MATERİAL SİYAHISI:
7,5 su b. Süd
1,5 su b. Toz şəkər
4 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 pk. Damla saqqızı
2 şorba k. Şəkər kirşanı
İÇİ:
Bir qaşıq şəkər tozu havana qoyuruq. Damla saqqızını da qoyuruq və ikisini bir döyürük. Südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, düyü unu və damcı saqqızını əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Yuvarlaq soba nimçəsini yanvarda qızdırırıq. Yaxşıca isinəndə, hələ koyulaş-mamış olan südlü xərcdən bir çömçə tökürük. Bir az şəkər kirşanı səpirik. Bu şəkildə məcməyi ara ara çeviririk. Təkrar südlü xərcdən tökürük. Kirşanı xamanın də hamısını ara ara tökürük.
Kaşıkla, zəmininə enmədən xəfifcə üzərinə sürərək düzle-yirik. Fonu ocaqda çevirərək qızdırırıq. Az və ya çox yandırmaq şəxsi olaraq dəyişə bilər, hamı ağız dadına görə nizamlaya bilər. Hər tərəfi bərabər şəkildə qızaranda ocaqdan alırıq.pudinqidə konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda, məcməyinin altını bağlayırıq və pudinqi dərhal boşqaba tökürük. İki dəfə yaş dəsmalı dəzgaha etdiririk. Məcməyi də dərhal yaş dəsmal üzərinə alırıq. Bu şəkildə, zəmindəki karamel də məcməyidən daha asan ayrılacaqdır. Kazandibi-ni soyumağa qoyuruq. Yaxşıca soyuyanda soyuducusunda soyuduruq. Tamamilə soyuyanda dilim, tərs çevirərək xidmət edirik.
Tarix: 14.06.2015 / 18:18 Müəllif: Nurana Baxılıb: 136 Bölmə: Desertlər