MATERİAL SİYAHISI:
4 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
80 q. Bitter şokolad
80 q. Südlü şokolad
1 xörək qaşığı kakao
160 q. Kərə yağı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı ilə un
ALMALI XƏRCİ ÜÇÜN:
2 sarı alma
1 çay stəkanı toz şəkər
İÇİ:
Almaları soyuruq və xırda doğrayırıq. Kiçik bir tavaya almaları və toz şəkəri qoyuruq zəif odda bişiririk. Kərə yağını və şokoladları qarışdırma qabına alırıq. Qazanda su qaynadırıq və kasa qazana oturtuyoruzve benmari üsulu əridirik. Şokolad və yağ çatana qədər qarışdırırıq. Tamamilə çatanda dəzgaha alırıq və şəkər tozu əlavə edirik.
Soyuması üçün qarışdırırıq. Yumurta qırıla konsistensiya gəlincə yumurtalarını qırırıq. Qarışdırırıq və kakaonu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə unu, qabartma tozunu və vanili əlavə edirik. Bişmiş alma da iştirak edib qarışdırırıq. Kərə yağıyla yağlayan şüşə soba qabına qarışığı tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 14.06.2015 / 12:17 Müəllif: Nurana Baxılıb: 31 Bölmə: Desertlər