırırıq. Boşqaba plov tökürük. Hazırladığımız budları da üzərinə diziyoruz və xidmət edirik.
Tarix: 25.03.2015 / 00:15 Müəllif: Nurana Baxılıb: 139 Bölmə: Plovlar