İÇİ:
Budu musiqili qazanda qaynadırıq. Plov üçün qazana kərə yağını qoyub yaxşıca yuyan düyü qovururuq. İçinə badamı, fıstığı və quş üzümünü də əlavə edib qovurmaya davam edirik. Ət suyunu və suyu qazana əlavə edirik. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.
Kartofu, badımcanı, biberi və pomidoru küp küp doğrayırıq. Kartofları, badımcanları və bibərləri qızardırıq. Pomidorları də bir tavaya yağ qoyaraq yüngül qovururuq. Abqora və dəfnə yarpağını bir tavaya alırıq. Duru yağı da əlavə edib abqora qovururuq.
Pörtmüş parçalanmış ətləri də əlavə edib qovururuq. Boşqaba əvvəl plovunu tökürük. Plovun kənarlarına qızartmaları qoyuruq. Plovun üstünə də souslu ətləri tökürük və xidmət edirik.
QUZU BUDLU QURU YEMİŞANLI PLOV
4 quzu budu
1 şorba q.Pomidor tomatı
2 dəfnə yarpağı
1 soğan
PLOV ÜÇÜN:
3 su s. Düyü
2 şorba q.Quş üzümü
3 şorba q. Yaşıl fıstıq
2 şorba q.Badam
2 şorba q.Kərə yağı
Ət suyu
Duz
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
2 kartof
3 pomidor
4 çarlston istiot
1 badımcan
Tarix: 25.03.2015 / 00:44 Müəllif: Nurana Baxılıb: 85 Bölmə: Plovlar