İÇİ:
Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Kiçik bir qazana duru yağ qoyaraq qovururuq. Etlər suyunu çəkənə qədər qovururuq. Soğanı yeməli doğrayırıq və ət suyunu çəkəndə qazana əlavə edib qovururuq. Düyü yaxşıca yuyub süzürük. Kartofları soyaraq dilim doğrayırıq.
İki kartofu qızardırıq. Qazanının dibini yağlayırıq. Qızartdığı kartof kəsiklərini qazanının zəmininə düzürük. Üzərinə ətləri tökürük. Ətin üzərində baxdığımız düyü tökürük. Kərə yağını hissələrə bölərək düyün üzərinə qoyuruq. Qızarmış kartoflarıda üzərinə düzürük.
Suyunu əlavə edib, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Salatı üçün kökləri və bənövşəyi kələmi ayrı qablara rəndələyirik. Pomidorları, soğanları, kahıları, cəfəri incə nazik doğrayırıq və qarışdırırıq. Əvvəlcə bişirən plovu sininin ortasına tərsinə çeviririk.
Qazanı qaldırmadan kənarlarına yerköküylə və kələmlə ulduz şəkli veririk. Ulduzun xarici kənarlarına qarışıq salat tökürük. Ulduzun iç qisimlərinə da çalınmış qatıqla doldururuq. Son olaraq qazanı qaldırırıq və xidmət edirik
500 q. Quzu əti
4 su s. Düyü
4 kartof
1 soğan
2 şorba q.Kərə yağı
Duru yağ
Su
Duz
LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:
3 yerkökü
1 bənövşəyi kələm
1 salxım pomidor
3 bala kahı
5 yaşıl soğan
1 kq. Qatıq
1 dəstə cəfəri
Tarix: 25.03.2015 / 01:10 Müəllif: Nurana Baxılıb: 114 Bölmə: Plovlar