MATERİAL SİYAHISI:
1 kq quzu əti
5 su stəkanı düyü
2 su stəkanı iri bolqar
2 soğan
3 kartof
3 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot
Su
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
Qarışıq göyərti
Yerkökü
1 qırmızı istiot
Bənövşəyi kələm
Qatıq
İÇİ:
Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük və ətləri qovururuq. Daha sonra, üzərini 3 barmaq keçəcək qədər isti su əlavə edirik və qapağını örtərək az atəşdə bişməyə qoyuruq.
Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Düyü əlavə edirik və qovururuq. Duzunu atırıq. Kartofları soyuyoruz və halqa doğrayırıq. İsinmiş duru yağda kartofları qızardırıq. Qızarmış kartofları kağız dəsmal üzərinə götürüb, artıq yağını veririk. Duzunu atırıq. Böyük dərin bir qazanının zəmininə halqa doğranmış soğanları duzuruy. Üzərinə ətin yarısını tökürük. Üstünə bir sıra kartof duzuruy. Qızardılmış düyü qoyuruq. Bulgur səpirik. Bu şəkildə qat qat düyü, kartof,bulgur qoyuruq. Orta mərtəbəyə gəlincə ətin qalanını qoyuruq. Üzərini yenə kartof, pirin, bulgur şəklində qat-qat qoyuruq. Üzərinə kərə yağı parçaları qoyuruq. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək ağır-ağır 1 saat bişiririk. Yarım saat istirahət etdiririk.
Salat üçün, yaşıllıqları, bənövşəyi kələmi və qırmızı bibəri nazik nazik doğrayırıq. Qarışdırma qabına alırıq. Kökləri rəndələyirik. Zeytun yağını tökürük və qarışdırırıq. Maklubeyi böyük bir məcməyiyə tərs çeviririk və qazanını qaldırırıq. Kənarlarına bir az salat, bir az qatıq qoyuruq. Zaman zaman bu şəkildə qoyaraq ətrafını tamamilə doldururuq və xidmət edirik
Tarix: 24.03.2015 / 19:20 Müəllif: Nurana Baxılıb: 325 Bölmə: Plovlar