Ləvazimatlar
Quzu əti – 1 kq
Düyü – 400 q
Kərə yağı – 300 q
Zirinc, kişmiş
Duru yağ
Duz, istiot
Hazırlanma qaydası
1.Quzunun səbət hissəsi (antrekot) tən ortadan iki hissəyə bölünür, ət içəri hissədən sümüklərdən yarıya qədər ayrılır, duz və istiot vurulur.
2.Ətin sümük hissələri folqaya bükülür və bölünmüş ət “tac” formasında birləşdirilir.
3.Soba listinə folqa salınır, duru yağ çəkilir.
4.”Səbət” listə yerləşdirilib öncədən 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 30 dəq. hazırlanır.
5.Adi qaydada düyü bişirilib süzülür, üzərinə kərə yağı gəzdirilir, zirinclə qarışdırılıb dəmə qoyulur. Ayrıca kərə yağında kişmiş qovrulur.
6.Bişmiş ətin sümükləri folqadan təmizlənir, dəmlənmiş aş “tac”ın mərkəz hissəsinə yerləşdirilir, üzərinə kərə yağı gəzdirilir və qovrulmuş kişmişlə bəzədilir.
Tarix: 12.12.2012 / 21:03 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 309 Bölmə: Plovlar