Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Quzu ətindan bulqur plovu
Quzu ətindan bulqur plovu

MATERİAL SİYAHISI:

500 q quzu əti
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Su

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı iri bolqar
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və əti qoyub qovurmaya başlayırıq. Et, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Soğanı əlavə edib qovurmaya davam edirik. Soğan yumşalanda tomatları və dəfnə yarpağını qoyub qovururuq. İsti su əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq.

Bolqar plov üçün, soğanı yeməli doğrayırıq. Plov qazanına bir az zeytun yağı, kərə yağını və soğanı qoyuruq və qovururuq. Bolqarı əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayırıq və bişməyə qoyuruq.

Keks qəlibini isladırıq və içinə plovu doldururuq. Boşqaba plov tərsinə çeviririk. Kənarına da hazırladığımız əti qoyaraq xidmət edirik.


Tarix: 24.03.2015 / 17:43 Müəllif: Nurana Baxılıb: 95 Bölmə: Plovlar
loading...