MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı düyü
1 su stəkanı pörtmüş noxud
2 yerkökü
300 q. Quzu əti
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 dəstə cəfəri
Duz
Su
İÇİ:
Quşbaşı doğranmış quzu ətini qazana alırıq və içinə bir az da zeyinyağı qoyub xirdalamaga başlayırıq. Soğanı balaca doğrayırıq və ətin rəngi dəyişdikdə soğanı da əlavə edib qovururuq. Kökləri da soğan kimi kiçik kub şəklində doğrayırıq. Kökləri da qoyaraq qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik. Yaxşıca qovurub da et, suyunu çəkəndə isti su əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq az atəşdə qaynadırıq.
Et bişməsinə yaxın pörtmüş noxudu və yaxşıca yuyunub süzülmüş düyü iştirak edirik. Duzunu atırıq. İsti su əlavə tökürük və qarışdırırıq. Qapağını bağlayıb zəif odda bişiririk. Plov-umuz tam olaraq bişirəndə ocaqdan alırıq. Doğranmış cəfəri qoyub qarışdırırıq. İstəyə görə bir qəlibə qoyub boşqaba tərsinə çeviririk. Üzərinə cəfəri batıraraq xidmət edirik.
Tarix: 24.03.2015 / 20:08 Müəllif: Nurana Baxılıb: 140 Bölmə: Plovlar